بیماری های قلبی در تمام دنیا وجود دارند و همچنین افراد زیادی نیز به این بیماری ها مبتلا هستند. اما این روند افزایش این آمار در ایران بیشتر از سایر کشور های جهان است که در این بین مردان آمار قابل توجهی را از مبتلایان به خود اختصاص می دهند! در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

خاطره افضلی کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با گرامیداشت هفته سلامت مردان، بیان کرد: سلامت مردان از سال 1385 مورد توجه برنامه ریزان و سیاستگزاران حوزه سلامت قرار گرفته و در بسیاری از نقاط دنیا از جمله چین، اتریش، آمریکا و کانادا روز ملی سلامت مردان برگزار می شود.

 

وی تصریح کرد:  امسال در کشور ما نیز دهمین سالی است که هفته اول اسفند به عنوان هفته ملی سلامت مردان با هدف حساس سازی مردان نسبت به سلامت خود و ترویج توجه به سلامتی قبل از بیماری، پیشگیری اولیه و تشخیص زودهنگام بیماری ها، افزایش دسترسی مردان به اطلاعات سلامتی به ویژه از طریق رسانه های ارتباط جمعی، توجه به نیازهای بهداشتی آموزشی و درمانی مردان و گسترش فرهنگ همکاری درون بخشی و برون بخشی در مقوله سلامت، برگزار می شود.

 

شعار «آیا در مسابقه سلامت برنده اید؟» در سال جاری برای هفته ملی سلامت مردان تعیین شده است

 

افضلی اظهار اشت: شعار «آیا در مسابقه سلامت برنده اید؟» در سال جاری برای هفته ملی سلامت مردان تعیین شده است، که با توجه به اهمیت همه جانبه سلامت مردان، عناوین، شیوه زندگی سالم، پیشگیری از حوادث ترافیکی، ارتقای سلامت روانی، پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و عوامل خطر آن، سلامت مردان وخانواده، ارتقای سلامت باروری مردان و  پیشگیری از حوادث شغلی در این مناسبت در نظر گرفته شده است.

 

کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: موقعیت هایی چون هفته ملی سلامت مردان، فرصتی مناسب است که با اطلاع رسانی صحیح به عموم مردم نسبت به ایجاد تغییرات مناسب در عادت ها و شیوه زندگی افراد جامعه، تأکیدی دوباره داشته باشیم و به سلامت مردان و زنان جامعه و سلامت فرزندان این مرزوبوم حساس تر شویم.

 

مرکز آمار ایران، امید به زندگی را برای مردان ایرانی 1/72  و برای زنان ایرانی 6/74 سال برآورد کرده است

 

وی در مورد اهمیت سلامت مردان توضیح داد: مردان در همه گروههای سنی نسبت به زنان درمعرض فاکتورهای خطر بیشتر و در نتیجه مورتالیتی بالاتری قرار دارند، بطوریکه مرکز آمار ایران درحال حاضر امید به زندگی را برای مردان ایرانی1/72  و برای زنان ایرانی 6/74 سال برآورد کرده است، به غیر از بیماریهای دوره نوزادی و کودکی در سایر دوره های زندگی نیز عوامل خطرمحیطی و شغلی، عادات و رفتارهای نادرست مانند مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر، عدم فعالیت بدنی، رژیم غذایی ناسالم و همچنین استرسهای مختلف سلامت مردان راتهدید می کند.

 

مردان کمتر از زنان به پزشک مراجعه می کنند

 

افضلی ادامه داد: حفظ سلامتی در مردان علاوه براینکه سبب حفظ نیروی مولد در جامعه می شود، بر کیفیت زندگی خانواده ها نیز تاثیرگذار است، متاسفانه اغلب مردان به سلامت جسم و روح خود چندان توجهی نمی کنند، آنها فکر می کنند اگر نقش اجتماعی آنها زنده و پویا است، ازسلامت کامل برخوردارند، همیشه مردان کمتر از زنان به پزشک مراجعه می کنند و اغلب ارجاعات آنها به پزشک به علت بیماریهای جدی است، درحالیکه لازم است با وجود احساس سلامت، برنامه ای منظم برای معاینات پزشکی و مراجعات بهداشتی تنظیم کنند.

 

وی عنوان کرد: مهمترین تهدید های سلامتی مردان و سه علت اول مرگ مردان 30 تا 70 سال کشور، بیماریهای قلبی عروقی 39%کل مرگها، حوادث غیرعمدی 19.5% کل مرگها و سرطانها و تومورها 17.8% از کل مرگها می شوند که این سه حدود 76.5 درصد کل مرگهای مردان را به خود اختصاص می دهند، مداخله موثر در رابطه با سه علت فوق تاثیر زیادی را در کاهش مرگ ومیر این گروه سنی خواهد داشت.

 

اطلاع رسانی، افزایش آگاهی های عمومی، ایجاد تغییرات مناسب در عادتها و شیوه زندگی افراد جامعه، گام موثری در جهت کاهش مرگ و میر جامعه خواهد بود

 

افضلی تصریح کرد: عدم مصرف دخانیات و الکل، اصلاح عادات غذایی، افزایش فعالیت فیزیکی، رعایت دستورهای ایمنی محیط های کار، حفاظت موثر در برابر آلاینده ها و پرتوها، نقش بسیار مهمی را در کاهش مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها خواهند داشت، از طرفی سطوح سه گانه پیشگیری در کنترل آسیب ها نظیر کاهش سوء مصرف مواد، آموزش ایمنی، مراقبت اولیه و فوری در محل حادثه، ازبین بردن عوامل سببی(کاهش سرعت و….)، تشدید اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی و خدمات بازتوانی، ازجمله اقدامات مفید در پیشگیری از سوانح و مرگهای ناشی از آن است.

 

کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: بنابراین مداخلات به هنگام در برنامه های سلامت و توجه ویژه به آموزش و اطلاع رسانی، افزایش آگاهی های عمومی و همچنین ایجاد تغییرات مناسب در عادتها و شیوه زندگی افراد جامعه می تواند گام موثری درجهت کاهش مرگ و میر و در نتیجه افزایش امید به زندگی در کل جامعه باشد.

منبع: دانا