مصرف شیرین کننده های شیمیایی و صنعتی باعث افزایش قند خون در بدن و ایجاد بیماری های از قبیل دیابت می شود اما محققان توانسته اند قند نادر طبیعی را پیدا کنند که نه تنها برای بدن ضرر ندارد بلکه قند طبیعی بدن را نیز کنترل می کند.

به گزارش ایسنا، دانشمندان قند کمیابی کشف کرده‌اند که در تنظیم قندخون موثر است و می‌تواند جایگزین خوبی برای شیرین‌کننده‌های کم کالری باشد.

آنها در مطالعات حیوانی خود دریافتند، قند نادر طبیعی به نام allulose می‌تواند به تنظیم سطح قندخون کمک کند و با عدم افزایش وزن و چربی شکمی همراه است.

استفاده از شربت ذرت با فروکتوز بالا که برای شیرین کردن مواد غذایی استفاده می‌شود با دیابت نوع دو و چاقی در ارتباط است.  محققان در حال بررسی کشف سایر شیرین‌کننده‌ها هستند که خطرات آنها کمتر از شربت ذرت و ساکارز باشد.

ساکارز، یک شیرین‌کننده طبیعی است که معمولا در محصولات غذایی استفاده می‌شود و استخراج آن نسبت به نیشکر بسیار آسان‌تر است.

محققان در حال بررسی تولید allulose، در مقادیر زیاد از شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند و اینکه چگونه این قند کمیاب ممکن است در کنترل قندخون از ساکارز موثرتر باشد.

این بررسی بر روی سه گروه از موشها انجام شد؛ به یک گروه آب ساده، به گروه دیگر آب با شربت ذرت با فروکتوز بالا و گروه سوم، شربتی از قندهای کمیاب یا RSSبا فروکتوز، allulose و قندهای کمیاب برای یک دوره 10 روزه داده شد.

نتایج بررسی‌ها نشان داد به موش‌هایی که آب با RSS داده شده بود، افزایش وزن کمتر و چربی شکمی کمتری داشتند. علاوه بر این قندخون آنها پایین‌تر و سطح  انسولین هم نسبت به موش‌هایی که شربت ذرت با فروکتوز مصرف کرده بودند، پایین‌تر بود.

علاوه براین، هسته سلول کبدی در موش‌هایی که RSS مصرف کرده بودند، آنزیمی که با تبدیل گلوکز به گلیکوژن، سطح قند خون را کاهش می‌دهد هم بالاتر بود.

به گزارش یونایتدپرس، این مطالعه در مجله Agricultural and Food Chemistry منتشر شده است.

منبع/ایسنا