از عوارض امراض قندی برای بدن چه میزان اطلاع دارید این عارضه ها ناشی از چه مشکلاتی در بدن ایجاد می شوند دیابت نهفته چگونه است ؟امراض قلبی و عروقی ناشی از چه بیماری دیابت چه تغییراتی خواهند کرد ؟توصیه های متخصصین به این افراد چگونه است ؟

◊ عوارض دیابت چیست؟

بالا بودن قندخون در مدت طولانی سبب ایجاد عوارض و مشکلا تی در فرد دیابتی می شود. بالا بودن قندخون می تواند به قسمت های مختلف بدن مثل قلب و عروق و کلیه صدمه برساند، که قابل پیش گیری بوده و یا می توان روند آن را آهسته تر نمود. دیابت بیماری مزمنی است که توسط شما با کمک گروه پزشکی، خانواده و دوستانتان قابل کنترل است.

◊ دیابت نهفته چیست؟

دیابت نهفته وضعیتی است که در آن قندخون افزایش یافته اما به حدی نیست که به آن دیابت گفته شود. اغلب افرادی که در وضعیت دیابت نهفته هستند در طی ۱۰ سال به دیابت مبتلا می شوند. در این افراد نیز خطر بروز بیماری های قلبی و مشکلات عروقی افزایش می یابد. در این افراد با انجام فعالیت بدنی و کاهش وزن متوسط می توان ایجاد دیابت را به تأخیر انداخت و خطر بروز این عوارض را کاهش داد.

◊ بیماری های قلبی و عروقی

بیماری های قلب و عروق علت اصلی مرگ و میر و از عوامل مهم ایجاد ناتوانی های افراد دیابتی هستند. خطر بروز حوادث قلبی – عروقی در بیماران دیابتی ۲ برابر افراد د

یگر است. در حقیقت ۶۵ درصد بیماران دیابتی به علت این عوارض (حوادث قلبی و عروقی) جان خود را از دست می دهند و تقریباً ۷۰ درصد بیماران دیابتی از افزایش خطر حمله قلبی در اثر دیابت آگاه نیستند. وقتی شما به بیماری دیابت مبتلا هستید، یعنی:

– شما ۲ تا ۴ برابر افراد دیگر در معرض خطر بروز حوادث عروق مغز و حملات قلبی هستید.

– احتمال مرگ شما به علت حمله قلبی بیشتر از کسانی است که به دیابت مبتلا نیستند.

– خطر مرگ ناگهانی شما به علت حمله قلبی برابر افرادی است که یک بار حمله قلبی داشته اند. این است که دیابت را معادل وجود بیماری قلبی می دانند.

– مهم ترین علت ایجاد بیماری های قلبی – عروقی، تصلب شرایین است. تصلب شرایین سبب می شود که سرخرگ های گوناگونی که به قسمت های مختلف بدن خون می رسانند، به تدریج سخت تر و تنگ تر شوند و توانایی آنها برای انتقال اکسیژن و مواد غذایی به سلول های بدن کاهش یابد. عواملی هستند که موجب سریع تر شدن فرایند تصلب شرایین می گردند و در صورت وجود آنها احتمال پیدایش بیماریی قلبی – عروقی افزایش پیدا می کند.

♦ عوامل خطر برای بروز بیماری های قلب و عروق عبارتند از:

– سن بالا

– جنس مذکر

– سابقه خانوادگی بیماری قلبی زودرس

– فشار خون بالا

– افزایش چربی خون (به ویژه کلسترول)

– دیابت قندی

– سیگار کشیدن

– چاقی

– کم تحرکی (انجام ندادن فعالیت های بدنی)

– اختلال در انعقاد خون

⇐ ⇐ ⇐ زنان دیابتی نسبت به مردان دیابتی در معرض خطر بیشتری برای بروز این عوارض هستند.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: مراقبت‌های کلی در بیماران دیابتی