این غذا ها برای درمان این بیماری ها

12

امروزه بسیاری از افراد به این نتیجه رسیده اند که استفاده از مواد دارویی شیمیایی برای دراز مدت عوارضی را به همراه خواهد داشت ، به همین دلیل تصمیم گرفته اند که مشکلات خود را با استفاده از مواد طبیعی درمان کنند.

در دنیای امروز توجه به سلامت خود به جزیی لاینفک از زندگی روزمره تبدیل شده است. سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری از بیماری ها ۴ سطح تعریف کرده است که بهترین و کم هزینه ترین آنها، پیشگیری اولیه یا جلوگیری از ایجاد بیماری با تغییر عادات غذایی و سبک زندگی است. در این نوشته دو قسمتی سعی می کنیم به معرفی برخی از غذاهایی بپردازیم که برای حفظ سلامت قلب و عروق مفیدند.

۱) سبزیجات تازه: استفاده از سبزیجات تازه می تواند غذای شما که حاوی مقادیر زیادی چربی، کلسترول و نمک است را به یک غذای سالم برای قلب تبدیل کند. این منابع و چاشنی ها به همراه آجیل ها و انواع توت و حتی قهوه یک خط مشی برای خوردن غذاهایی برای سالم ماندن قلب را شکل می دهند. مثلا گیاهانی مانند رزماری، اورگانو و آویشن سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند.

۲) لوبیای سیاه (لوبیا چیتی و لوبیا قرمز) : لوبیا چیتی های ترد و ملایم سرشار از مواد مغذی مفید برای قلب از قبیل فولات و آنتی اکسیدا ن ها و منیزیم هستند، که برای پایین آوردن فشار خون مفیدند و همچنین فیبر موجود در آنها به کنترل سطح کلسترول و قند خون کمک می کند.

نکته: لوبیا چیتی کنسرو شده از مواد افزودنی سریع برای سوپ و سالادها هستند، برای استفاده آنها را کاملا بشویید تا نمک اضافی آن از بین برود.

۳) ماهی آزاد؛ یک غذای فوق العاده: یک غذای عالی برای سلامت قلب و سرشار از امگا ۳ است. امگا ۳ خطر ابتلا به نامنظمی ضربان قلب را کاهش می دهد و می تواند باعث مرگ ناگهانی قلبی شود. ماهی آزاد همچنین میزان تری گلیسرید را پایین آورده و التهاب را کاهش می دهد. انجمن قلب امریکا پیشنهاد می کند در هفته دو وعده از ماهی آزاد یا سایر ماهی های چرب استفاده کنید.

نکته: ماهی آزاد را در فویل به همراه سبزیجات و گیاهان ادویه یی بپزید و از ماهی پخته در انواع سالاد استفاده کنید.

۴) ماهی تن؛ به خاطر امگا۳: ماهی تن سرشار از امگا۳ است که یک ماده مفید برای سلامت قلب به شمار می رود. البته این ماهی به نسبت ماهی آزاد ارزش غذایی کمتری دارد. ماهی آلباکور یا تن سفید نسبت به بقیه ماهی های تن میزان بالاتری از امگا۳ دارد. ماهی های زیر نیز به ترتیب از میزان امگا۳ بالایی برخوردارند: شاه ماهی، قزل آلای پرورشی، ساردین و ماهی آنچووی.

نکته: ماهی تن را پس از مزه دار کردن با لیمو و شوید، گریل کنید. در صورتی که از کنسرو استفاده می کنید؛ سعی کنید در آب باشد نه در روغن.

۵) روغن زیتون خالص: این نوع روغن از نخستین روغن کشی از زیتون به دست می آید و غنی از آنتی اکسیدان های مفید در سلامت قلب مانند پلی فنول است و همچنین از چربی های اشباع نشده به شمار می آید. وقتی روغن زیتون جایگزین چربی های اشباع مانند کره می شود می تواند به پایین آوردن کلسترول خون کمک کند. پلی فنول ها از عضلا ت قلب حمایت می کنند.

نکته: از روغن زیتون روی سالاد، سبزیجات پخته و نیز به همراه نان استفاده کنید. بهترین زمان مصرف روغن زیتون ۶ ماه اول تولید است.

۶) گردو: یک مشت کوچک گردو در روز میزان کلسترول خون را پایین آورده و التهاب شریان های قلب را کم می کند. گردو سرشار از امگا۳، چربی اشباع نشده و فیبر است. البته شما زمانی از فواید گردو بهره مند می شوید که آن را جایگزین چربی های مضر موجود در انواع چیپس ها و کیک ها کنید و میزان کالری مصرفی خود را بالا نبرید.

نکته: دقت کنید که یک مشت گردو حاوی ۳۰۰ کالری انرژی است. روغن گردو حاوی امگا ۳ است. از روغن گردو در سس سالاد استفاده کنید.

۷) بادام: بادام پرک شده به همراه سبزیجات، ماهی، مرغ و نیز دسرها بسیار لذیذ است. یک مشت بادام می تواند وعده غذایی سالمی برای قلب شما باشد. بادام خشک سرشار از ویتامین E، استرول های گیاهی، فیبر و چربی های مفید برای سلامت قلب است. بادام به پایین آوردن میزان LDL یا همان کلسترول بد کمک می کند و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

نکته: برای زیاد کردن طعم مطبوع بادام، آن را تفت دهید. (بودادن)

۸) پرتقال: این میوه شیرین و آبدار حاوی فیبرهای مفید در پایین آوردن کلسترول به نام پکتین است. همچنین پتاسیم دارد که به پایین آوردن فشار خون کمک می کند. مطالعات نشان داده اند، پرتقال می تواند باعث بهبود عملکرد شریان های قلبی شده و به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانی به نام هسپریدن، باعث پایین آوردن فشار خون شود.

نکته: یک پرتقال متوسط حاوی ۶۲ کالری انرژی و ۳ گرم فیبر است.

۹) هویج: تحقیقات جدید روی هویج نشان می دهد این میوه ترد و شیرین ممکن است به کنترل میزان قند خون کمک کرده و خطر گسترش دیابت را کم کند. هویج یکی از بهترین غذاها برای جلوگیری از بالا رفتن کلسترول است، و این به لطف مقادیر زیاد فیبرهای حل شدنی موجود در این میوه است.

نکته: تکه های کوچک هویج را در سس اسپاگتی یا خمیر مافین استفاده کنید.

۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۱۰:۳۸
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)

ساختمان پزشکان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.