27

همیشه باید در کنار مسئله ی ارزش غذایی و نیاز های بدن مسئله ی صرفه اقتصادی را نیز در نظر داشته باشید. برخی از مواد غذایی هستند که به نسبت دیگر مواد ارزش غذایی بالاتری دارند ، برای مثال میزان ویتامین c کیوی دو برابر دیگر خوراکی ها است.

کیوی

میزان ویتامینc موجود در کیوی ۲برابر بیشتر از بقیه میوه هاست. فیبر آن بیشتر از سیب است و از لحاظ میزان پتاسیم با موز رقابت می کند. ویتامین ها، املاح و موادمغذی کیوی خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته، سرطان ها و بیماری های تنفسی را کاهش می دهد. خاصیت رقیق کنندگی خون آن بیشتر از قرص آسپرین است، بدون اینکه عوارضی داشته باشد. این میوه مانع از لخته شدن خون می شود و میزان کلسترول قلب و فشارخون را کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهد کیوی نه تنها مانع از آسیب دیدگی DNA، بلکه باعث بهبود و بازسازی سلول های آسیب دیده می شود. در چین از کیوی برای درمان زخم ها استفاده می شود. بنابراین مصرف یک یا ۲عدد کیوی را حتما در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.

 

 

گیلاس

گیلاس یکی از موادی است که قدرت درمان کنندگی دارد، با اینکه بسیار کم کالری است، اما سرشار از موادمغذی است. دارای موادی است که به جنگ التهاب ها و سرطان ها می روند و باعث می شود تا سلول های سرطانی دست به خودکشی بزنند و از رشد تومورها جلوگیری می کند. علاوه بر این دارای خاصیت ضدویروس و ضدباکتری است. گیلاس دارای ترکیباتی به نام آنتوسیانین است که این ماده میزان اسیداوریک در خون را کاهش می دهد، بنابراین خطر ابتلا به نقرس کاهش پیدا می کند.همچنین خطر ابتلا به سرطان روده را نیز کاهش می دهد، این ترکیب شکل طبیعی ایبوپروفن است که خاصیت ضدتورم و مسکن دارد. مصرف مداوم و منظم گیلاس خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را نیز کاهش می دهد.در کشور چین از گیلاس برای درمان نقرس، رماتیسم و آرتروز و کم خونی استفاده می شود.

 

 

لوبیاها

لوبیاها یکی از موادغذایی جادویی هستند که باعث کاهش میزان کلسترول، تنظیم قندخون، تولید انسولین و سلامت و بهبود عملکرد سیستم گوارشی و حفاظت از بدن در برابر ابتلا به سرطان ها می شوند. لوبیاها غنی از فیبر پروتئین و آنتی اکسیدان ها هستند و کار غلات، گوشت و میوه جات را یکجا انجام می دهند. ترکیبات موجود در آنها باعث کاهش رشد تومورها و مانع از رشد مجدد سلول ها ی سرطانی می شود. مطالعات نشان می دهد زنانی که حداقل ۲بار در هفته گیلاس می خورند، ۲۴درصد کمتر از بقیه زنان با خطر ابتلا به سرطان سینه مواجه هستند. علاوه بر این خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت نوع۲، افزایش فشارخون، سرطان روده و سینه را کاهش می دهد.

آنتی اکسیدان های موجود در لوبیاها از آسیب دیدگی و اکسیده شدن سلول ها جلوگیری می کند و این آنتی اکسیدان ها را در هر لوبیایی مثل لوبیا قرمز و لوبیا چیتی می توانید پیدا کنید. علاوه بر این لوبیاها دارای ماده ای به ام تریپتوفان هستند که این ماده تنظیم کننده اشتها، خواب، خلق و خوی است. لوبیاها دارای فولیت هستند که نقش کلیدی در سلامت قلب ایفا می کنند. املاحی نظیر پتاسیم، منیزیم، ویتامین B۱ و B۲ و ویتامین K نیز در لوبیاها یافت می شود. لوبیای سویا غنی ترین منبع تأمین اسیدهای چرب امگا۳ هستند.

در چین لوبیاها برای درمان مسمویت غذایی، سنگ کلیه، اسهال و استفراغ، فشارخون و روماتیسم استفاده می شود. حداقل ۲وعده در هفته لوبیا مصرف کنید و از خواص آن بهره مند شوید.

