هر ماده خوراکی خواص و ویژگی های مربوط به خود را دارد. برخی مواد خوراکی دارای طبع گرم و برخی دیگر دارای طبعی سرد هستند که هرکدام می توانند فواید مربوط به خود را داشته باشند. طب سنتی اغلب مواد را بر اساس طبع آنان دسته بندی می کند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

خواص انجیر

ناصر رضایی‌پور متخصص طب سنتی عنوان کرد: انجیر دارای طبیعت گرم و تر بوده و میوه‌ای بسیار مغذی است.

ــ انجیر چاق‌کننده, ملین و کاهنده خشم است. برای بهبود درد و خشونت سینه و تکرر ادرار مفید است، همچنین تقویت کننده کبد نیز است.

ــ انجیر همراه با بادام و پسته, افزاینده قدرت تعقل و مقوی بدن‌های ضعیف است.

خواص خیار

ــ خیار سرد و تر است, برای تسکین حرارت صفرا و خون و التهاب‌های احشا یا سیستم گوارش مفید است.

ــ خیار برای سردمزاجان مضر است و باید آن را با سیاه‌دانه, زنیان, عسل و معجون‌های گرم بخورند. گرم‌مزاجان بهتر است خیار را با سکنجبین مصرف کنند.

خواص انگور

این متخصص طب سنتی بر این عقید‌ه است که انگور دارای طبیعت گرم و تر و مقوی بدن است. خون متعادل تولید می‌کند, و برای کم‌خون‌ها مفید است.

ــ افرادی که معده‌های سرد و باددار دارند باید پس از مصرف انگور از دمنوش رازیانه یا زیره استفاده کنند. آب خوردن پس از مصرف انگور بسیار مضر است.

خواص کاهو

کاهو سرد و تر است و خون خوب و رقیقی تولید می‌کند, خواب‌آور خوبی است و خوردن آن با سرکه محرک اشتهاست. البته زیاده‌روی در مصرف آن برای قوای جنسی مضر است.

منبع: تسنیم