پوسته پوسته شدن لب علل مختلفی دارد. اغلب لب ها به علت خشکی و یا سرد بودن هوا پوسته پوسته می شوند. همچنین کمبود ویتامین A نیز می تواند در پوسته پوسته لب ها نقش داشته باشد. اما اینها فقط علل ظاهری هستند و خشکی لب ها می تواند به پیامد های خطرناکی را برای فرد به وجود آورد. با دکتر سلام همراه باشید.

پوسته شدن لبها مشکل شایعی است که گریبان افراد زیادی را میگیرد و برای شخص مبتلا هم ناراحتی هم نگرانی ایجاد میکند. علی رغم شیوع زیاد آن خیلی مواقع ممکن است به جوانب پنهان و ناپیدای این مشکل از سمت درمانگران توجه نگردد.در این گفتار سعی میشود به جنبه های کمتر آشکار پوسته شدن لبها ،توجه بیشتری گردد.

با اینکه کمبود بعضی ویتامینها میتواند همراه پوسته پوسته شدن لبها باشد ولی با توجه به اینکه در تغذیه عادی ویتامینها تامین میشود در عمل این مساله علت بسیار نادر این مشکل میباشد میباشد. گاهی پوسته پوسته شدن لبها نتیجه گرفتگی بینی است که در نتیجه آن فرد خصوصا شب مجبور به نفس کشیدن از دهان بوده و این باعث خشکی لب میگردد.

به صورت خیلی شایعی پوسته شدن لبها نتیجه دستکاری و کندن خود فرد میباشد در اینجا در واقع کندن پوست لب یک نشانه روانپزشکی است! چرا که به این عمل بعنوان یک شیوه تخلیه استرس به کار میرود.این افراد معمولا با خیس کردن لبها و مکیدن آنها کار را بدتر میکنند و وارد چرخ معیوبی از کندن و در نایجه پوسته پوسته شدن بیشتر میگردند.

گاهی خشکی و التهاب لبها در اثر خمیر دندان نامناسب ایجاد میگردد.خشکی لب در افرادی مثل کشاورزان که زیاد در معرض آفتابند ممکن است نشانه ای از آسیب ناشی از اشعه uv و وجود مشکلات بدخیم یا پیش بدخیمی مانند scc و actinic keratosis باشد.در این موارد ممکن است به بیوپسی نیاز میباشد.اگر بی یا بدون پوسته، التهاب لبها زیاد باشد به آن لفظ chelitis اتلاق خواهد شد که واجد عللی مثل اگزمای آتوپیک،اگزمای آلرژیک تماسی،لیکن پلان ،استیون جانسون می باشد.

درمان :
اساس درمان توصیه به چرب کردن مکرر با نرم کننده است.پمادهای در دسترس مثل وازلین،زینک اکساید،ویتامین A+Dهم میتواند به خوبی در درمان موثر باشد.هر نرم کننده ای که به کار میرود باید چندین بار و به دفعات زیاد بر حسب نیاز به کار رود . در درمان باید توجه ویژه به عادتهایی مثل کندن پوست لب و تَر کردن لب با بزاق و زبان داشت ضمن اینکه گرفتگی بینی و از دهان نفس کشیدن نباید فراموش گردد.

منبع: شفا آنلاین