دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر احمدی لاریجانی/ساختمان پزشکان
دکتر احمدی لاریجانی
دندان پزشک
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق‌تخصصی آندوسکوپی و کولونوسکوپی
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر خرازی
دکتر محمدرضا خرازی
کلینیک کاشت مو و ابرو
دکتر فراهانی/ ساختمان پزشکان
دکتر مهدی فراهانی
متخصص جراحی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دندانپزشکی هیراد/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی هیراد
ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی(ایمپلنت، لمینیت،عصب‌کشی و....)
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق‌تخصصی آندوسکوپی و کولونوسکوپی
دکتر احمدی لاریجانی/ساختمان پزشکان
دکتر احمدی لاریجانی
دندان پزشک

خانواده های بسیاری در سیزدهمین روز فروردین به طبیعت می روند تا با دیدن چشم انداز های طبیعی از روز طبیعت استفاده کنند و برای شروع یک سال کاری جدید انرژی جمع کنند.متاسفانه بعد از به پایان رسیدن سیزده بدر و زمانی که افراد وسایل خود را جمع می کنند و آماده ی رفتن می شوند زباله هایشان را در طبیعت جا می گذارند و جلوه ی زیبای طبیعت خداوند را خراب می کنند.

بعضی از خانواده یک جاگیر حرفه‌ای دارند که وظیفه‌اش این است روز سیزده بدر، آفتاب نزده با یک زیرانداز خودش را به بهترین و دنج ترین نقطه ممکن برساند و زنبیل بگذارد تا باقی افراد خانواده سر فرصت و با فراغ بال از راه برسند. این فرد البته ارج و قرب‌اش در خانواده زیاد است؛ و شاهدش قربان صدقه مادر و مادر بزرگ و لقمه‌های خارج از نوبت است که به دهانش گذاشته می‌شود.

خانواده‌ها دیگر زحمت جمع کردن ظروف را به خودشان نمی‌دهند. تا وقتی ظرف یک بار مصرف هست چرا باید ظروف سنگین و جاگیر را در بساط سیزده بدرشان جا دهند؟! در ضمن یک بارمصرف‌ها آنچنان تنوعی دارند که تمام نیازها را برطرف می‌کنند؛ بشقاب، دیس، پیش دستی، کاسه‌های کوچک و بزرگ، لیوان، قاشق و چنگال و… بعد از نوش جان کردن غذای‌تان هم همه را همان جایی که نشسته‌اید یک گوشه جمع کنید و بعد هم اصلاً   به روی خودتان نیاورید و بگذارید همان جا بماند.

زمانی رسم بوده که روز سیزده بدر آشی در خانه بپزند و آن را به عنوان غذای آن روز به طبیعت ببرند و میل کنند. آش سماق، آش خرفه، آش سیرابی، آش شولی یزد، آش انار، آش سبزی شیرازی، آش میوه اردبیل، آش عدس کردستان و باقی آش‌ها که تعدادشان به بیش از 50 نوع می‌رسد. سبزی پلو و انواع کوکو هم از جمله خوراک‌های سیزده بدر به شمار می‌رفته. حالا اینکه از کی کباب و خصوصاً جوجه کباب، پای ثابت
سفره سیزده بدر شد، کسی درست نمی‌داند.

باید زرنگ باشی تا بتوانی جای بهتری پیدا کنی. زرنگی تنها البته فایده ندارد. سحرخیزی، شرط اول است. لازمه‌اش هم این است که از شب قبل بساط را مهیا کرده باشید. همه چیز آماده باشد تا صبح اول وقت ماشین را آتش کنید به سمت مکان مورد نظر. مکان مورد نظر می‌تواند هرجایی باشد. از حاشیه جاده چالوس و لواسان و اوشان و فشم گرفته تا پارک‌های سطح شهر یا همان فضای سبز سر خیابان که البته سهم آنهایی است که به اندازه کافی زرنگ و سحرخیز نبوده‌اند و خواب صبح واپسین روز تعطیلات را به تفرجگاه خوش  آب و هوای اطراف شهر ترجیح داده‌اند. بعضی‌ها هم البته دوراندیش‌ترند. اینها معمولاً در خانواده یک جاگیر دارند که وظیفه‌اش این است روز سیزده بدر، آفتاب نزده با یک زیرانداز خودش را به بهترین و دنج‌ترین نقطه ممکن برساند و زنبیل بگذارد تا باقی افراد خانواده سر فرصت و با فراغ بال از راه برسند. این فرد البته ارج و قرب‌اش در خانواده زیاد است و شاهدش قربان صدقه مادر و مادر بزرگ و لقمه‌های خارج از نوبت است که به دهانش گذاشته می‌شود. سهم‌اش از آجیل باقی مانده عید هم پسته‌های پنهان زیر کوه تخمه است که توسط مادر، جدا و به مشت مبارک سپرده می‌شود.