 

 

اسفناج، محافظ چشم

اسفناج گیاهی است که از ابتلا به بیماری های چشم و کاهش دید جلوگیری می کند، برای بهبود عملکرد مغز مناسب است و از بدن در برابر ابتلا به سرطان روده، سینه و پروستات محافظت می کند. دشمن بیماری هایی قلبی، سکته و جنون است. ضدفشارخون و ضدالتهاب است و به سلامت استخوان ها کمک می کند. اسفناج سرشار از موادمغذی مثل کلسیم، ویتامین K، ویتامین A و C، فولیت، منیزیم و آهن است. کاروتنوئید موجود در اسفناج سلول های سرطان پروستات را می کشد و از ازدیاد آنها جلوگیری می کند. ویتامین Cو بتاکاروتن موجود در آن از بدن در برابر سرطان روده محافظت می کند و به جنگ التهاب ها می روند.

یک فنجان اسفناج پخته ۱۱۱۱ برابر جذب ویتامین Kروزانه بدن را افزایش داده و باعث جذب کلسیم توسط استخوان ها می شود.مصرف اسفناج چه به صورت خام یا پخته را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.

 

 

پیاز، ضدسرطان مری

پیاز خطر ابتلا به سرطان های مری و پروستات را کاهش می دهد و خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی را کم می کند. تحقیقات نشان می دهد، پیاز از بدن در برابر ابتلا به سرطان معده محافظت می کند و به کاهش فشارخون و کلسترول کمک می کند. پیاز خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و دارای ماده ای است که التهاب راه های عبور هوا را کم می کند و به بهبود علائم آلرژی ها و تب یونجه کمک می کند. پیاز با افزایش میزان ویتامین C به جنگ عوارض سرماخوردگی و آنفلوآنزا می رود، خاصیت ضدالتهاب دارد و به جنگ دردها و تورم ناشی از روماتیسم می رود. پیاز خام بسیار مفید است . مصرف حداقل روزی یکبار آن را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.

نکته: پیاز باید در دمای اتاق نگهداری شود، اما اگر موقع خردکردن و پوست کندن چشمانتان اذیت می شود، یک ساعت قبل از مصرف آن را یخچال بگذارید.

 

 

هویج، ضدسرطان مثانه

هویج دارای آنتی اکسیدان هایی به نام کاروتنوئیدها هستند که خطر ابتلا به سرطان مثانه و سینه را کاهش می دهد، علاوه بر این به جنگ سرطان پروستات، روده، نای، مری و گردنه رحم می رود. فقدان این کاروتنوئیدها در برنامه غذایی بیماری های حادی مثل بیماری های قلبی و انواع سرطان ها را ایجاد می کند. مطالعات نشان می دهد، مصرف روزانه یک عدد هویج خطر ابتلا به سرطان ریه را تا ۵۰درصد کاهش می دهد. هویج با تحریک سیستم دفاعی بدن به سلامت گوش، چشم و روده کمک می کند. هویج دارای کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر، فیبر، ویتامین C و ویتامین A است. آلفاکاروتن موجود در هویج از رشد تومورها جلوگیری می کند . در چین از هویج برای درمان سنگ کلیه، روماتیسم، تومورها، سیستم گوارشی، شب کوری و عفونت های گوش استفاده می شود.

 

 

کاهو، محافظ DNA

کاهو یکی از غنی ترین منابع تأمین ویتامین K و C است. یک فنجان کاهو ۹۱درصد از ویتامین K مورد نیاز بدن در روز و۵۰درصد ویتامین C را تأمین می کند. دارای مقادیر فراوانی فیبر، منگنز، ویتامین۶ B فولیت ویتامین C موجود در پرتقال است. دارای میزان زیادی آنتی اکسیدان است که نه تنها به جنگ رادیکال های آزاد می روند، بلکه از آسیب دیدگی DNA جلوگیری می کند، به استحکام استخوان ها کمک می کند، التهاب را کاهش می دهد و چون دارای گلوتامین است برای درمان زخم ها بسیار مناسب است، علاوه بر این از ساخت پلاک در رگ های خونی جلوگیری می کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. در چین از کاهو برای درمان یبوست، سرماخوردگی، سرفه، افسردگی، زخم معده و معده حساس استفاده می شود.