نوکتیوا

شاید شما هم با این مشکل مواجه شده باشید یا از اطرافیان تان در خصوص این مشکل شنیده باشید که شبانه ادرار زیادی برای برخی افراد بوجود می آید و باعث چند بار دستشویی رفتن میشود.سازمان غذا و داروی کشور آمریکا نخستین گزینه اش یعنی نوکتیوا را برای حل مشکل کسانی که بیش از حد در شب ادرار دارند تایید کرده است.

سازمان غذا و داروی آمریکا، اخیرا نوکتیوا (Noctiva) که اسپری بینی دسموپرسین استات است را برای بزرگسالانی که حداقل 2 بار در شب برای دفع ادرار از خواب بیدار می‌شوند مورد تایید قرار داده است. نوکتیوا، اولین داروی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا برای این بیماری است.به گزارش شفا آنلاین:هیلتون وی جوفی، سرپرست بخش محصولات مرتبط با بیماری‌های استخوان، مشکلات تناسلی و ادراری سازمان غذا و داروی آمریکا می‌گوید: «نوکتیوا، اولین گزینه مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا برای بزرگسالانی است که تولید ادرار در شب در آنها بیش از حد طبیعی است. با کمک این دارو، تعداد دفعاتی که لازم است این افراد در شب برای دفع ادرار از خواب بیدار شوند کاهش می‌یابد. بسیار اهمیت دارد بدانیم که نوکتیوا برای تمام علل مسبب نیاز به دفع ادرار در شب تایید شده نیست. بنابراین بیماران باید در مورد علائم بیماری‌شان با پزشک صحبت کنند؛ تا براساس علت ایجادکننده برای هر بیماری داروی صحیح تجویز شود.»

ناکچوری (بیدار شدن از خواب به‌دلیل نیاز به دفع ادرار)، علامتی است که ممکن است توسط طیف وسیعی از بیماری‌ها نظیر نارسایی احتقانی قلب، کنترل ناکافی دیابت قندی، مصرف برخی داروها یا بیماری‌های پروستات و مثانه ایجاد شود. قبل از تجویز نوکتیوا، متخصصان باید علت اصلی ناکچوری را در بیمار پیدا کنند تا بهترین درمان برای وی انتخاب شود. نوکتیوا فقط برای بزرگسالانی که دچار ناکچوری ناشی از پلی اوری شبانه هستند مورد تایید است و عللی که می‌توانند مشابه همین بیماری را ایجاد کنند (نظیر مصرف زیاد مایعات، نارسایی احتقانی قلب) باید حتما مدنظر پزشک درمانگر باشند. این دارو با الگوی مصرف یکبار در روز و در حدود 30 دقیقه قبل از خواب مصرف می‌شود. نوکتیوا موجب افزایش جذب آب از طریق کلیه‌ها شده و در نتیجه تولید ادرار کاهش می‌یابد.

اثربخشی نوکتیوا در 2 مطالعه بالینی 12 هفته‌ای تصادفی با استفاده از دارونما روی 1054 بیمار بالای 50 سال که دچار ناکچوری ناشی از پلی اوری شبانه بودند بررسی شد. این مطالعات، کاهش اندکی در تعداد دفعات بیدار شدن از خواب برای دفع ادرار در گروه دریافت‌کننده نوکتیوا در مقایسه با دارونما نشان داده‌اند. در نهایت، بیماران تحت درمان با نوکتیوا در مقایسه با بیمارانی که روی دارونما بودند، شب‌های بیشتری را بدون آنکه برای دفع ادرار از خواب بیدار شوند تجربه کردند.

تجویز نوکتیوا در بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلبی بدون علامت یا مبتلایان به فشارخون بالای کنترل نشده ممنوع است؛ زیرا احتباس ادرار موجب وخامت این بیماری‌ها می‌شود. تجویز نوکتیوا باید در بیمارانی که دچار مشکلات بینی شده‌اند (سرماخوردگی، آنفلوانزا یا آلرژی‌های تنفسی) تا پایان بیماری آنها قطع شود. لازم به ذکر است که این دارو در زنان باردار توصیه نمی‌شود. همچنین، تجویز آن در کودکان مورد مطالعه قرار نگرفته است. شایع‌ترین عوارض نخواسته مصرف نکتیوا در مطالعات بالینی عبارت بودند از احساس ناراحتی در بینی، علائم مشابه سرماخوردگی (نازوفارنژیت)، احتقان بینی، عطسه، افزایش فشارخون، کمردرد، خونریزی از بینی، برونشیت و خواب‌آلودگی.

منبع : شفا آنلاین