اگر جزو طرفداران کدو تنبل هستید بد نیست با مزایای درمانی این میوه نیز آشنا شوید .در این بخش ویتامین ها و املاح موجود در کدوتنبل بررسی می شوند؛ از خاصیت های درمانی کدوتنبل می توانیم به دفع کرم‌ها و انگل‌های روده‌،درمان بیماری‌های غده پروستات و کاهش قند خون اشاره کنیم، آقایان بهتر است از مصرف کدوتنبل در سنین بالای پنجاه سال غافل نشوند چون در این سنین مشکلات ادراری و پروستات افزایش خواهد یافت .

 ۱۴ نکته درباره کدوتنبل
۱- کدوتنبل، گیاهی است یکساله با ساقه علفی پیچک‌دار و گسترده بر روی زمین یا بالا رونده به طول تا ۱۰ متر.
۲- میوه گیاه که کدوتنبل نامیده می‌شود، کروی، حجیم و بزرگ است و اکثرا دو فرورفتگی در بالا و پایین آن دارد. قسمت گوشتدار میوه، خوراکی و به رنگ زرد تا نارنجی است.
۳- مغز دانه حاوی روغن فراوان است و مصرف خوراکی دارد. دانه‌ها نیز به رنگ سفید یا سفید مایل به زرد هستند.
۴- دانه گونه‌های مختلف کدوتنبل قرن‌ها در طب سنتی، برای دفع کرم‌ها و انگل‌های روده‌ای از بدن به کار رفته است. چنانکه مرسوم است، دانه گونه‌های کدوتنبل بعد از آسیاب شدن یا همانند چای، مصرف می‌شوند. مقدار دانه‌ای که می‌تواند اثر فارماکولوژیکی داشته باشد، بسته به گونه گیاه متفاوت و از ۵۰ گرم تا بیش از ۵۰۰ گرم است و معمولا این میزان در چند قسمت خورده می‌شود.
۵- در برخی فرهنگ‌ها، خوردن مقدار کمی از دانه گیاه به طور روزانه برای پیشگیری از عفونت‌های کرمی پیشنهاد می‌شود. از دانه‌های کدوتنبل برای درمان بیماری‌های غده پروستات استفاده می‌شود.
۶- حاوی ۳۵ تا ۴۰ درصد روغن مایع، به میزان تا ۳۰ درصد پکتین و ۲۵ تا ۳۰ درصد پروتئین است.
۷- املاح معدنی موجود در کدوتنبل شامل منگنز، روی، مس و به مقدار کم سلنیوم می‌باشد
۸- مهم‌ترین ویتامین کدوتنبل، ویتامین E است.
۹- از دیگر ترکیبات بااهمیت آن چربی‌ها، هورمون‌ها، آنزیم‌ها و کو کوربیتاسین‌ها هستند.
۱۰- گزارش‌هایی در مورد اثرات ضدکرم، ضدتومور و کاهش چربی از بعضی گونه‌های کدو نیز وجود دارد
۱۱- خاصیت کاهش قند خون مربوط به میوه کدو در بعضی گونه‌‌ها گزارش شده است.
۱۲- همچنین خاصیت کاهش تورم پروستات در مشکلاتی از جمله تکرر ادرار، تأخیر در ادرار، باقی ماندن ادرار در مثانه و مجرای ادرار از دانه کدوتنبل در ارتباط با ماده‌ای به نام کو کوربیسین گزارش شده است.
۱۳- تاکنون هیچ‌گونه سمیت و عارضه‌ای از کدوتنبل گزارش نشده است.
۱۴- بیشترین فرآورده های دارویی حاصل از کدو مربوط به مغزدانه آن است که در رده داروهای اورولوژی به منظور کاهش تورم پروستات تهیه شده است.

سلامتیسم