شکلات

به آن دسته خوراکی ها که کاکائو در آن ها به کار رفته باشد شکلات میگویند.شکلات خوراکی انرژی زایی است که طرفداران زیادی دارد و معمولاً از ترکیب پودر کاکائو،شیر،کره کاکائو و شکر بدست می آید.در شکلات ها هر چقدر که شکلات بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد رنگ آن شکلات سیاه تر میباشد و طعمش تلخ تر است.

خبر خوش برای کسانی که قرار است مادر شوند: خوردن ۳۰ گرم شکلات در روز می‌تواند در رشد و نمو جنین مفید واقع شود. این نتیجه‌ی مطالعات اخیر در ضمینه‌ی بارداری است.

با توجه به لیست بلند بالا از غذاهایی که باید در دوران حاملگی پرهیز شوند ،‌ به نظر می‌آید نتایج مطالعات ، با استقبال خوبی از خانم‌هایی که در دوران حاملگی به سر می‌برند مواجه خواهد شد.
در حالی که خوشبختانه شکلات خالی در این لیست نخوردنی‌ها وجود ندارد ، اما مادران آینده به پرهیز از زیاده روی در تنقلات خوشمزه به دلیل محتویاتی مانند چربی ، شکر و کافئین نصیحت شدند.

مصرف متعادل شکلات می‌تواند فواید بسیاری به همراه داشته باشد ، یکی از فواید شکلات داشتن فلاوانول – نوعی از زردینه – است که باعث کاهش احتمال بیماری‌های قلبی و عروقی و کاهش کلسترول می‌شود. هر چه شکلات تلخ تر باشد ، فلاوانول آن بیشتراست.

مطالعات قبلی نیز نشان داده بودند که مصرف متعادل شکلات در دوران حاملگی می‌تواند از احتمال پری-اکلامپسیا – کاهش خون رسیده به جنین به دلیل فشار خون بالا‌ی مادر– بکاهد. اما محققان کانادایی نتایج تحقیقات انجام شده بر روی رابطه‌ی بین مقدار شکلات مصرفی در دوران حاملگی و پری-اکللمپسیا را متناقض خواندند و این باعث کنجکاوی أن‌ها برای جست و جوی بیشتر شد.

شکلات چه با فلاوانول کم و چه زیاد ، برای جنین مفید است

محققان ۱۲۹ مادر را که تک قلو باردار بودند و در هفته‌های ۱۱ تا ۱۴ دوران بارداریشان قرار داشتند ، مورد بررسی قرار دادند.

تمام زنان در آزمایش شاخص نبض شریان رحمی داپلر دو امتیاز گرفتند. آزمایش شاخص نبض شریان رحمی داپلر ، برای اندازه‌گیری جریان خون رحم ، جفت و جنین استفاده می‌شود و هر امتیاز ، نشانه‌ای از خطر پری-اکلمپسیا ،‌فشار خون بالا و عواقب دیگر بارداری‌ است.

به شکلی تصادفی به هرکدام از مادران مورد آزمایش به مدت ۱۲ ماه ، روزانه  ۳۰ گرم شکلات با مقادیر فلاوانول مختلف داده شد. در پایان آن ۱۲ ماه ، آزمایش شاخص نبض شریان رحمی داپلر را دوباره انجام دادند و روند سلامتی آن‌ها  تا زمان زایمانشان پیگیری شد.

تیم تحقیقاتی هیچ تفاوتی میان گروه‌های مختلف در مقدار دریافت فناوانول‌ها از نظر پری-اکلمپسیا ، فشار خون دوران بارداری و وزن نوزاد بعد از تولد نیافتند.

با این وجود ، محققین بهبودی چشمگیری در نتایج آزمایش شاخص نبض شریان رحمی داپلر در هر دو گروه فلاوانول کم و زیاد مشاهده کردند و افزودند که شاید شکلات با هر مقداری از فلاوانول بتواند برای رشد و نمو جنین مفید باشد.

محققین یادآور شدند که بهبودی مشاهده شده ، بسیار فراتر از آن چه بود که در کل پیش بینی می‌شد.

این مطالعات نشان می‌دهند که شکلات می‌تواند تاثیرات مثبتی بر رشد و نمو جفت و جنین داشته باشد اما این تاثیرات تنها به دلیل فلاوانول نیست.

محققین در پاسخ به باید یا نباید مصرف شکلات روزانه بانوان باردار گفتند :

ما نمی‌توانیم با مطالعاتمان ، راجع به تاثیر کلی شکلات بر خطر پری-اکلامپسیا نظری بدهیم چون هیچ گروهی را بدون مصرف شکلات تشکیل ندادیم.

با این حال ، بر اساس مطالعات اپیدمیولوژی قبلی و یافته‌های ما می‌توان نتیجه گیری کرد که مصرف شکلات تلخ در دوران بارداری می‌تواند عملکرد جفت را بهبود بخشد و خطر پری-اکلامپسیا را کاهش دهد.

آن‌ها افزودند : قدم بعدی ما ، ایجاد یک آزمایش کنترل شده است با جمعیت آماری بیشتر برای تشخیص بهتر تاثیر شکلات در کاهش خطر پری-اکلامپسیا و سایر اختلالاتی که به علت فشار خون در دوره‌ی بارداری به وجود می‌آیند .

منبع : بهداشت نیوز