باقلا از جمله مواد خوراکی است که دارای مواد مغذی بسیاری می باشد و می تواند به شما در درمان انواع ناخوشی ها و بیماری ها کمک کند. اما خوردن مقدار زیادی از این حبوبات می تواند موجب بروز نفخ شکم شده و حتی در موارد شدید، می تواند به مرگ منجر شود.محققان دریافته اند مصرف باقلا برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی موسوم به G6PD خطر زیادی دارد و توصیه می کنند این افراد هرگز از باقلا استفاده نکنند.

به گفته محققان مصرف باقلا برای افراد دارای اختلال «کمبود گلوکز-۶-فسفات دهیدروژناز» (G6PD) می تواند خطرناک باشد. شایع ترین مشکل پزشکی مرتبط با G6PD، کم خونی همولیتیک است که در این بیماری، گلبول های قرمز خون به سرعت نابود می شوند.

مصرف باقلا در افراد مبتلا به G۶PD منجر به تجربه خستگی، تنگی نفس، سنگ کیسه صفرا، یرقان، و همچنین، برخی اوقات، مرگ می شود.

این واکنش می تواند تنها در حالت استنشاق گرده گیاه باقلا هم روی دهد که به فاویسم معروف است. سطح پایین G۶PD هم با فاویسم مرتبط است که به عواملی نظیر تعداد باقلاهای خورده شده، شدت کمبود G6PD، و سایر موارد مرتبط با سلامت فرد و محیط تاثیرگذار بر واکنش بستگی دارد.

ترکیبات موجود در باقلا در زمان هضم موجب تشدید تولید گونه های اکسیژن واکنشی می شوند. این وضعیت به معنای وجود مولکول های تهدیدکننده بیشتر در بدن است و بدون آنزیم G6PD، گلبول های قرمز خون متحمل آسیب بیشتری شده و درنهایت کم خونی همولیتیک اتفاق می افتد.

درحال حاضر هیچ درمانی برای کمبود G6PD وجود ندارد.

منبع:مهر