شیر یکی از مفید ترین نوشیدنی ها در سر تا سر دنیاست که فرآورده های لبنی زیادی از آن مشتق می شود. خامه یکی از فرآورده های لبنی خوشمزه ای است که علاقمندان فراوانی دارد. این محصول بسیار چرب است به همین دلیل هم می تواندمحصولی بسیار مقوی باشد و هم محصولی مضر برای سلامتی. با دکتر سلام همراه باشید.

فرزاد برهمندپور؛ کارشناس ارشد تغذیه و ارتقای سلامت

ارزش تغذیه‌ای خامه

خامه به دلیل این که دارای حجم بالاتری چربی نسبت به سایر محصولات لبنی است، بنابراین همیشه این نگرانی در مورد این ماده غذایی وجود داشته که مصرفش باعث افزایش چربی بدن و وزن می‌شود، در صورتی که مصرف مقادیر کافی آن می‌تواند تامین کننده منابع کافی از کلسیم و ویتامین D گردد.

ایمن بودن خوردن خامه توسط کودکان

عموما مصرف خامه برای کودکان مشکلی ایجاد نمی‌کند، مگر اینکه کودک مبتلا به عدم تحمل لاکتوز موجود در لبنیات باشد.

 

البته در مورد کودکانی که دچار ضعف سیستم ایمنی هستند و به طور مرتب دچار بیماری‌های عفونی و سرماخوردگی می‌شوند، توصیه می‌گردد که از خامه کمتر استفاده نمایند.

در مورد کودکان سالم 5 سال به بالا، مصرف 1 تا 2 قاشق خامه در روز می‌تواند تامین کننده ویتامین D و کلسیم مورد نیاز در آنها باشد.

در ضمن برخی متخصصان تغذیه کودکان معتقدند که مصرف خامه به مقادیر کم در کودکانی که دچار مشکلات گوارشی هستند، می‌تواند باعث بهبود عملکرد باکتری‌های پروبیوتیک در روده‌های آنها شود و مانع از بروز بیماری‌های عفونی در مجاری گوارشی گردد.

 

ملاحظه مهم مصرف خامه در کودکان

یکی از نکات مهم در مورد خامه آن است که به سرعت در دمای محیط فاسد می‌گردد، به همین دلیل مصرف خامه‌های فاسد شده یا مشکل‌دار می‌تواند بلافاصله باعث بروز مشکلات گوارشی در کودک شود.

به همین دلیل توصیه اکید می‌شود که کودکان حتما از خامه تازه پاستوریزه استفاده نمایند و از مصرف خامه‌های غیر پاستوریزه و قدیمی برای کودکان پرهیز گردد.

منبع: شفا آنلاین