آب نبات های رنگی و آدامس های متنوع موجود در بازار مضاف بر ضررهایی که به دندان ها و تسریع خرابی دندان می زند سلامتی روده را نیز به خطر می اندازد این موضوع با تحقیق جدید در خصوص جذب مواد مغذی در روده توسط محققان مشاهده شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیچر، نتایج مطالعات جدید محققان حاکی از آن است که مصرف آدامس و آب‌نبات مانعی برای جذب مواد مغذی در روده است.

این بررسی در دانشگاه بینگهامتون انجام شده است.

نتایج بررسی‌ها نشان داد، نوعی افزودنی رایج در آب‌نبات، آدامس و یا بعضی از نان‌ها وجود دارد که منجر به کاهش توانایی سلول‌های روده در جذب مواد مغذی می‌شود.

علاوه بر این، توانایی آنها در برابر عوامل بیماری‌زا را هم تضعیف می‌کند.

این افزودنی‌های رایج در مواد غذایی به عنوان نانوذرات اکسیدتیتانیوم شناخته می‌شوند.

این ذرات در کرم‌های ضدآفتاب به عنوان فیلتر UV اضافه می‌شوند.

نانوذرات اکسید تیتانیوم در محصولات بسیاری برای رنگ، شکلات، خمیردندان و شیرینی استفاده می‌شود. این مواد غذایی در حالی که کشنده نیستند، اما منجر به عوارض خاصی می‌شوند و عملکرد روده را تغییر می‌دهند.

محققان اظهار کردند: برای جلوگیری از مصرف بیش از اندازه نانوذرات اکسید تیتانیوم باید از غذاهای فرآوری شده از جمله آب‌نبات اجتناب کنیم.

منبع/ایسنا