این روز ها تغذیه های و مواد غذایی خوب و بد بسیاری در بازار و فروشگاه ها وجود دارد ، بسیاری از این خوراکی ها مانند فست فود ها ضررشان برای همه ثابت شده است. اما مسئله خوراکی هایی است که اغلب افراد فکر می کنند برایشان ضرری ندارد.

گاهی اوقات غذاهایی که در ظاهر بسیار خوشمزه و هوس انگیز هستند، ممکن است واقعا برای بدن شما خطر آفرین باشند، حتی جذاب ترین و خوشایندترین غذاها هم ممکن است باعث مسمومیت شما شود ولی متاسفانه اغلب افراد خیلی دیر این مسئله را متوجه می شوند.

 

 

شست وشو قبل از پوست کندن

هندوانه و میوه هایی از خانواده آن

هندوانه ها و میوه هایی که در این خانواده دسته بندی می شوند (خربزه، طالبی و…) سطحی سخت و ناهموار دارند و این سطح سخت و ناهموار می تواند محیط مناسبی برای رشد باکتری ها باشد. علاوه بر این ها، اغلب افراد فراموش می کنند، این میوه های بزرگ را قبل از مصرف خوب شست وشو دهند و بنابراین با مصرف آن ها باکتری های زیادی را وارد بدن خود می کنند.

چه کنیم تا بیمار نشویم:

وقتی که هندوانه را قبل از شستن با چاقو نصف کنیم، باکتری ها همراه با چاقو از سطح این میوه ها به داخل آن ها وارد می شوند و بنابراین پس از مصرف نیز به راحتی وارد بدن ما خواهند شد. فراموش نکنید که حتما این میوه ها را قبل از مصرف به طور کامل شست وشو دهید و از تمیز شدن سطح بیرونی آن ها کاملا مطمئن شوید.

 

 

وقتی خودتان باعث بیماری خودتان می شوید

مسمومیت غذایی چیست؟

سالانه تقریبا ۲۰ درصد افراد یک جامعه دچار مسمومیت غذایی می شوند. مسمومیت غذایی معمولا وقتی اتفاق می افتد که شما ماده غذایی را استفاده کنید که به یکی از باکتری های مضر برای بدن انسان (پاتوژن های مضری که در روده حیوانات زندگی می کنند)، انگل (موجودات زنده میکروسکوپی که ممکن است در غذای ما زندگی کنند) یا ویروس ها (مثل برخی انواع هپاتیت که از طریق غذا به بدن انسان منتقل می شود) آلوده شده باشد. باکتری ها اغلب در گوشت خام، مرغ و تخم مرغ یافت می شوند اما می توانند به هر نوع غذایی سرایت کنند. همچنین می توانند در غذایی که مدتی بیرون از یخچال مانده یا مدت زیادی قبل از خوردن فریز شده باشد هم رشد کنند. گاهی مسمومیت غذایی به خاطر نَشستن یا شستن ناکافی دست ها قبل از غذاخوردن اتفاق می افتد و بیشتر اوقات نیز اشتباهاتی در نوع طبخ و نحوه نگهداری مواد غذایی موجب بروز مسمومیت و آلودگی می شود. در بسیاری از اوقات، مسمومیت غذایی جزئی است و پس از چند روز از بین می رود اما برخی از انواع مسمومیت ها ممکن است جدی باشد و شما نیاز به پزشک پیدا کنید. برای جلوگیری از مشکلات گوارشی، ببینید چه غذاهایی برای شما خطرآفرین هستند و ممکن است مسموم تان کنند و حتما راه های مقابله با مسمومیت را یاد بگیرید.

این فهرستی از ۵ ماده غذایی است که به راحتی می توانند به محیط مناسبی برای رشد باکتری ها تبدیل شوند.

 

 

گوجه فرنگی را دستمال بکشید

گوجه فرنگی

این میوه قرمز رنگ آبدار برخلاف تصور بسیاری از افراد، با باکتری های میکروسکوپی زیادی در ارتباط است و محققان هم هنوز دلیلی برای این ارتباط پیدا نکرده اند.پزشکان معتقدند، به جای حذف این ماده غذایی مقوی از وعده های غذایی خود، بهتر است به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از بروز بیماری ها باشیم.

