دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری های لثه( پریودانتیکس)

آدرس: خیابان شریعتی- جنب حسینیه ارشاد-کوچه ارشاد-پلاک 3- طبقه 2 واحد 25

تلفن تماس و مشاوره: 02122894246

لثه ای روشن به رنگ سلامتی

جراحی های لثه و درمان های جراحی کاری بسیار تخصصی است که فقط از عهده متخصصان بر می آید. به ویژه اگر جراح به درمان با متد های روز دنیا مثل لیزر درمانی تسلط داشته باشد سرعت کار بالاتر، درد و معطلی کمتر و نتیجه کار رضایت بخش تر است.

دکتر عارفی جراح و متخصص بیماری های لثه با 18 سال سابقه در این رشته، در انجام  ، ایمپلنت و روش‌های لیزری در دندانپزشکی عمومی به وسیله لیزر تراپی است و دوره فلوشیپ لیزر را در آلمان گذرانده است. دوره اولیه ایمپلنت را نزد پروفسور برانمارک و هرتل در سال 1993 فراگرفته و به دنبال آن مدارک متعددی در ارتباط با ایمپلنت و جراحی های پیشرفته استخوانی در داخل و خارج از کشور اخذ نموده است. تمرکز دکتر عارفی و دستیارانشان بر روی دستیابی به بهترین نتایج از نظر درمانی، رضایت بیمار و راه حل های طولانی مدت است که نیازها و انتظارات شما را در محیطی دوستانه و رویکرد مراقبت آرام، فراهم کنند.

دکتر عارفی: در مورد بیماری های لثه و درمان های جراحی و یا غیر جراحی

سال ها است که این کارها روی بیماران انجام می شود چون بیماری های لثه اصولاً به دو دسته تقسیم می شوند:

  1. بیماری های عفونی
  2. بیماری های غیر عفونی

بیماری های عفونی  که معمولاً بیشتر هستند از طریق روش های مختلفی درمان می شدند که اغلب علت اصلی آن میکروب های مخصوصی بودند که این میکروب ها یک گروه از میکروب های آسیب زننده به بافت های زیر لثه ای هستند آنجایی که لثه و استخوان نگه دارنده های دندان ها هستند و معمولاً به آنها آسیب می رسانند.

صحبت های زیادی در مورد بیماری های لثه شده است اما اصولاً درمان های لثه ای یا جراحی یا غیر جراحی بوده است و در جراحی ها انواع روش های مختلف به کار می رفته است برای اینکه لثه های بیمار را دوباره به حالت عادی برگردانند و چسبندگی لثه ای که از دست رفته است را بتوانند دوباره ایجاد کنند.

 

دکتر عارفی دلیل تحلیل لثه:

تحلیل های لثه که خیلی شایع است و بیماران زیادی نسبت به این موضوع شکایت دارند و اغلب به دلیل روش های غلط بهداشت کنترلشان اتفاق می افتد، مثل مسواک زدن با مسواک های زبر، مسواک زدن با روش های نسبتاً ناصحیح و یا اینکه مسواک زدن هایی به صورت وسواسی و طولانی و آسیب زننده به بافت های نرم که این باعث می شود اغلب افراد از این شکایت دارند که چرا ریشه های دندان ما پیداست و چرا لثه های ما از جای خودش حرکت کرده و به جایی دیگر رفته است و این جزء مسائل خیلی مهم در ناراحتی های لثه است.

دکتر عارفی ترمیم تحلیل های لثه ای:

ما معمولاً این تحلیل های لثه را چون کلاس های مختلف تحلیل را داریم همه آن شاید قابل مداوای قطعی نباشد ولی آنهایی که قابل مداوا است به روش های مختلف انجام می شود که یکی از روش هایی که خیلی نسبتاً قدیمی است روش گرفت ها است. گرفت ها پیوندهای لثه هستند که اغلب از جایی از بافت خود بیمار به محل تحلیل رفته پیوند می شوند و در آنجا جوش می خورند و لثه ی جدید را ایجاد می کنند. گرفت ها از بافت های مختلف گرفته می شوند و از خود لایه های مختلف لثه بیمار و براساس نیاز، که تشخیص آن با پزشک است.

روش هایی که قدیمی تر بوده است که کل لثه را می توانستند جا به جا کنند و این جا به جایی می توانسته به سمت بالا، پایین و یا کناره های هر دندان برود که به روش های اسلایدینگ و کرونالی و اپیکالی ریپوزیشن معروف بوده است که این ها عمل هایی بوده اند که صددرصد نبودند و جواب های آنها بین 60 تا 70 درصد بود.

دکتر عارفی: روش تانلینگ برای مداوای تحلیل های لثه:

روش نسبتاً جدیدی که برای کیور یا مداوای تحلیل های لثه روش تانلینگ است که در این روش معمولاً لثه به جای اینکه از بالا از قسمت تحلیل رفته روی آن کار شود از پایه روی آن کار می شود و شکافی باز می شود که در کناره های لثه و با ابزار خاصی لثه لایه های سطحی لثه از لایه های زیرین جدا می شوند و لثه به سمت دندان هل داده می شود ( تاج دندان )حرکت داده می شود و در آن بخش خلأ که بین این لایه ها است یک غشاء های به خصوصی گذاشته می شود تا آنجا نگه دارنده لثه باشند برای اینکه کم کم بافت های لثه در آنجا جوش بخورد که این روش نسبتاً جدیدی است.

