خواب شفاف

خواب نوع های متفاوتی دارد که خواب شفاف یکی از نوع هاست.خواب شفاف را افراد زیادی تجربه مینمایند و خواب شفاف به خوابی میگویند که شخص آگاهی کامل به آنچه در خواب میبیند دارد.خواب با شفاقیت سطح پایین برای بعضی اشخاص رخ میدهد که در آن شخص میداند که خواب میبیند ولی تنها تماشاگر میباشد و قادر نیست محتوایش را عوض کند.

برخی دیگر از افراد، خواب هایی با سطح بالای شفافیت می بینند. در این حالت، فرد می داند در حال خواب دیدن است، اما می تواند جریان خواب را تغییر دهد و در خواب می تواند هر کاری که می خواهد انجام دهد.

خوابها، پدیده هایی شگفت انگیز هستند، زیرا دریچه ای رو به یک جهان متفاوت را به روی ما باز می کنند. در این جهان، می توانیم چیزهایی را تجربه کنیم که در حالت هوشیاری نمی توانیم آنها را درک کرده یا بسازیم. شاید هم بتوانیم! درست است؟

دیدن خوابهای روشن، پدیده ای است که به خوبی مستند شده است. محققان به دنبال شناخت بیشتر این خوابها هستند، زیرا الگوهای مغزی و رویدادهای بیولوژیک قابل توجهی را در بدن نشان میدهند. یک مثال نسبتا جدید، یکی از پژوهش هایی است که در سال ۲۰۰۹، در آزمایشگاه مغز و اعصاب فرانکفورت انجام شد. این تحقیق نشان داد خواب های شفاف چگونه می توانند امواج مغزی با سریع ترین فرکانس – یعنی امواج مغزی نوع گاما – را تولید کنند. این نشان می دهد خوابهای شفاف بیشتر خودآگاه هستند، و وقتی فرد در این حالت قرار دارد در مقایسه با حالت عادی بیداری، از هوشیاری بیشتری برخوردار است. ما وقتی درحالت بیداری معمولی هستیم، مغزمان هیچ موجی با فرکانس حتی نزدیک به این امواج هم تولید نمی کند، و در طی سایر حالات خواب، امواجی با فرکانس کمتر از آن تولید می شود. تحقیق مذکور نشان میدهد وجود امواج مغزی گاما ، نشان دهنده یک تجربه کاملا آگاهانه هستند. به همین دلیل تجربه بیدار بودن در یک خواب، یک پدیده کاملا واقعی است. اینجاست که این سوالات مطرح می شود: کدام حالت واقعی است؟ آیا آنچه به عنوان بیداری یا هوشیاری کامل می شناسیم، می تواند یک خواب واقعی باشد؟ یا این دو صرفا دو جنبه متفاوت از حقیقت هستند که از یکی به دیگری جهش می کنیم؟ آیا این مسئله که ساخت واقعیت در حالت خواب شفاف، آسانتر از بیداری است، بدان دلیل است که مغز ما در حالت خواب شفاف با فرکانس بالاتری فعالیت می کند؟ اگر بتوانیم بدون قرار گرفتن در حالت خواب شفاف به این فرکانس دست پیدا کنیم، چه توانایی هایی به دست خواهیم آورد؟ آیا در آن صورت خواهیم توانست به تجلیات فوری مانند آنچه در خواب های شفاف می بینیم، در جهان واقعی دست پیدا کنیم؟ امواج مغزی گاما، در فعالیت های مغزی سطح بالاتر و در حالت تثبیت اطلاعات در مغز ایجاد می شوند. کار کردن با این فرکانس بالا به مغز ما امکان می دهد اطلاعات را از چند بخش مغز دریافت کرده، پردازش کند و به هم پیوند دهد. وقتی در حال تجربه خواب های شفاف هستیم، نسبت به زمانی که کاملا بیداریم، بیشتر از مغز خود استفاده می کنیم.

در ادامه فهرستی از امواج مغزی و فرکانس های مختلف آنها را ارائه کرده ایم :

امواج مغزی دلتا: این امواج، در نوزادان نارس غالب هستند. فرکانس این امواج بسیار پایین بوده و در محدوده ۰٫۵ تا ۲ هرتز قرار دارد.

امواج مغزی تتا: فرکانس این امواج نسبت به مورد قبلی بیشتر است، و معمولا در محدود ۴ تا ۷ هرتز قرار دارد. این امواج مغزی در هنگام خواب سبک، خواب با حرکت سریع چشم (REM)، رویا و توهم تولید می شوند.

