شرایط اهدای خون در زنان با مردان متفاوت است ،خانم هایی که از کم خونی رنج میبرند بهتر است قبل از اهدای خون با پزشک خود مشورت کنند و آزمایشات مفید در این زمینه را انجام دهند .استفاده از قرص آهن در این زمینه بسیار حائز اهمیت است .در این زمینه نظر پزشکان را جویا شدیم با ما همراه باشید .

معاون سازمان انتقال خون تهران با بیان این که زنان نیز پا به پای مردان می‌توانند خون اهدا کنند، تاکید کرد: زنان بدون نگرانی از کم خونی، سه بار در طول سال می‌توانند خون خود را اهدا کنند.

 مجید مسلمی اظهار داشت: اما به نظر می‌آید وجود برخی مشکلات همچون مشغله کاری، رسیدگی و مراقبت از اعضای خانواده که اغلب به دوش خانم هاست و به خصوص نگرانی از کم خونی از جمله مسائلی هستند که باعث می‌شود زنان چندان رغبتی به اهدای خون نداشته باشند.
معاون سازمان انتقال خون تهران افزود: در مورد کم خونی بهتر است خانم‌ها نگران نباشند، زیرا پزشکان حاضر در پایگاه‌های انتقال خون قبل از خونگیری، آزمایشات لازم را روی فرد اهدا کننده خون انجام می‌دهند تا مشکلی به لحاظ کم خونی یا سایر بیماری‌ها نداشته باشند.
وی ادامه داد: در صورتی که مشخص شد اهدا کننده‌ای از مشکل کم خونی رنج می‌برد، پزشکان از خونگیری خودداری می‌کنند. ضمن این که پس از اهدای خون، قرص آهن در اختیار تمام زنان قرار داده می‌شود.معاون سازمان انتقال خون تهران با ذکر مثالی یادآور شد: یکی از کسانی که به طور مرتب به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کرده و خون اهدا می‌کند، زنی است که بیش از ۱۰۰ بار خون خود را اهدا کرده است. اگر قرار بود مشکل جدی برای سلامت او پیش بیاید، هرگز اقدام به اهدای خون نمی‌کرد.

مسلمی همچنین در خصوص آمار اهدای خون توسط مردان اظهار داشت: در طول سال ۹۵، با یک رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال ۹۴ مواجه بودیم. یعنی تقریبا ۳۵ هزار نفر بیش از سال‌های گذشته برای اهدای خون به پایگاه‌ها مراجعه کرده اند. هم اکنون نیز ذخایر خونی مطلوب حتی از گروه‌های خونی منفی در اختیار داریم.

وی عنوان کرد: برای گسترش این فرهنگ خدا پسندانه ضروری است اطلاع رسانی‌های بیشتری در خصوص اهدای خون صورت گیرد تا در سال‌های آینده میزان خون‌های دریافتی افزایش پیدا کند.

 باشگاه خبرنگاران جوان