هرکجا بساط پهن کرده باشید، فرقی نمی‌کند. باید تا می‌توانید خوش بگذرانید. این یک روز را باید به هر قیمتی خوش بود. تعطیلات تمام شده و باید انتقام تمام روزهای باقی مانده سال و خواب‌های حرام شده‌تان را از همین روز بگیرید. بعضی‌ها واقعاً همین کار را می‌کنند. رفتارشان جوری است که انگار واقعاً می‌خواهند انتقام بگیرند. به تلافی اینکه تعطیلات عزیزشان تمام شده، آنچه حرص دارند سر طبیعت خالی می‌کنند. کار نکرده هم باقی نمی‌گذارند. از شکستن و آتش زدن شاخه تازه روییده درختان گرفته تا لگدمال کردن سبزه‌های نورسته و در نهایت انباشتن انبوهی زباله در هرکجا که بهار، نقش زیبایی بر آن کشیده است. زباله، زباله و باز هم زباله. این، هدیه ما به طبیعت است در روزی که به نام خودش نامگذاری شده.
یکبار مصرف می‌آوریم تا راحت باشیم
روزگاری در گذشته هر خانواده با یکی دو زنبیل حاوی ظروف و مواد غذایی راهی گوشه‌ای در طبیعت می‌شدند تا سیزده را در کنند. ظرف‌های کثیف را معمولاً داخل سفره یا بقچه‌ای می‌پیچیدند و به خانه باز می‌گردانند. دلیل‌اش هم این بود که شستن ظرف کنار رودخانه کار راحتی نبود. خوشبینانه‌ترش هم این است که نمی‌خواستند کف حاصل از شستن ظروف را به آب وارد کنند. حالا اما کار راحت‌تر شده. خانواده‌ها دیگر زحمت جمع کردن ظروف را به خودشان نمی‌دهند. تا وقتی ظرف یک بار مصرف هست چرا باید ظروف سنگین و جاگیر را در بساط سیزده بدرشان جا دهند؟! در ضمن یک بارمصرف‌ها آنچنان تنوعی دارند که تمام نیازها را برطرف می‌کنند؛ بشقاب، دیس، پیش دستی، کاسه‌های کوچک و بزرگ، لیوان، قاشق و چنگال و… می‌بینید؟ کار خیلی راحت‌تر از آن است که فکرش را بکنید. کافی است قبل از سیزده بدر تمام اقلام یک بار مصرف مورد نیاز را خریداری کنید و خیال‌تان راحت باشد. بعد از نوش جان کردن غذای‌تان هم همه را همان جایی که نشسته‌اید یک گوشه جمع کنید و بعد هم اصلاً به روی خودتان نیاورید و بگذارید همان جا بماند. این‌طوری کارتان دیگر خیلی راحت می‌شود. بارتان هم موقع برگشت سبک سبک است؛ حالا چه اهمیت دارد که ظروف یک بار مصرف پلاستیکی‌تان برای تجزیه در طبیعت به 500 سال زمان نیاز داشته باشد اصلاً بگویید هزار و 500 سال، خب که چه؟ اینها به ما چه مربوط است؟ دقیق‌ترش می‌شود 6 هزار ماه یا 182 هزار و 500 روز. این اعداد و ارقام آیا حساسیتی در شما ایجاد نمی‌کند؟ شاید همین بی‌خیالی یا راحت طلبی‌مان، ما را در زمره 5 کشور اول مصرف‌کننده پلاستیک در جهان قرار داده است.
بدون کباب سیزده‌مان در نمی‌شود
تا جایی که شنیده‌ایم و قدیمی‌ها نقل می‌کنند و از متون و نوشته‌های تاریخی هم برمی‌آید، در روز سیزده بدر بوده که آشی در خانه بپزند و آن را به‌عنوان غذای آن روز به طبیعت ببرند و میل کنند.‌آش هم با توجه به منطقه و قومیت، انواع مختلفی داشته.‌آش سماق، ‌آش خرفه، ‌آش سیرابی، ‌آش شولی یزد، ‌آش انار، ‌آش سبزی شیرازی، ‌آش میوه اردبیل، ‌آش عدس کردستان و باقی آش‌ها که تعدادشان به بیش از 50 نوع می‌رسد. سبزی پلو و انواع کوکو هم از جمله خوراک‌های سیزده بدر به شمار می‌رفته. حالا اینکه از کی کباب و خصوصاً جوجه کباب، پای ثابت سفره سیزده بدر شد، کسی درست نمی‌داند. اینکه چه غذایی در این روز میل کنیم البته بسته به سلیقه و ذائقه‌مان دارد اما مشکل از آنجا شروع می‌شود که گاه برای آماده کردن چند سیخ جوجه ناقابل، چه خسارت‌هایی به طبیعت وارد می‌کنیم. شاخه‌ها را می‌شکنیم و داخل آتش می‌ریزیم و دود حاصل از آن را به خورد جوانه‌ها می‌دهیم. آخر سر هم آتش را نیمه خاموش رها می‌کنیم و دنبال کار خودمان می‌رویم و روح‌مان هم خبردار نمی‌شود چه بلایی ممکن است سر درختان و بوته‌های همجوار محل اطراق بیاید. آتش‌سوزی سال‌های پیش در جنگل‌های گلستان، ایلام، کردستان و همچنین جنگل‌های اطراف تهران، حاصل همین بی‌خیالی‌ها بوده است.
هرچه بالاتر، بهتر

