مه مغز یک وضعیت پزشکی است، این یک اصطلاح مورد استفاده برای برخی علائم تیرگی مغز است که می تواند روی توانایی فکر کردن تأثیر بگذارد. شما ممکن است احساس گیجی یا آشفتگی یا تمرکز نداشتن پیدا کنید.

دلایل ابتلا مغز به تیرگی (تیرگی مغز)

بارداری:

بسیاری از زنان به سختی همه چیز را در دوران بارداری به یاد دارند. سازمان و پیاده سازی یک کودک می تواند بسیاری تغییرات را در بدن مادر ایجاد کند و مواد شیمیایی آزاد شده برای محافظت و تغذیه ی کودک شما ممکن است مشکلاتی برای حافظه ی شما ایجاد کند.

2- مولتیپل اسکلروزیس (MS):

این بیماری سیستم عصبی مرکزی را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند راه خود را از مغز به بقیه ی جاهای بدن تغییر دهد. تمرین های یادگیری و حافظه می تواند به شما کمک کند و یک درمانگر می تواند با نشان دادن راه های جدید برای رسیدگی به وظایف شما که دچار مشکل نشوید، به شما کمک کند.

دارو:

اگر شما دارو مصرف می کنید و به طور ناگهانی مشکلی برای شما در یادگیری پیش آمد حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.

4- درمان سرطان:

شیمی درمانی درمان سرطان است. گاهی اوقات شما ممکن است در جزئیاتی مانند به خاطر سپردن نام و نام خانوادگی دچار فراموشی شوید که این حالت معمولاً به سرعت از بین می رود.

یائسگی:

حدود یک سال پس از آخرین دوره پریودی در حدود سن ۵۰ سالگی، همراه با مه مغز، زنان ممکن است دچار گر گرفتگی (عرق کردن ناگهانی همراه با تپش قلب و دمای بالای بدن) و دیگر تغییرات بدن شوند. هورمون های مکمل و انواع داروهای دیگر می توانند کمک کننده باشند.

6- سندروم خستگی مزمن (CFS):

با این شرایط، بدن و ذهن برای مدت طولانی خسته می شوند که شما ممکن است احساس گیجی، فراموش کاری، نداشتن قدرت تمرکز را تجربه کنید. هیچ درمان شناخته شده ای برای CFS وجود ندارد. اما دارو، ورزش و بحث درمانی می تواند کمک کند.

افسردگی:

شما ممکن است همه چیز را به خوبی به یاد داشته باشید یا قادر به حل مشکلات خود باشید. اگر افسردگی با از دست دادن انرژی همراه باشد و یا افسردگی مغز را تحت تأثیر قرار دهد، شما ممکن است دچار مه مغز شوید. دارو و بحث درمانی می تواند به شما کمک کند.

8- خواب:

برای به دست آوردن استراحت خوب در زمان خواب شما باید از خوردن کافئین بعد از ناهار خودداری کنید و کامپیوتر و گوشی هوشمند در اتاق خوابتان نباشد. این می تواند به خواب شما در هر زمان و بیدار شدن راحتتان کمک کند.

سل جلدی یا لوپوس:

این بیماری طولانی مدت سیستم ایمنی بدن را مورد حمله قرار می دهد و شامل علائم مختلفی در موارد مختلف است. حدود نیمی از افراد مبتلا به لوپوس مشکلات حافظه، گیجی و عدم تمرکز دارند. هیچ درمانی وجود ندارد اما دارو و صحبت کردن با یک درمانگر می تواند کمک کننده باشد.

دکتر سلام