علت مسری بودن خاراندن پوست چیست ؟خمیازه کشیدن نیز مانند خاراندن پوست مسری و واگیردار است به این واکنش ها رفتارهای اجتماعی مسری می گویند می خواهیم نحوه سرایت این رفتارها را بشناسیم این سیگنال ها چگونه توسط مغز دریافت می شوند منشا بروز این قبیل رفتارها چیست ؟

 نتایج تحقیقات صورت گرفته از سوی دانشمندان آمریکایی و چینی، نشان می‌دهد که مشاهده عمل خاراندن سبب می‌شود تا مغز انسان ماده‌ای را ترشح کند که پیام خاراندن از پوست به نخاع ارسال شود.

 نشریه ایندیپندنت روز جمعه با انتشار گزارشی در این خصوص نوشت: خاراندن؛ خمیازه کشیدن و دیگر رفتارهای ‘اجتماعی مسری’ برای مدتهای طولانی برای دانشمندان یک معما شمرده می شدند، به طور مثال اگر کسی خودش را می خاراند، چرا بی اختیار ممکن است همین کار را بکنیم؟.
این نشریه افزود: اما در حال حاضر با روشن شدن برخی از نکات کلیدی، به نظر می رسد که بخش هایی از این معما در حال شدن است.
ایندیپندنت اضافه کرد: در یک تحقیق صورت گرفته بر روی موش ها، محققان دریافتند که صرف دیدن اینکه دیگری در حال خاراندن خودش است، سبب ترشح یک ماده شیمیایی در مغز می شود که این مساله به ایجاد ارتباط میان یک سیگنال خاراندن پوست و مغز کمک می کند.
این نشریه نوشت: بدین ترتیب به‌جای اینکه فرد خودش عمل خاراندن را انتخاب کند، مغز او واکنش نشان می‌دهد؛ به‌طوری ‌که وقتی عمل خاراندن شروع می‌شود، تمام پیام‌های خارشی که مغز تا آن لحظه نادیده گرفته بود، محسوس‌تر می‌شوند.
این نشریه خبری افزود: در یک مقاله که قرار است در ‘ژورنال علمی ‘ منتشر شود، دانشمندان دانشگاه «سنت لویز» آمریکا و دانشگاه پزشکی نظامی «شاآنشی» چین در این تحقیق مشترک عنوان کردند که فرایند سرایت خمیازه نیز از قاعده مشابهی پیروی می‌کند.
ایندیپندنت نوشت: دکتر «زوفنج چن» از مرکز مطالعات خارش شناسی دانشگاه واشنگتن گفت تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که عمل خاراندن مسری است به ‌طوری‌که ممکن است حتی منجر به خراشیدن شود.
این نشریه خبری به نقل از وی افزود:’ اکثر مردم تصور می‌کردند که این اقدام ناشی از فعل انفعالات مغز انسان است، اما مطالعات و تجربیات ما نشان می‌دهد واکنش ما ناشی از ابراز همدلی نیست، بلکه واکنشی ذاتی و غریزی است.’
ایندیپندنت نوشت: دکتر چن گفت: در جریان این تحقیق یک کلیپ ویدئویی در رابطه با خاراندن یک موش برای موش دیگری به نمایش گذاشته شد. لحظاتی بعد موش محصور شروع به خاراندن کرد. این خیلی عجیب بود چون موش‌ها غالباً دید ضعیفی دارند. آن‌ها از طریق حس بویایی و لامسه با محیط اطرافشان ارتباط برقرار می‌کنند؛ بنابراین مطمئن نبودیم که آیا یک موش می‌تواند کلیپ ویدئو را درک کند یا نه.’
ایندیپندنت افزود: دکتر «زوفنج چن» گفت: اما ما متوجه شدیم که نه‌تنها کلیپ ویدئویی را دیده بود، بلکه فهمیده بود که موش توی فیلم خودش را خارانده بود.
این نشریه انگلیسی نوشت: دکتر چن بیان داشت: ما متوجه شدیم زمانی که او کلیپ ویدئویی را نگاه می‌کند، مغزش ماده‌ای به نام «جی آر پی» ترشح می‌کند.
ایندیپندنت عنوان کرد: تحقیقات قبلی دکتر «چن» نشان داده است که ماده «جی آر پی» به انتقال پیام خارش از پوست به مغز کمک می‌کند.
این نشریه به نقل از وی نوشت: شایان‌ذکر است که سایر رفتارهای مشابه انسانی مانند خمیازه کشیدن و احساس همدردی کردن نیز دلایل مشابهی همانند خاراندن دارد.
ایندیپندنت بابیان اینکه «تئوری‌های دیگری در رابطه با خمیازه کشیدن نیز مطرح است» افزود: برخی ادعا می‌کنند که خمیازه کشیدن برای دریافت اکسیژن در زمان خستگی است. این در حالی است که سایر تحقیقات به‌عمل‌آمده نشان می‌دهد که خمیازه کشیدن لزوماً منجر به افزایش حجم هوا در شش‌ها نمی‌شد
این نشریه خبری افزود: سایر تحقیقات نشان انجام ‌شده نیز حاکی از آن است که خمیازه کشیدن سبب خنک شدن دمای مغزی و متعاقباً گشایش در فکر کردن می‌شود؛ اما هیچ‌کدام از این تحقیقات ثابت نمی‌کند که چرا خمیازه کشیدن مسری است.
اروپام**5**ن**1552′ انتشار دهنده: قاسم شریعتی
ایرنا