امواج مغزی آلفا: این امواج نسبت به دو مورد قبلی فرکانس بیشتری دارند. فرکانس آنها در بازه ۸ تا ۱۲ هرتز قرار می گیرد. این امواج مغزی در طی استراحت، تفکر، و در زمانی که هیچ محرک بصری خاصی وجود ندارد، امواج غالب در مغز هستند. پس زمانی که آشفته نیستید یا روی جهان بیرونی تمرکز نکرده اید، بلکه به تفکر درون گرا می پردازید یا آرامش و هوشیاری دارید، مغز شما در این محدوده فرکانسی ارتعاش می کند.

امواج مغزی گاما: این امواج، بیشترین فرکانس را دارند که در محدوده ۴۰ تا ۱۰۰ هرتز قرار می گیرد. سریع ترین امواج مغزی در انسان که تاکنون شناخته شده اند، این امواج هستند.

تحقیقات مختلف به شکل مستند نشان داده اند که ابعاد نوار مغزی (EEG) در انسان ها، با افزایش سن و زمان و همچنین در سراسر مراحل رشد و تکامل انسان، افزایش می یابد. EEG، فعالیت الکتریکی مغز را از طریق پوست سر ثبت و ضبط می کند. در این فرآیند، نوسانات ناشی از جریان یونی در نورون های مغز اندازه گیری می شود. به این ترتیب میتوان امواج مغزی مختلف و تفاوت فرکانس آنها را تشخیص داد.

چندی پیش، گروهی از محققان به سرپرستی ریچارد دیویدسون، یکی از عصب شناسان مشغول به کار در آزمایشگاه تصویربرداری از مغز و رفتارشناسی دبلیو.ام. کِک، تحقیقاتی را روی تعدادی از راهبان و افراد داوطلب انجام دادند. دالای لاما نیز هشت نفر از با تجربه ترین اعضای خود را به آزمایشگاه دیویدسون فرستاد تا در آزمایش EEG و اسکن مغز شرکت کنند. این راهبان، در طی ۱۵ تا ۴۰ سال برای مدت ۱۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ ساعت به مدیتیشن (مراقبه) پرداخته بودند.

۲۵۶ حسگر الکتریکی روی سر این راهبان نصب شد و از آنها خواسته شد برای مدت زمانهای کوتاه به مدیتیشن بپردازند. دیویدسون بسیار علاقه مند بود که پالس های امواج گاما، یعنی مهمترین امواج مغزی شناخته شده که دارای بالاترین فرکانس هستند، را مورد مطالعه قرار دهد. نتایج این تحقیق نشان داد در راهبان، بیشتر فعالیت مغز، با فرکانس های بالاتر که معمولا شامل امواج قدرتمند گاما نیز میشدند، صورت می گیرد. حرکت این امواج در مغز راهبان، بسیار سازمان یافته تر و هماهنگ تراز مغز افراد دیگر بود.

محققان معتقدند وجود این امواج گامای همانگ، نشان دهنده آن است که فرد در حال تجربه حالت هوشیاری می باشد. قرار گرفتن در حالتی که امواج گاما در مغز تولید می شود، در مقایسه با هر حالت هوشیاری قابل اندازه گیری دیگری، حساسترین حالت است. امواج مغزی گاما با هوش، محبت، خود کنترلی و احساس شادی طبیعی در ارتباط هستند.
از این اکتشافات چه برداشتی می توانیم داشته باشیم؟ این حقیقت که فعالیت مغز در طی تجربه خواب های شفاف باعث می شود امواج گاما گسیل شود، حقیقت بسیار قابل توجه و مهمی است. و به ما نشان می دهد مغز ما در هنگام دیدن خواب های شفاف نسبت به حالتی که کاملا بیدار هستیم، با فرکانس بالاتری ارتعاش می کند، بهتر و منسجم تر فعالیت می کند، و از سطح بالاتری از هوشیاری و آگاهی برخوردار است. هر چند که اندازه مغز انسان در طی ۲۰۰ هزار سال گذشته بدون تغییر باقی مانده است، اما فرکانس امواج مغزی و حالات هوشیاری در طی این زمان دچار تغییر شده اند. به نظر می رسد به طور کلی فرکانس امواج مغزی انسان افزایش یافته و هر چه بیشتر جلو می رویم، تعداد حالات مختلف امواج مغزی هم بیشتر می شود. تصور کنید نژادی شکل بگیرد که به طور مداوم امواج مغزی گاما را تولید کند. وجود امواج مغزی گاما نشان دهنده آن است که فردی که سطح بالایی از خواب های شفاف را تجربه می کند، در حال تجربه یک حالت کاملا آگاهانه در “جهان رویا” است.

