زندگی صنعتی و ماشینی در دو دهه گذشته باعث شده است که میزان سلامت روان افراد کاهش یابد و بیش از نیمی از مردم در سراسر جهان به اختلالات ناشی از بیماری های روانی مبتلا شوند که این آمار نگرانی های زیادی ایجاد کرده است.

رئیس دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بر ضرورت افزایش سواد سلامت روان در مردم تاکید کرد.

دکتر احمد حاجبی صبح امروز در مراسم روز جهانی سلامت که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: امروز افسردگی در جهان به موضوع مهمی تبدیل شده است. آمارها نشان می‌دهد که 350 میلیون نفر در دنیا به این اختلال مبتلا هستند. در ایران نیز 12.7 درصد از جمعیت افسرده هستند، این یعنی به ازای هر هشت نفر یک نفر به این اختلال مبتلا شده است.

وی افزود: شیوع افسردگی در جهان طی 23 سال گذشته 50 درصد افزایش داشته است. آمار اختلالات روانی در بازه سنی 15 تا 64 سال 23.6 درصد اعلام شده است. در مجموع می‌توان گفت: 12.5 میلیون نفر در ایران به این اختلالات مبتلا هستند که شش میلیون و 400 هزار نفر از آنها افسردگی دارند. از این میان 2.2 درصد مبتلا به افسردگی شدید هستند.

رئیس دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ضمن اشاره به افزایش دسترسی به خدمات حوزه سلامت روان طی طرح تحول نظام سلامت بیان کرد: طی یک سال گذشته 20 درصد از مبتلایان به افسردگی از خدمات سلامت روان بهره مند شده‌اند اما همچنان از نظر آگاهی و نگرش به مسائل حوزه سلامت روان مشکل داریم. ما باید میزان سواد سلامت روان را در مردم افزایش دهیم تا آنها توانایی شناخت اختلالات را داشته باشند. همچنین آنها باید بدانند از کجا و چگونه این اطلاعات را به دست آورند.

حاجبی تاکید کرد: طرح تحول نظام سلامت به حوزه سلامت روان کمک بزرگی کرد و باعث تحولات جدی در این حوزه شد. طی یک بررسی متوجه شدیم که 67 درصد از جمعیت مورد مطالعه ما به علت عدم دریافت خدمات سلامت روان این موضوع اعلام کردند که فکر می‌کردیم این اختلال خودش بهبود می‌یابد.

منبع/ایسنا