لیمو ترش جزو گروه مرکبات می باشد و از نظر ویتامین C نیز غنی می باشد. برخی از فواید مصرف لیمو ترش همراه غذا عبارتند از: فرایند هضم بهتر و سالم‌تر می‌شود، سموم دستگاه گوارش شما را رقیق می‌کند، باعث از بین رفتن علائم سوءهاضمه، نظیر سوزش شکم، آروغ می شود. لیمو ترش به عنوان خوراکی ضد پیری نیز شناخته شده است.

در کنار خاصیت های بی شمار این خوراکی، شایعه تغذیه ای با این عنوان مطرح شده است: لیمو ترش حاوی قند بالایی است و برای بیماران دیابتی مضر است…

در این مطلب از دکتر سلام به بررسی این شایعه تغذیه ای می پردازیم:

در پاسخ باید گفت همه میوه ها و سبزیجات به درجاتی حاوی قند هستند لیمو ترش نیز از این قاعده مستثنی نیست. این میوه حاوی ترکیبی از گلوکز و فروکتوز می باشد که قند خون را به آرامی تغییر می دهد ضمنا لیمو ترش در مقدار معمول مصرفی حاوی قند بالایی نیست و این باور که این میوه برای افراد دیابتی مضر است باور غلطی است. قند موجود در میوه ها به ویژه مرکباتی که حاوی ویتامین C هستند اگر به اندازه مصرف شوند، برای افراد دیابتی مانعی ندارند زیرا قند خون را به آرامی تغییر میدهند و لذا سطح ترشح انسولین برای مبتلایان دیابت نوع دو که انسولین شان کم و یا به طور نامناسبی ترشح می شود افزایش می یابد.

همچنین لیمو ترش حاوی ویتامین C، پلی فنول ها و آنتی اکسیدان هاست که در تقابل با رادیکال های آزاد سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به عنوان عاملی برای پیشگیری از سرطان ها می باشد. دکتر کیمیاگر نیز در پاسخ به این سوال خاطر نشان کرده است که این میوه برای بیماران دیابتی مضر نیست و این بیماران باید به صورت کنترل شده رژیم مناسب غذایی را در نظر بگیرند.

در تکمیل سخنان اساتید بزرگ تغذیه، این میوه عمدتا در طول روز به عنوان چاشنی استفاده می شود و در مقدار معمول مصرفی در رژیم غذایی بیماران دیابتی مشکلی ایجاد نمی کند و ضمن اینکه به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان آن از عوارض متعاقب دیابت پیشگیری می کند.

تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس نغذیه و رژیم درمانی

منبع: دکتر سلام