چه کسی می تواند ادعا کند که وقتی در حالت دیدن خواب های شفاف هستیم، در حال تجربه یک حالت واقعی با فرکانس بالاتر نیستیم؟ این فرکانس های بالاتر به ما امکان می دهند به روند زمانی دیگری دسترسی پیدا کنیم و در نهایت به ابعاد و جنبه های دیگری از واقعیت دست یابیم. سوالات زیادی وجود دارند که باعث شده اند مسئله خواب دیدن، و خصوصا دیدن خواب های شفاف، به مهم ترین مسئله در زمان ما تبدیل شود. ما چیزهای بسیار کمی در مورد این پدیده می دانیم. فقط می دانیم که خواب ها به ما امکان می دهند واقعیت را در یک فرکانس خاص بسازیم. فیزیک کوانتومی در حال توضیح این موضوع است که هوشیاری و آگاهی چگونه می تواند جهان فیزیکی / مادی ما را مستقیما شکل دهد. در این مسیر، تصور می شود برای شکل گیری یک واقعیت که در فرکانس امواج گاما یا فرکانس های بالاتر شکل می گیرد، چه احتمالاتی وجود دارد. توانمندی های انسان، نامحدود است.

۶ گام برای رسیدن به خواب شفاف

تکنیک هایی برای به خاطر سپردن خواب ها و هوشیار ماندن در طی خواب دیدن پیشنهاد شده که شامل موارد زیر می شوند:
۱٫ در سراسر روز، چند بار برای مدت ۱۰ ثانیه به کف دستان خود نگاه کنید. این کار به شما کمک می کند در حین خواب متوجه تغییرات دست خود شوید.
۲٫ شب ها قبل از خواب به خودتان بگویید “من امشب می خواهم خواب هایم را به خاطر بسپارم و می خواهم در مورد … خواب ببینم”. این جمله را بارها و بارها تکرار کنید. چو توانایی شما در به خاطر سپردن خوابهایتان را افزایش خواهد داد.
۳٫ در سراسر روز به طور مکرر از خودتان بپرسید “آیا خواب هستم؟” به این ترتیب (مانند روش نگاه کردن به دست ها) در حالی که خواب هستید هم این سوال را از خودتان می پرسید و امیدواریم بتوانید به طور آگاهانه متوجه شوید خواب هستید.
۴٫ یک آزمون قدیمی و کارآمد به نام “آزمون نیشگون” وجود دارد که به این شکل است: اگر شک دارید که خواب هستید یا نه، یک نیشگون از خودتان بگیرید. اگر خواب باشید درد آن را احساس نمی کنید. به این ترتیب متوجه می شوید که خواب هستید.
۵٫ یک برگه برای یادداشت کردن خواب ها کنار خود داشته باشید. این کار خیلی مهم است. یک دفترچه کنار تختخواب بگذارید و هر وقت بیدار شدید، ساعت ۳ نیمه شب، ۶ صبح یا ۹ صبح، هر چه از خوابهایتان به یاد دارید در این دفترچه بنویسید. اگر به اندازه کافی هوشیار بودید، بنویسید که از ابتدا دقیقا چه اتفاقی رخ داد و بعد چه شد.
۶٫ زمان زنگ زدن ساعت را روی حدود ۵ ساعت و نیم بعد از به خواب رفتنتان تنظیم کنیم. مطالعات مختلف نشان داده اند اگر وسط دیدن یک خواب از خواب بیداری شوید، به احتمال زیاد آن را به یاد می آورید.

دیدن خواب شفاف به تمرین نیاز دارد. پس صبور باشید. گاهی در حال خواب هستید و از فهمیدن اینکه در حال خواب دیدن هستید آنقدر شوکه می شوید که از خواب می پرید. پس فقط به تمرین ادامه دهید. توانایی کنترل خوابها یک توانایی بسیار شگفت انگیز است. وقتی آن را یاد بگیرید، می توانید بر خواب های خود کنترل داشته باشید و از آنها به نفع خود بهره ببرید. می توانید از آنها برای امتحان کردن ایده ها و روش های جدید پیش از پیاده کردن آنها در زمان بیداری استفاده کنید. می توانید به هر جا که می خواهید سفر کنید. می توانید در حین یک استراحت شبانه خوب، با بزرگترین ترس های خود مواجه شوید.

دوستان ما در سایت Lucid Secrets www.lucidsecrets.com یک سیستم جامع برای کمک به مهارت یافتن در دیدن خواب های شفاف تهیه کرده اند که شامل درس هایی در مورد تکنیک های اساسی در انجام این کار می شود: طرح ریزی آسترال (اختری)، آرامش ذهن، مراقبه (مدیتیشن) و غیره. این برنامه هر چه که بخواهید در مورد جهان بی پایان خواب های شفاف بدانید به شما می گوید. توصیه می کنیم حتما از آن استفاده کنید.

منبع : گویا آی تی