میگرن از رایج ترین و دردناک ترین سردردهایی است که روزانه افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند برای پیشگیری از این عارضه برخی راهکارهای درمانی موثر می توانید در پیش بگیرید برخی موادغذایی باعث شدت یافتن این عارضه و برخی دیگر باعث درمان آن می شوند با هریک در ادامه این بخش آشنا شوید .

⊗ مواد غذایی ممنوع در افراد دچار سردرد های میگرنی

◊ گلوتامات

  • این ماده در محصولات آماده شده همچون انواع کنسرو و غذاهای یخی به میزان زیادی وجود دارد. به این منظور باید برچسب روی محصولات را به دقت مطالعه کرد.

◊ سولفیت

به عنوان یک ماده افزودنی به کنسرو سبزیجات برای ماندگاری و حفظ رنگ طبیعی افزوده می شود، یک ماده میگرن زا به حساب آمده و به این دلیل افرادی که از سردردهای میگرنی رنج می برند مصرف مواد غذایی کنسروی را به حداقل برسانند.

◊ آمین ها

  • بعضی غذاهای حاوی آمین ها، فعال کننده رگ ها هستند و به نظر می رسد آغازگر انقباض رگ های خونی در مغز می باشند. تیرآمین و فنیل اتیل آمین دو ماده اصلی مسبب این مشکل هستند. اگرچه سایر آمین ها نیز ممکن است اثرات مشابه ی داشته باشند . در ذیل به بررسی منابع برخی آمین ها می پردازیم.

Θ تیرآمین:

  • در الکل، برخی پنیرها به خصوص پنیرهای مانده، میوه ها و سبزی های کال و فاسد، خوراک کلم، مخمرها، انواع آجیل ، ماهی شور، خامه ترش، آواکادو، سوسیس های تخمیری و گوشت های مانده یا چرب وجود دارد.

Θ فنیل اتیل آمین

  • در کاکائو و شکلات، پنیر و مواد غذای که دارای این سه ماده غذایی هستند، یافت می شود .

Θ اکتوپامین

  • در مرکباتی مثل لیمو، پرتقال، گریپ فروت و… یافت می شود. موادغذایی نام برده از گروه آمین ها، باعث افزایش آزادشدن سروتونین در مغز و تحریک اعصاب مغز می شوند، همچنین ایجاد سردرد می کنند.

◊ مواد غذایی بسیار سرد

  • تحقیقات نشان داده اند که، مصرف بستنی و همه موادی که به صورت فریز شده به مصرف می رسند با تحریک دهان و گلو می توانند واکنشی را در عروق خونی نواحی سر ایجاد کنند که حاصل این فعل و انفعالات می تواند احساس درد در ناحیه جلو سر و یا حتی پشت چشم ها باشد که در افراد با زمینه میگرنی، شروع این سردرد ها را به همراه دارند.

◊ مس

  • گمان می رود که مس در متابولیسم آمین های فعال کننده رگ ها نقش داشته باشد و احتمال بروز حمله میگرن را افزایش دهد.
  • آجیل ها، شکلات، جوانه گندم و صدف خوراکی از منابع غذایی حاوی مس به شمار می روند. پرتقال و گریپ فروت و نارنگی باید از رژیم غذایی حذف شوند. زیرا مرکبات جذب روده ای مس را افزایش می دهند و ممکن است در فرآیند آغاز حمله های میگرن نقش داشته باشند.

◊ کافئین

  • زیاد مصرف کردن و یا کاهش کافئین در بدن نیز در تشدید میگرن مؤثر است. هم چنین ترک ناگهانی مصرف چای و قهوه، که هر دو کافئین دارند، ممکن است در برخی اشخاص مستعد، زمینه ساز بروز میگرن باشد.

◊ موادغذایی چرب و سرخ شده

  • مواد چرب و مواد غذایی که با روغن زیاد سرخ می شوند عامل تشدید میگرن هستند.

◊ نیتریت

  • سوسیس و گوشت نمک سود که به آنها ماده نگه دارنده نیتریت افزوده شده، نباید مصرف شود، چون می توانند عامل بروز میگرن در افراد مستعد باشند.

تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: میگرن بانوان را جدی بگیرید