قارچ صدفی

اکثر ما میدانیم که قارچ چیست و چه کاربردی دارد.احتمالاً تا الآن برای 1 بار هم که شده از قارچ در غذاهایتان استفاده کرده اید اما آیا تا الآن به فکرتان رسیده که قارچ هم نوع های گوناگونی دارد؟بله،همینطور است.قارچ هم از نوع های گوناگونی بهره می برد که یکی از آن ها قارچ صدفی میباشد که در ادامه با آن بیشتر آشنا خواهید شد.

تاریخچه استفاده از قارچ صدفی به کشورهای آسیای شرقی باز می گردد.از سالیان دراز قارچ صدفی در کشور چین مورد استفاده قرار می گرفته است و این کشور یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده و صادر کننده قارچ صدفی در کل جهان به شمار می آید.

در سالهای اخیر فواید بسیاری از قارچ صدفی کشف شده است و تحقیقات گسترده ای در مورد نقش این نوع قارچ در سلامتی افراد صورت گرفته است.

ارزش غذایی قارچ صدفی

قارچ صدفی حاوی مواد مغذی بسیاری است. 1 فنجان قارچ صدفی خرد شده حاوی 42 کیلو کالری انرژی، 35/. گرم چربی، 2.85 گرم پروتئین، 2 گرم فیبر است. بر اساس تحقیقات انجام شده قارچ صدفی قسمت اعظم اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری بدن را تامین می نماید. همچنین این نوع قارچ از ترکیبات آنتی اکسیدان قوی تشکیل شده است که از سلولهای بدن در برابر اکسیداسیون محافظت می نمایند. قارچ صدفی حاوی ترکیبات ضد میکروبی است. این ماده غذایی حاوی ویتامین های گروه B، ویتامین D و ویتامین C است و دارای مواد معدنی نظیر آهن، روی، کلسیم و فسفر است. جالب است بدانید مقدار آهن موجود در قارچ صدفی حتی از آهن گوشت قرمز هم بیشتر است و به دلیل دارا بودن انواع مختلفی از ویتامین ها و مواد معدنی و اسید آمینه های ضروری استفاده از آن به منزله مصرف همزمان گوشت و سبزیجات است.

اثرات مفید قارچ صدفی در بیماریها چیست؟

تحقیقات اخیر نشان داده است عصاره استخراج شده از قارچ صدفی در درمان بسیاری از بیماریها و مشکلات پزشکی کاربرد فراوان دارد. در ادامه به کاربردهای پزشکی قارچ صدفی می پردازیم.

• استفاده از قارچ صدفی جهت کاهش کلسترول خون

شاید شما هم جز آن دسته از افرادی باشید که از افزایش کلسترول خون رنج می برید، پس از مصرف قارچ صدفی غافل نشوید زیرا این نوع قارچ حاوی استاتین است. ماده ای که در داروهای کاهنده کلسترول خون مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین قارچ صدفی به صورت طبیعی در کاهش کلسترول خون موثر است.

• استفاده از قارچ صدفی در پیشگیری و درمان سرطان

امروزه تحقیقات گسترده ای در زمینه استفاده از قارچ صدفی در درمان انواعی از سرطانها در حال انجام است. نتایج برخی از این تحقیقات نشان داده است که ترکیبات ضد سرطانی موجود در قارچ صدفی از پیشرفت سرطان جلوگیری می نماید و در درمان سرطانهای مختلف موثر است.

• استفاده از قارچ صدفی جهت افزایش قدرت سیستم ایمنی

قارچ صدفی به دلیل وجود ترکیبات خاص باعث افزایش توان سیستم ایمنی می شود.

• استفاده از قارچ صدفی در پیشگیری و درمان یبوست

قارچ صدفی به دلیل داشتن فیبر زیاد از ابتلا به یبوست پیشگیری می نماید.

• استفاده از قارچ صدفی برای کاهش خستگی و کم حوصلگی

قارچ صدفی به دلیل داشتن انواعی از ویتامین های گروه B سطح انرژی بدن را افزایش داده، از خستگی و بی حوصلگی می کاهد. توصیه می شود حتما از این نوع قارچ در غذاهای خود استفاده کرده و از طعم آن لذت ببرید.

آیا مصرف زیاد قارچ صدفی بر افزایش سطح هورمون تستوسترون موثر است؟

یکی از موضوعاتی که این روزها ذهن محققین علوم تغذیه را به خود مشغول کرده است تاثیر قارچها بر سطح هورمون جنسی مردانه تستوسترون است. مطالعات اخیر نشان داده است که ترکیبات فعال موجود در انواع قارچها آنزیم آروماتاز (نوعی آنزیم است که باعث تبدیل آندروژن به استروژن در بدن می شود) را غیر فعال می کند. هنگامی که این آنزیم غیر فعال می شود تولید هورمون جنسی تستوسترون در بدن افزایش می یابد و از طریق این مکانیسم مصرف قارچ منجر به افزایش سطح این هورمون جنسی می گردد. البته باید خاطر نشان کرد زمانی سطح هورمون جنسی مردانه تستوسترون زیاد می شود که مقدار زیادی قارچ مصرف کرده باشیم و با مصرف معمول این نوع ماده غذایی، سطح هورمون تستوسترون تغییر چندانی نمی یابد.

منبع : بهداشت نیوز