متخصصان اعتقاد دارند که ویتامین A بدن در اثر کشیدن سیگار، کاهش پیدا می کند و کاهش این ویتامین در بدن باعث می شود که چین و چروک های اطراف لب و همچنین اطراف چشم، بیشتر شود. این عارضه چهره ای پیر و فرسوده را به فرد می دهد.

امروزه مصرف سیگار و قلیان در میان جوانان و به خصوص خانم ها بسیار زیاد شده است. اکثر خانم هایی که به طور مرتب از سیگار و قلیان استفاده می کنند همیشه چند سال بیشتر از سنشان نشان می دهند و باید برای همیشه با داشتن پوستی درخشان و شفاف خداحافظی کنند.
با هر پک سیگار حدود ۷۰ سی سی و با هر پک قلیان حدود ۳۰۰ سی سی دود وارد ریه ها می شود و جالب است بدانید دود حاصل از استعمال دخانیات نه تنها پوست را خشک می کند بلکه با مسدود کردن رگهای خونی، از میزان جریان خون در صورت کاسته شده و مواد مغذی ضروری و اکسیژن کمتری به پوست می رسد.
همایون مژدهی آذر متخصص پوست و مو درباره عوارض مصرف سیگار و قلیان در خانم ها به خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران می گوید : استعمال سیگار و قلیان باعث کاهش کلاژن پوست شده، در نتیجه پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و شل می شود.
وی عوارض ناشی از استعمال قلیان و سیگار  را در موارد زیر خلاصه می کند:
۱- پف کردن زیر چشم
تحقیقات دانشگاه جانز هاپکینز (Johns Hopkins) نشان داده است که افراد سیگاری ۴ برابر بیشتر از افراد عادی دچار پف کردگی زیر چشم می شوند و احتمالا دلیل آن کمبود نیکوتین بدن در ساعات خواب است.
۲- پسوریازیس
پسوریازیس نوعی بیماری است که طی آن به دلیل افزایش سرعت ساخت سلول بر سطح پوست، لکه های  نقره ای ضخیم، خارش دار و گاها همراه با درد روی پوست ظاهر می شود. این بیماری فقط مختص افراد سیگاری نیست و افراد عادی هم میتوانند به آن مبتلا شوند. اما ریسک ابتلا به آن در افرادی که از قلیان و سیگار استفاده می کنند، بیشتر است. به طوری که اگر به مدت ۱۰ سال یا کمتر، روزی ۱ پاکت سیگار بکشید احتمال ابتلا به این بیماری ۲۰ درصد و بین ۱۱ تا ۲۰ سال، ریسک ابتلا به آن ۶۰ درصد می شود. حتی قرار گرفتن در معرض دود سیگار در دوران حاملگی مادر نیز ریسک ابتلای فرزند به این بیماری را افزایش می دهد.
۳- خراب شدن دندان‌ها
نیکوتین موجود در سیگار باعث خرابی و زردی دندان‌ها می شود.
۴- پیری زودرس و چین و چروک
متخصصان پوست معتقدند سیگار کشیدن روند افزایش سن را تسریع می کند به طوری که افراد سیگاری به طور میانگین ۱/۴ برابر بیشتر از سنشان نشان می دهند و دلیلش این است که سیگار مانع گردش جریا ن خون در بافت صورت شده و در نتیجه بافت صورت شل و چروکیده می شود.
۵- زرد شدن انگشتها
نیکوتین موجود در سیگار نه تنها باعث تغییر رنگ دندانها و دیوارهای خانه تان می شود بلکه روی رنگ ناخن ها و انگشتهای دست هم تاثیر می گذارد. از درمانهای خانگی مانند آب لیمو و انواع سفید کننده میتوان برای از بین بردن این لکه ها استفاده کرد اما بهترین راه این است که سیگار کشیدن را ترک کنید.
۶- نازک شدن مو
سموم و مواد شیمیایی موجود در دود سیگار و قلیان به دی ان ای (DNA) فولیکولهای پوست آسیب وارد کرده و باعث تخریب سلولها و تولید رادیکالهای آزاد می شود. بنابراین افراد سیگاری نسبت به مردم عادی دارای موهای نازکتری بوده و مویشان سریعتر سفید می شود.
۷- کند شدن روند بهبود زخمها
نیکوتین باعث انقباض و باریک شدن عروق شده و از اکسیژن موجود در رگهای خونی می کاهد. این موضوع سبب می شود تا زخمها با روند کندتری بهبود پیدا کنند و در نتیجه این افراد زخمهای بزرگتر و قرمزتری نسبت به افراد غیر سیگاری خواهند داشت.
۸- از بین رفتن درخشش طبیعی پوست
رنگ پوست انسان بر اثر استعمال سیگار و قلیان تغییر کرده و به رنگ خاکستری در می آید. دود سیگار و قلیان حاوی مونواکسید کربن بوده و این ماده جایگزین اکسیژن موجود در پوست می شود؛در نتیجه از میزان جریان خون کاسته و پوست دچار خشکی شده و تغییر رنگ می دهد. همچنین دود سیگار بسیاری از مواد مغذی موجود در بدن را آلوده می کند، از جمله ویتامین C، که به محافظت و ترمیم پوست کمک می کند.
۹- سرطان پوست
سیگار کشیدن یکی از دلایل اصلی ابتلا به سرطان ریه، گلو، دهان و مری بوده و ریسک ابتلا به سرطان پوست را نیز افزایش می دهد. طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۰۳ انجام شده است خطر ابتلا به دومین نوع از سرطانهای شایع پوستی در افراد سیگاری ۳ برابر بیشتر از افراد عادی است.
۱۰- علائم کشیدگی پوست
نیکوتین موجود در سیگار به بافت پوست آسیب وارد کرده و باعث از بین رفتن قدرت ارتجاعی آن می شود. علائم کشیدگی پوست یعنی التهاب قرمز رنگی که به مرور زمان محو شده و نقره ای رنگ می شود که در اثر افزایش سریع وزن نیز رخ می دهد اما سیگار هم به عنوان یک عامل محرک در تشدید آن نقش اصلی را دارد.
۱۱- آب مروارید
سیگار کشیدن باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در عدسی چشم شده و در نتیجه احتمال ابتلا به آب مروارید را زیاد می کند. مطالعات نشان می دهد احتمال ابتلا به این عارضه در افراد سیگاری ۲۲ درصد بیشتر است. هنوز هم برای ترک کردن دیر نیست زیرا ابتلا به این بیماری رابطه مستقیم با تعداد سیگارهای کشیده شده دارد نه مدت زمان استعمال آن.
خبرنگاران جوان