چه کنیم تا بیمار نشویم:

اگر شما عادت دارید از گوجه فرنگی خام استفاده کنید، دقت کنید که حتما قبل از استفاده آن را در آب به صورت کامل شست وشو دهید و سپس با یک دستمال تمیز سطح آن را به خوبی پاک کنید تا مطمئن شوید که سطح گوجه فرنگی کاملا تمیز شده. از خریدن گوجه فرنگی های نصفه یا له شده جدا خودداری کنید. وقتی سطح هریک از سبزی ها یا حتی میوه ها آسیبی می بیند، فرصت بیشتری برای باکتری ها فراهم می شود که به راحتی وارد محصول شوند و در آن رشد کنند. در این حالت هیچ راهی برای از بین بردن آن ها وجود ندارد مگر این که ماده غذایی را کاملا بپزیم تا باکتری ها در اثر دمای زیاد از بین بروند.

 

 

سبزی ها را بشویید

جــوانــه ها

این گروه از سبزی ها می توانند در بعضی موارد رابطه بسیار نزدیکی با باکتری های مختلف مسمومیت زا داشته باشند و بنابراین عامل خطرناکی برای تولید بیماری های مختلف خواهند بود. نوعی از باکتری ها در محیط های مرطوب رشد بیشتری پیدا می کنند و بنابراین سطح مرطوب جوانه های گیاهی می تواند محیطی برای رشد آن ها باشد. هرچه میزان باکتری ها در جوانه های گیاهی بیشتر باشد، خطر ابتلا به بیماری ها نیز در بدن افزایش می یابد.

چه کنیم تا بیمار نشویم:

آبکشی و شستن فراوان جوانه ها و به طور کلی همه سبزی ها میزان باکتری های موجود را کم می کند اما تاثیری بر توقف رشد آن ها نخواهد داشت. اگر سیستم دفاعی بدن شما کاملا سالم باشد، دستگاه ایمنی به طور خودکار از بدن در مقابل باکتری ها دفاع می کند.

یکی از متخصصان تغذیه طی گزارشی اعلام کرد، افراد مستعد ابتلا به بیماری های قابل انتقال از طریق مواد غذایی، مانند کودکان زیر ۸ سال، افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، باید کمتر از جوانه های گیاهی استفاده کنند یا برای مهار رشد باکتری ها در آن ها ، جوانه ها را در دمای ۳۵ تا ۴۰ درجه به صورت منجمد نگه دارند.

 

 

عامل وبا

کاهو

کاهو به دلیل سطح ناصاف خود در مقایسه با سبزی هایی که سطح صاف دارند مانند کلم، بیشتر در معرض باکتری های بیماری زا قرار دارد.

چه کنیم تا بیمار نشویم :

برگ های بیرونی کاهو را قبل از استفاده کاملا از آن جدا کنید و سپس با دقت شست وشو دهید در ضمن حتی اگر زمان شیوع بیماری خطرناکی مثل وبا هم نباشد بهتر است کاهو برای مدتی در یک ظرف آب قرار بگیرد و خیس بخورد، این کار باعث پاک شدن آلودگی ها و باکتری ها از سطح کاهو می شود.

 

 

شست وشو، خشک کردن و پختن

اسفناج و سبزی های هم خانواده آن

این دسته از سبزی ها هم مانند کاهو ها سطحی ناصاف داشته و می توانند محیط مناسبی برای رشد باکتری ها باشند. همچنین به دلیل نزدیکی به زمین هنگام رشد، احتمال برخورد حیوانات با این سبزی ها نیز بسیار بالاست.

چه کنیم تا بیمار نشویم:

برای شست وشوی اسفناج، آن را به طور کامل در آب فرو برده و سپس برگ های آن را با دستمال تمیز و سپس به طور کامل خشک کنید اما برای اطمینان بیشتر بهتر است که اسفناج را هم مانند سایر سبزی ها به صورت پخته شده استفاده کنید.