می خواهیم به برخی از عوامل ایجاد کننده ریزش مو در زنان اشاره کنیم چه راهکارهایی به ما در پیشگیری از ریزش مو در زنان کمک خواهد کرد توصیه ها و پیشنهادات درمانی متخصصین تغذیه در این زمینه چیست ؟اگر از استرس دوری کنید و تغذیه سالمی در پیش بگیرید می توانید مانع ریزش موهایتان شوید به توصیه های رایج در این زمینه توجه کنید.

یک متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه یافتن علت اصلی ریزش مو مهمترین قدم در درمان آن است، گفت: به‌هم خوردن شرایط درونی و هورمونی بدن باعث ریزش شدید مو می‌شود.

، امیرهوشنگ احسانی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص پوست و مو، گفت: استرس عامل مهمی برای ریزش مو محسوب می‌شود؛ به طور طبیعی 5 تا 10 درصد موهای سر در مرحله استراحت به سر می‌برند؛ استرس شدید باعث می‌شود درصد زیادی از موها در یک زمان وارد مرحله‌ استراحت شده و رُشدشان متوقف شود؛ چند ماه بعد از استرس وارده شده، موهای درحال استراحت دچار ریزش شده و این ریزش به حدی شدید است که باعث نگرانی فرد می‌شود.

وی اضافه کرد: استرس می‌تواند شامل یک ضربه روحی ناگهانی (مرگ یکی از نزدیکان، از دست دادن شغل، جدایی، بیماری و تب شدید، عفونت، آنفلوآنزا و….) خستگی شدید ناشی از کار زیاد و جراحی باشد؛ این یک شرایط موقتی است و طی چند ماه موهای جدید با سیکل طیبعی شروع به رشد می‌کند.

این متخصص پوست و مو گفت: آناژن آفلوویوم یا ریزش ناگهانی نیز شرایطی است که موجب می‌شود تا حد زیادی از موهای در حال رُشد به طور ناگهانی ریزش پیدا کنند؛ شیمی درمانی و رادیوتراپی در درمان سرطان، عامل پُرقدرتی است که باعث توقف فاز رُشد و ریزش مو می‌شود.

احسانی، تغذیه‌ نامناسب را از عوامل اصلی ریزش مو دانست و گفت: پس از مدتی تغذیه‌ نامناسب بدن را با کمبود ویتامین و پروتئین مواجهه می‌کند و هر یک از این کمبودها می‌تواند باعث ریزش شدید موی سر شود؛ در صورت اصلاح کمبودها ریزش متوقف شده و رشد موها طبیعی می‌شود.

مواد شیمیایی از عوامل ریزش مو

وی خاطرنشان کرد: مواد شیمیایی که در رنگ کردن موها، فر کردن، صاف کردن و دکلره کردن استفاده می‌شود می‌تواند باعث خشک شدن و خُرد شدن موها شده و ریزش موقت ایجاد کند؛ در مواردی ریزش موها دائمی می‌شود و موهای ریخته شده مجدد رُشد نمی‌کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: بهم خوردن شرایط درونی و هورمونی بدن باعث ریزش شدید مو می‌شود؛ این موارد شامل دیابت کنترل نشده، بیماری تیروئید، بیماری‌های کلیوی، کبدی، لوپوس اریتماتوز، سندروم تخمدان پُلی‌کیستیک است؛ در این شرایط تا درمان کامل بیماری اصلی و زمینه‌ای ریزش مو ادامه خواهد داشت؛ بنابراین یافتن علت اصلی ریزش مو مهمترین قدم در درمان آن است.

آندروژنیک عاملی مهم در ریزش موی مردان

احسانی، گفت: معمولی‌ترین علت ریزش مو در مردان عامل پُرقدرت آندروژنتیک است؛ همانگونه که از نام آن مشخص است دو فاکتور مهم هورمون آندروژن و ژنتیک نقش اصلی را در ریزش مو دارند؛ در زنان هم این نوع ریزش مو ایجاد می‌شود اما معمولا باعث نازک شدن مو و ریزش منتشر در سر می‌شود؛ در مردان بعد از بلوغ به دنبال افزایش سطح هورمون‌های آندروژنی، نازک شدن موها و عقب رفتن موهای پیشانی شروع می‌شود.

فارس