روز سیزدهم فروردین از قضا همه کوهنورد می‌شوند و با اصراری تمام عزم می‌کنند تا به هر نقطه نامکشوف در دل کوه و تپه دست یابند و بساط سیزده بدرشان را بگسترانند. می‌توانید همین امروز آثار به جا مانده از این فتح یک روزه را ببینید. انبوه زباله رها شده که همچون وصله‌هایی ناجور بر دامن کوه توی ذوق می‌زنند. البته فقط هم همین نیست.

عباس محمدی، فعال زیست محیطی و مدیر گروه دیده‌بان کوهستان ایران در گفت‌و‌گو با «ایران» در این باره می‌گوید: «معمولاً در فروردین ماه و بخصوص نیمه اول آن احتمال تغییر هوا به شکل شدید هست و تغییراتی که در ارتفاعات مشاهده می‌شود روی کوهپایه و حاشیه رودخانه‌ها هم تأثیر می‌گذارد و به خاطر حفظ ایمنی خود افراد به آنها توصیه می‌شود در این زمان به محیط‌های کوهستانی که آشنایی ندارند نروند. توصیه دوم برای حفظ محیط زیست است. از آنجایی که خاک در این زمان مرطوب است، قدم گذاشتن به آن باعث تخریب عرصه‌های طبیعی و گیاهان می‌شود. بنابراین تا حد امکان برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پوشش گیاهی، نباید به این مکان‌ها قدم بگذاریم مگر از جاهایی که پاخور است و خاک سفت شده و راه عبور ایجاد شده است. همچنین در مراجعت به کوهستان‌ها و حاشیه آنها از مواد غذایی که دورریز کمتری دارند همچون ساندویچ‌های ساده استفاده کنیم و در مراجعت از کوهستان هم تمام مواد دورریز اعم از تجزیه شدنی و غیرتجزیه شدنی را با خود برگردانیم و در مکان‌های دفع زباله قرار دهیم.»

کوهستان فقط برای استفاده یک روز نیست و قرار است باقی مواقع سال هم به‌عنوان سرمایه‌ای طبیعی، ریه‌هایمان را از هوای تازه پر کند و به ما آرامش و نشاط ببخشد اما متأسفانه تنها در یک روز آنچنان آسیبی به آن وارد می‌شود که اثرش به این سادگی‌ها از بین نمی‌رود؛ روزی به نام طبیعت.

 منبع:فردا
5 1000
ارسال شده در 14 فروردین 1396 توسط با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • آزار حیوانات و بررسی علل روانی آن
  • مقابله با سکته مغزی و پارکینسون
  • رژیم غذایی که موهای شما را کم می کند
  • استفاده جدید از داروی کنترل فشارخون در درمان عوارض قلبی ناشی از دیابت نوع دو
  • برنامه ریزی افراد موفق
  • راه حلی برای رفع آلرژی به بادام زمینی و تخم مرغ
  • دشمنی برخی خوراکی ها با جنین
  • هشدارهای دیابت با این مشکلات بدنی
  • محبوبترین ها

  • افزایش درد ،شکستگی و پوکی استخوان در خانم ها
  • سوزاندن چربیهای اضافی چگونه امکانپذیر است
  • آب خوردن و اثرات مفید آن
  • کمک به افراد گرم مزاج با این توصیه ها
  • بررسی انواع سردرد ها و روش هایی برای تسکین آن
  • فولیکولیتیس چیست؟
  • با نحوه صحیح رگ گرفتن آشنا شوید
  • مراقب کورتون موجود در پودرهای چاق کننده باشید
  • رپورتاژ

  • آیا از نتیجه نهایی جراحی بینی خود، نگران هستید؟
  • کلینیک تخصصی ارتودنسی و دندانپزشکی دکتر گوگانی
  • بهترین کلینیک تخصصی کاشت مو کدام است ؟
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • جراحی لیفت ابرو دکتر نداف کرمانی
  • دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام) است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی