یکی از اخباری که جدیدا در رسانه ها پیچیده است، نداشتن مخچه ی یک دختر 24 ساله از کشور چین است. مگر می شود فردی بدون داشتن مخچه زندگی کند؟ مغز چگونه می تواند بدون مخچه به فعالیت های خود ادامه دهد؟ جالب است بدانید که این دختر به این دلیل به بیمارستان مراجعه کرده است که مشکلات متعددی برای او به وجو آمده است از جمله تهوع و سرگیجه و اختلال در تکلم. پس از معاینه پزشکان و انجام آزمایش و عکسبرداری متوجه شد مغزش فاقد مخچه است!

مخچه که از آن به عنوان مغز کوچک نیز یاد می‌شود، بخش کوچکی از پشت جمجمه را به خود اختصاص داده و نیمی از نورون‌های مغزی را در خود گنجانده است. وظیفه مخچه را می‌توان در یادگیری، تلفظ کلمات و حرکات دانست. پزشکان معتقدند نداشتن مخچه می‌تواند با بیماری‌های بسیاری مانند عقب ماندگی ذهنی، حرکتی یا سایر وظایف و عملکردهای مهم مغزی روبرو شود.

خانم ۲۴ ساله چینی در مصاحبه‌ای گفت از دوران کودکی همواره با مشکلات متعددی مواجه بوده اما مشکلات با او بزرگ‌تر شدند تا جایی که در سال‌های اخیر، مشکلات تشدید شده و او را راهی بیمارستان کردند.

حفره خالی مخچه زن چینی در تصویر مشخص است

وی در ادامه افزود: «اطرافیانم از شیوه صحبت کردنم و اینکه نمی‌توانستم کلماتم را به درستی ادا کنم یا با سایرین ارتباط برقرار کنم، گلایه می‌کردند.»

این خانم جوان مدت هاست که با چنین وضعیتی به زندگی خود ادامه می‌دهد و اکنون تحقیقات پزشکان برای پی بردن به چگونگی عملکرد مغز وی بدون داشتن مخچه ادامه دارد. پزشکان چینی احتمال می‌دهند که مغز عملکردهای خود را برای جبران نبود مخچه تغییر داده یا برخی از قسمت‌های مغز وظایف مضاعفی را برعهده دارند که این خانم چینی توانسته تاکنون به زندگی خود ادامه دهد.

بهداشت نیوز