دکتر عارفی :چه کارهایی باید انجام دهیم که از تحلیل رفتن لثه جلوگیری کنیم؟

ابتدا باید دلیل های مختلف تحلیل های رسشن های لثه را بدانیم. اصولاً لثه پوزیشن یا مکان طبیعی خودش را به این سادگی ترک نمی کند مگر اینکه یک عاملی لثه را از خودش براند. این عامل می تواند طبیعی باشد در افرادی که دندان های آنها به صورت کرودینگ یا نا به جا رویش می کند که وقتی لثه ها نا به جا در بیایند و به طور مثال اگر دندانی در ردیف فکی خودش مقداری جلوتر از دندان ها رویش پیدا کرده است لثه ای که روی این دندان است به مرور زمان حتی با جویدن غذا و عادات طبیعی دچار یک جور فشار یا نازک شدن یا حساس شدن می شود که وقتی به نازکی خیلی زیادی رسید دیگر تحمل مقاومت آنجا را ندارد و کم کم خودش را رها می کند و در مسیر طول ریشه به سمت انتهای ریشه می رود و اینگونه تحلیل اتفاق می افتد که این طبیعی است. ولی بیشتر تحلیل های لثه به صورت اکتسابی است یعنی اتفاقی که می افتد توسط شخص است که دلیل آن عمدتاً دفع کردن لثه از مکان نرمال خودش به دلیل اتفاقات مکانیکی است. این می تواند به دلیل این باشد که شخص روش مسواک زدنش غلط است یا مسواکی که استفاده می کند با یک زبری نسبتاً زیادی همراه است و این بافت های چسبنده لثه را در سطح از بین می برد و کم کم و میلی متر میلی مترتحلیل  می رود. یکی از دلایل دیگر آن این است که اصولاً بعضی ها با یک وسواس خاصی مسواک می زنند که مثلاً مسواک زدن بین سه تا چهار دقیقه طول بکشد این را به هفت تا هشت دقیقه افزایش می دهند که ممکن است همین باعث شود که مقاومت لثه از دست برود.

دکتر عارفی آیا جرم گیری تأثیرگذار است یا نه؟ چه کنیم که مبتلا نشویم؟

یکی دیگر هم این است که بهداشت ضعیف و برعکس آن این است که بهداشت ضعیف باعث می شود که اجرام زیادی در کناره لثه جمع می شوند واین اجرام یا رسوب ها یا جرم هایی که معمولاً با جرم گیری برداشته می شوند این جرم ها وقتی که کنار لثه می نشینند ابتدا باعث التهاب لثه می شوند و وقتی لثه ملتهب شود آن لایه های چسبیده بالایی خودش را ضعیف می کند و وقتی چسبندگی ضعیف شود با کوچکترین فشاری این لثه می تواند از جای خودش جا به جا شود در مراحل مکانیکی و بنابراین حتماً باید جرم گیری های دوره ای را به صورت یا شش ماه یکبار یا یک سال یکبار انجام دهد که لثه بتواند حالت نرمال داشته باشد.

دکتر عارفی رنگ لثه عادی:

اصولاً افراد زیادی نسبت به رنگ لثه شکایت دارند. رنگ لثه به طور عادی باید یک رنگی باشد که در کتاب های تکست نوشته شده است که صورتی رنگ پریده باشد که این یک لثه طبیعی است. این رنگ صورتی رنگ پریده اگر به سمت تیرگی برود تا حدودی خیلی عجیب نیست یعنی مشکلی وجود ندارد و آنچنان غیرعادی نیست ولی از یک حدی به بعد یا مربوط می شود به مسائل التهابی لثه یا به سلول های رنگی ملانین که وقتی تعداد آنها زیر لثه زیاد شود رنگ لثه عوض می شود و این به دو گونه ازدیاد ملانین در لثه است یا لثه هایی است که به صورت ژنتیک در نژاد افراد اصولاً مانند پوستشان که تیره تر است لثه آنها هم می تواند تیره تر باشد که آن به صورت طبیعی و ژنتیک است. یک مورد هم هست که در عادات افراد است مثلاً افرادی که سیگار زیاد می کشند تمایل به سیاه شدن یا تیره شدن لثه دارند و یا استفاده از یک سری مواد مختلف غذایی که خودش باعث تیرگی لثه و جمع شدن ملانین زیر لایه های سطحی می شود که روش تغییرات این را در گذشته با سیستم الکتروسرجری انجام می دادند که دستگاهی بود سوزاننده و بسیار حالت بدی داشت و شخص خیلی درد و ناراحتی و سوزش را تحمل می کرد و این روش در سال های دهه 80 میلادی استفاده شد ولی بعداً کم کم منسوخ شد. امروزه این روش تیرگی لثه ها به وسیله لیزر ها خیلی خوب می تواند تغییر کند و لثه کاملاً تیره را به لثه ای روشن و سالم برگرداند.

دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری های لثه( پریودانتیکس)

آدرس: خیابان شریعتی- جنب حسینیه ارشاد-کوچه ارشاد-پلاک 3- طبقه 2 واحد 25

تلفن تماس و مشاوره: 02122894246