در مورد مصرف آجیل برخی شایعات رایج وجود دارد که در این بخش می خواهیم به بررسی آن ها بپردازیم آیا با خوردن این دانه های روغنی باعث چربی سوزی بدنمان خواهیم شد ؟تاثیرات مختلف این دسته غذایی بر بدن به چه صورت است ؟متن یک باور تغذیه ای غلط در این زمینه را در این بخش با هم مرور خواهیم کرد .

⛔️ متن باور غلط تغذیه ایی:

تاثیر شگفت انگیز آجیل در سوزاندن چربی شکم برای آنکه چربی های شکم تان سریع تر بسوزد خوردن گردو، بادام، بادام زمینی، پسته و دیگر انواع آجیل را از دست ندهید.

✅ متن پاسخ:

آجیل ها به عنوان یک نیروگاه غذایی به حساب می آیند و حاوی ریز مغذی هایی از جمله ویتامین E، فولیک اسید، مس و آنتی اکسیدان می باشند.

آجیل ها حاوی مقدار زیادی روغن های مفید و فیبر نیز هستند. طی مطالعات مشاهده شده که آجیل و یا دانه های روغنی منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲ و کنترل وزن می شود.

آجیل را باید قبل از وعده غذایی مصرف کرد تا مقداری از اشتهای کاذب فرد کم شود و البته مقدار آن نیز نباید بیشتر از یک مشت باشد.

کسانی که عادت دارند بعد از وعده غذایی آجیل مصرف کنند، با این کار نه تنها وزن کم نمی کنند، بلکه دچار اضافه وزن و چاقی هم خواهند شد. پزشکان این روش را به کسانی که وزن پایینی دارند و می خواهند چاق شوند توصیه می کنند.

پس توجه داشته باشید که عامل اصلی در کاهش و یا افزایش وزن در اثر مصرف آجیل ها، زمان مصرف آن هاست. یعنی اینکه قبل از وعده اصلی و یا بعد از آن مصرف می شود؟ به طوری که اگر مصرف آن ها بعد از وعده های اصلی باشد منجر به افزایش وزن در افراد لاغر و اگر مصرف شان قبل از وعده های اصلی بصورت کنترل شده باشد منجر به کنترل اشتها می شود. نکته دیگر آنکه طبق گفته متخصصین تغذیه، رژیم غذایی خاصی برای لاغری موضعی و یا چاقی موضعی وجود ندارد و مصرف آجیل ها از آنجایی باعث کنترل اشتها می شوند، بر روی تمام بدن اثر لاغری دارند.

با این وجود برای کاهش اشتها مصرف سبزیجاتی مانند کرفس، هویج و کاهو و… که حاوی آب زیادی هستند، بیشتر توصیه می شود.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: شایعات تغذیه ای راجع به تخم شربتی