سرطان گوارشی

در بدن برخی از جانداران و در بدن انسان دستگاه فعالی به نام دستگاه گوارش وجود دارد که بصورت لولهٔ گوارشی در انسان موجود است.حدوداً طول دستگاه گوارش 7 متر است و امتداد این دستگاه مهم از دهان تا مقعد میباشد.دستگاه گوارش در بدن انسان از مهم ترین دستگاه ها و اعضا میباشد که قطعاً بدون وجود آن نمیتوان زندگی کرد.

محققان انجمن سرطان آمریکا اعلام کردند شمار مبتلایان به سرطان دستگاه گوارش در افراد کمتر از 55 سال افزایش یافته است.

این افزایش به خصوص در افراد موسوم به نسل ایکس، متولدان دهه شصت قرن گذشته تا دهه هشتاد، و در افراد هزاره، یا متولدان دهه هشتاد قرن گذشته تا سال 2000 مشاهده می شود.

دکتر ربه کار سیگل و همکارانش در انجمن سرطان شناسی آمریکا در آتلانتا در ایالت جورجیا می گویند کسانی که در دهه 90 قرن گذشته به دنیا آمده اند نسبت به متولدان دهه پنجاه قرن گذشته،  دو برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و چهار برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان راست روده قرار دارند.

این مطالعه بر روی پرونده 14 هزار نفر انجام گرفته و نتایج آن در شماره اخیر نشریه موسسه ملی سرطان آمریکا منتشر شده است.

علل ناشناخته !

به گزارش پایگاه خبری مدسکیپ در اینترنت،‌ سلول‌های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی هم‌چون ویروس و مواد سرطانزا موثر باشد.

در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد.

سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم می‌شود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم می‌شناسند.

احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد می‌شود .بر طبق گزارش انجمن بهداشت آمریکا 7?6 میلیون نفر بر اثر سرطان و در سال 2007 مرده‌اند سرطان تنها ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.

سرنوشت سلول‌ها کاملاً کنترل شده‌است و براساس نیازهای بدن می‌باشد.

در جنین میزان تکثیر سلول‌ها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل می‌رسد.

سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، بوسیله فاکتورهای رشد، پیام‌های محیطی و برخی پروتئین‌ها و پیامبرهای سلولی، کنترل می‌شود.

جهش‌هایی که منجر به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول، می‌شوند باعث بهم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد می‌شود و می‌تواند منجر به بروز سرطان شود.

سلول‌های سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیام‌های سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه می‌دهند.

در سلول‌های سرطانی بیان پروتئین‌های سلولی تغییر کرده و برخی از آنها که نباید بیان شوند بیان شده و یا بیان برخی دیگر از ژن‌ها متوقف می‌شوند.

منبع : خبرگزاری صدا و سیما