گلوکوم یکی از بیماری هایی است منجر به تخریب سلول های عصبی می شود.گلوکوم می تواند بر عصب بینایی تاثیر بگذارد و منجر به  آسیب بینایی و نابینایی شود.از علت های ایجاد این بیماری می توان به ایجاد فشار در داخل چشم اشاره کرد.دانشمندان تحقیقاتی انجام داده اند که نشان می دهد ویتامین B3 از ابتلا به گلوکوم (آب سیاه) پیشگیری و روند پیشرفت این بیماری را متوقف می کند.

در این تحقیق، به ریاست ‘سیمون جان’ استاد آزمایشگاه جکسون و محقق موسسه پزشکی ‘هووارد هیوز’، اثر ویتامین B3 روی موش هایی که دستکاری ژنتیکی و مستعد ابتلا به گلوکوم شده بودند، بررسی شد.
گلوکوم از جمله بیماری هایی است که با تخریب سلول های عصبی همراه هستند؛ این بیماری بر عصب بینایی تاثیر می گذارد و می تواند به آسیب بینایی و نابینایی منجر شود. گلوکوم معمولا بر اثر ایجاد فشار در داخل چشم به وجود می آید.
محققان در این مطالعه مجموعه ای از آزمایش ها را در زمینه ژنتیک، سوخت و ساز و بیولوژی عصبی، روی گروهی از موش ها که از لحاظ ژنتیکی در معرض ابتلا به گلوکوم قرار گرفته بودند، و نیز بر تعدادی موش سالم در گروه کنترل، انجام دادند.
آنها متوجه شدند که مولکول موسوم به دی نوکلئوتید آدنین (NAD) با افزایش سن، کاهش می یابد. NAD آنزیمی است که نقش مهمی در اکسیداسیون یک سلول ایفا می کند. بدن سالم NAD کاهش یافته خود را با کمک ویتامین B3 دریافتی از خوراکی ها تامین می کند.
کاهش NAD، سوخت و ساز سلول های مغزی را ضعیف می کند و فشار داخل چشم در بدنی که دچار این وضعیت باشد، به ویژه خطرناک است.
محققان در آزمایش های خود، ویتامین B3 را به آب مصرفی موش های مستعد به گلوکوم افزودند و مشاهده کردند که در این جانداران، اغلب تغییرات مولکولی که معمولا با افزایش سن ارتباط دارد، از بین رفت و موش های مستعد ابتلا به گلوکوما، به این بیماری دچار نشدند.
به گفته محققان، این موضوع نشان می دهد که درمان ها با ویتامین B3 که به ‘نیاسین’ و یا ‘ نیکوتین آمید’ معروف است، سوخت ساز سلول های در حال مسن شدن گانگلیونی شبکیه را تقویت می کند و آنها را سالم نگاه می دارد.
علاوه بر این، محققان متوجه شدند که وارد کردن ژن Nmnat1 به بدن موش هایی که از لحاظ ژنتیکی مستعد ابتلا به گلوکوما بودند، پیشرفت این بیماری را متوقف کرد؛ Nmnat1 ژن مسئول آنزیمی است که NAD را از ویتامین B3 می سازد.
نیاسین یا ویتامین B3 از جمله ویتامین های محلول در آب است و در منابعی همچون بادام زمینی، غلات سبوس دار، شیر، گوشت مرغ و غذاهای دریایی به ویژه ماهی یافت می شود.
منبع: شفا آنلاین