يك متخصص تغذيه گفت: مصرف بيش از حد آنتي‌بيوتيك‌ها مي‌تواند باعث كمبود ويتامين k در بدن شود. اين گروه از داروها نه تنها باكتري‌هاي مضر بلكه باكتري‌هاي مفيد و فعال كننده ويتامين k را نيز از بين مي‌برند.

مرتضي صفوي در گفت‌و‌گو با فارس افزود: ويتامين K در انعقاد خون و نيز جلوگيري از خونريزي‌هاي كشنده ضرورت دارد اين ويتامين همچنين در سلامت استخوان‌ها نيز نقش دارد و از انواع طبيعي آن فيوتنين كه توسط گياهان سبز ساخته مي‌شود و مناكينون‌ها هستند كه توسط باكتري‌ها ساخته مي‌شود.
وي درباره منابع غني از ويتامين K ، گفت: مهمترين منابع حاوي ويتامين k سبزي‌هاي داراي برگ‌هاي پهن سبز رنگ، اسفناج، گل كلم، كلم بروكلي، كاهوهاي سبز تيره، شلغم، كاهوهاي پيچ، لوبيا سبز، سيب زميني پخته و گوشت گاو است و مصرف اين مواد نياز انسان را به اين ويتامين برطرف مي‌كنند.
صفوي افزود: كمبود ويتامين K در رژيم غذايي زنان تاثير زيادي در افزايش ابتلاي آنان به پوكي استخوان دارد زيرا اين ويتامين نقش زيادي در شكل‌گيري استخوان‌ها دارد.
وي گفت: ويتامين k يك ويتامين محلول در چربي است و اين ويتامين همراه با چربي در سراسر بدن حمل و در بافت چربي بدن ذخيره مي‌شود.
اين متخصص تغذيه ادامه داد: ويتامين K در 100گرم از فرآورده هاي لبني، گوشت و تخم مرغ 50 ميكروگرم وجود دارد و در 100گرم از ميوه‌ها و سبزي‌ها 15ميكروگرم وجود دارد.
صفوي گفت: كمبود ويتامين K سبب خونريزي‌ها‌يي مانند خون دماغ مي‌شود و برخي از خونريزي‌ها ناشي از رقت خون به دليل مصرف داروهاي شل كننده و باز كننده عروق به وجود ‌مي‌آيد و البته مصرف بيش از حد ويتامين k نيز مي‌تواند مضر باشد.
اين متخصص تغذيه افزود: از سبزي‌ها بايد به صورت تازه استفاده كرد و فريز كردن سبزي‌ها سبب از بين رفتن ويتامين K مي‌شود.