رضا نظری معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: ۴۵ درصد مرگ و میرها در این شهرستان ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی است وی هم چنین اظهار داشت: مراکز بهداشتی و درمانی شبانه روزی «غرق اباد،نوبران و آوه» در ایام نوروز آماده باش کامل هستند و سایر مراکز تابع در روزهای کاری فعال هستند.

وی افزود: گشت ویژه بازرسی بهداشت محیط از ابتدای اسفندماه تا 15 فروردین ماه سال آینده در سطح شهرستان‌های ساوه و زرندیه در غالب 22 بازرس  به صورت مکرر از مراکز تهیه و توزیع  مواد غذایی، پارک‌ها، پمپ بنزین‌ها و رستوران‌ها، موردی و غیره نظارت کامل را به منظور بهبود شرایط بهداشتی برای مسافران نوروزی فراهم کرده است.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه تصریح کرد: کشیک ویژه پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و حیوان از جمله هاری و حیوان گزیدگی در مرکز بهداشت شهرستان فعال است.

نظری با اشاره به اقدامات معاونت بهداشتی در سامانه ثبت«سامانه سیب»گفت: خوشبختانه تاکنون موفق شدیم 83.5 درصد مردم ساوه و زرندیه را در سامانه سیب ثبت کنیم  و قرار بر این است از سال آینده کار خطر سنجی را آغاز کنیم، کار خطرسنجی به این روش است که ما با توجه به مشخصات فرد از جمله قد، وزن افراد و براساس آزمایش‌ها مشخص می‌کنیم  میزان خطر سکته فرد را در 10 سال آینده مشخص کنیم.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر فرد در 10 سال آینده احتمال 30 درصد سکته را داشته باشد به فرد کارت قرمز، بین 19 تا 29 و اگر احتمال سکته فرد در 10 سال آینده  وجود داشته باشد کارت نارنجی، سکته بین 10 تا 19 درصد کارت زرد و زیر 10 درصد کارت سبز به فرد داده می‌شود.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه خاطرنشان کرد:کارشناس سلامت ما موظف است با توجه به اقدماتی‌که انجام می‌دهد کارت خطر سنجی  بیمار را مطلوب‌تر کند به این روش که  فردی که دارای کارت خطر قرمز است با اقداماتی که انجام می‌شود، خطر سکته فرد به سمت کارت نارنجی، زرد و در پایان کارت سبز که احتمال سکته فرد را کاهش دهیم.

نظری بیان کرد: از مردم می‌خواهیم  به منظور ثبت اطلاعات به مراکز جامع سلامت مراجع کنند که در سال آینده با یک برنامه‌ریزی  مناسبکارت خطر سنجی را کامل کنیم و با توجه به اطلاعاتی که ثبت می‌شود در سال آینده قرار بر این است سه نوع سرطان دستگاه  گوارش، دهانه رحم و برس برای مردم به صورت رایگان غربالگری انجام شود.

وی اضافه کرد: غربالگری به این سبب انجام می‌شود که میزان سرطان در کشور ما نسبت به دنیا زیاد نیست ولی مرگ و میر ناشی از آن زیاد است و این غربالگری برای کاهش مرگ و میر سرطان است، علت افزایش مرگ و میر سرطان به دلیل دیر تشخیص دادن آن است و غربالگری سبب می‌شود تشخیص سریع‌تر انجام و نسبت به درمان اقدام کنند.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه با اشاره به آمار پایگاه‌های سلامت گفت: طبق برآورد انجام شده در ساوه 238 هزار جمعیت داریم و هم اکنون 16 پایگاه سلامت در ساوه مشغول ارائه خدمات به مردم هستند.

نظری تصریح کرد: باید به ازای هر دو هزار نفر جمعیت یک مراقب سلامت داشته باشیم به این طریق که هر فرد باید یک مراقب سلامت داشته باشد تا بتواند مراقب سلامت و خدمات به مردم باشد.

وی افزود: در زرندیه نیز  53 هزار نفرجمعیت در سامانه سیب ثبت شده که این جمعیت زیرپوشش 7 مرکز جامع سلامت هستند و با توجه به اینکه جز شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت است همه زیر نظر پزشک خانواده قرار دارند، به همین منظور و مردم می‌توانند به مراکز جامعه سلامت و پایگاه سلامت که دو تا پایگاه در شهر مامونیه است مراجعه و تشکیل پرونده الکترونیک سلامت بدهند.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه بیان کرد: 45 هزار نفر جمعیت روستایی در شهر ساوه وجود دارد که 11 مرکز جامع سلامت به این جمعیت خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌دهند.

منبع:تسنیم