شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که هنگام خرید میوه، توجه‌ تان به برچسب‌ هایی که روی میوه‌ها خورده است، جلب شده باشد، اما در نهایت از کنار آنها راحت گذشته باشید. در این مطلب ما اطلاعاتی راجع به این برچسب ها و اعداد روی آن و معنی و مفهوم آنها را در اختیارتان قرار می دهیم، پس با ادامه مطلب با ما همراه باشید.

◊ کدها خبر می‌دهند از سر درون

– حتما بر چسبی را که روی میوه‌ هایی مانند موز، سیب و گلابی می‌ خورد را دیده‌اید؛ اطلاعاتی که از نوع و چگونگی کاشت هر کدام از این‌ میوه‌ها خبر می‌دهد. علائم روی این برچسب‌ ها نشان می‌دهد میوه از کجا برداشت و چطور پرورش داده ‌شده است. پس این بار که به میوه‌ فروشی رفتید به اعدادی که روی این برچسب‌ ها قیدشده دقت کنید؛ ۳ ۴ ۸ ۹؛ این اعداد را PLU می‌نامند که مخفف «نگاه کردن قیمت» است.

– برای دانستن کدها نیاز به علم کد شناسی نیست؛ فقط کافی است کمی درباره این اعداد بدانید تا بتوانید میوه‌ های که از سلامت بیشتری برخوردار هستند را خریداری کنید. محصولات بعد از تولید تحت نظارت سازمان بررسی قرار گرفته تا کد گذاری شوند. برخی اعداد ۴ رقمی و برخی ۵ رقمی هستند.

– اگر اعداد ۴ رقمی با عدد ۳ یا ۴ شروع شده باشد به این معنی است که برای پرورش این میوه از کودهای شیمیایی استفاده شده و اگر فقط عدد ۴ قید شده باشد، مفهومش این است که برای تولید محصول از کودهای حیوانی استفاده شده است.

– اگر اعداد ۵ رقمی با عدد ۸ شروع شوند یعنی آن میوه از نظر ژنتیکی اصلاح شده است؛ پس توصیه می‌ کنیم از خرید میوه‌هایی که با این عدد شروع می‌شود، جدا خودداری کنید.

– میوه‌هایی که کد ۵ رقمی آن‌ها با عدد ۹ شروع می‌شود، به شکل سنتی کاشته و برداشت شده و در پرورش آن ها از کود و آفت‌ کش استفاده نشده است؛ این میوه‌ها بهترین نوع برای خوردن هستند. این میوه‌ها بر پایه کدهای تایید شده براساس استاندارد اروپا، کدگذاری می‌ شوند که بر اساس آن میوه‌ ها از هم متمایز شده و استاندارد های تولید آن ها به‌ خوبی مشخص می‌ شوند.

– درواقع این ‌یک روند استاندارد، برای شناسایی محصول برداشت شده و یک کد مشترک برای خریداران در سراسر دنیاست. در این کد‌گذاری‌ ها صرف‌ نظر از زمین رشد محصول، نوع کاشت آن هم در نظر گرفته شده و طبقه‌ بندی می‌ شود. موز فلوریدا، مکزیک یا اکوادور همه با کد مشخص ۴۰۱۱ شناخته می‌ شوند.

◊ آیا بر چسب زدن، داوطلبانه است؟

این برچسب‌ ها در تمام دنیا به‌ صورت اجباری و تحت نظارت انجام می‌شود تا سلامت افراد را تهدید نکند. اگر برچسب‌ ها به‌صورت داوطلبانه صادر می‌ شد، هیچ‌ گاه عدد ۳ را روی میوه‌ ها نمی‌دیدیم، زیرا افرادی که اطلاعات کافی از کدها داشته باشند، به‌ هیچ ‌عنوان از این محصولات استفاده نمی‌کنند. تولید محصولات ارگانیک، سلامت جامعه را واکسینه می‌ کند و مردم کمتر روی تخت‌ های بیمارستانی بستری می‌ شوند. متاسفانه در کشور ما یارانه برای تولید محصولات شیمیایی داده می‌شود، در صورتی‌که می‌ توانند با تولید محصولات ارگانیک مریضی‌ ها را کم کنند.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: مراقب برچسب های مواد غذایی باشید!