دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر وفایی
دکتر حمیدرضا وفایی
جراحی پلاستیک و ترمیمی (لیپوماتیک)
ایران نوین – رجایی
لاغری با دستگاه یا رژیم
کلینیک ایران نوین
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی

تشخیص علت اولیه وزن گیرى کمتر از نیاز، مهم ترین اصل در درمان است. رفع علت سوء تغذیه و به دنبال آن اقدامات تغذیه اى مى تواند عوارض سوء تغذیه را براى مادر و جنین کاهش دهد. هم زمان با رفع علت اصلى سوءتغذیه، رعایت اصول تغذیه اى زیر براى رفع مشکل ضرورى است.

◊ عوامل مرتبط به سوء تغذیه کم وزنى به شرح زیر است:

– BMI کمتر از ۱۸/۵ قبل از باردارى

– قد کمتر از ۱۵۰ سانتى متر

– حاملگى در سنین قبل از ۱۸

– چند قلویى

– حاملگى هاى مکرر و یا با فاصله کمتر از سه سال

– محرومیت اقتصادى، اجتماعى یا فرهنگى و نا آگاهى زنان از تغذیه صحیح در دوران باردارى

– خرافات و باورهاى نادرست غذایى

– ابتلا به بیمارى هاى مزمن نظیر بیمارى هاى قلبى، کلیوى، دیابت و فشارخون بالا

– ابتلا به بیمارى هاى عفونى نظیر سل و مالاریا

– عدم دسترسى به خدمات و مراقبت هاى دوران باردارى

– فعالیت بدنى سنگین و زیاد مانند کار سخت در مزرعه یا ایستادن به مدت طولانى در محل کار یا منزل

– استعمال دخانیات، اعتیاد به مواد مخدر و مصرف الکل

– داشتن رژیم غذایى درمانى براى یک بیمارى سیستمیک مزمن

– کم خونى (هموگلوبین کمتر از ۱۱g/dl در سه ماهه اول و سوم و و کمتر از ۱۰/۵ g/dl در سه ماهه دوم)

◊ اصول تغذیه صحیح در این شرایط:

– در صورت امکان دریافت پروتئین را زیاد کرده و غذاها را با استفاده از حبوبات، گوشت قرمز، مرغ و ماهى، پودر شیر خشک، پنیر، ماست چکیده، مغزها و تخم مرغ غنى نماید.

– غذاها را از لحاظ کربوهیدرات غنى کند، از گروه نان و غلات ۱۱-۷ واحد در روز استفاده کند. همچنین، مصرف پوره سیب زمینى و جوانه گندم توصیه مى شود. از انواع آردها، نشاسته ها و رشته ها در غذا مى توان استفاده کرد.

– در صورت امکان غذاها با استفاده از مغزها، کره، خامه و روغن زیتون از نظر کالرى غنى شود.

– مخلوط حبوبات و غلات در غذاها گنجانده شود. در انواع پلوهاى مخلوط مثل عدس پلو و یا لوبیا پلو، ماش پلو، عدسى با نان، خوراک لوبیا با نان، این امکان فراهم مى شود.

– از جایگزین هاى مناسب گوشت استفاده شود مثلاً ما کارونى با پنیر، افزودن کشک در غذاهایى مثل آش، کشک بادمجان، حلیم بادمجان یا افزودن تخم مرغ به انواع سوپ ها و غذاهاى مختلف

– میان وعده هاى غذایى مقوى نظیر سوپ غلیظ، پوره سیب زمینى با پنیر و یا گوشت مرغ، ساندویچ تخم مرغ، ماست چکیده، بستنى، فرنى، شیربرنج، شله زرد و… مصرف شود.

– مصرف نمک غذا محدود شود؛ و همان مقدار کم حتماً از نوع نمک یددار تصفیه شده باشد.

– روزانه حداقل ۳-۲ لیوان از آب میوه هاى طبیعى و خانگى در فواصل غذا استفاده شود.

– در کنار غذا از سبزى هاى پخته (نخودفرنگى، هویج، سیب زمینى، کدو، بادمجان، گل کلم، لوبیا سبز، کرفس، لبو و…) و یا پوره آن ها استفاده گردد.

– مصرف انواع دسر پس از غذا توصیه مى شود. از فرنى، شله زرد، کیک هاى میوه اى، خرما، حلوا و…مى توان به عنوان دسر استفاده کرد.

– غذاهاى بد هضم و ناراحت کننده حذف و از برنامه غذایى متنوع استفاده شود.

– روزانه یک عدد قرص مولتى ویتامین مینرال ویژه باردارى مصرف شود.

– در هفته ۳-۲ بار از گوشت ماهى استفاده شود.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: مغذی سازی رژیم در بارداری

5 1000
ارسال شده در 9 اسفند 1395 توسط با موضوع تغذیه

ارکید
دندانپزشکی دکترسلام
تلگرام دکتر سلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x