ته مانده ها بعضی از غذاها و میوه هایی که دور می ریزید در واقع مفیدتر از خود میوه ها هستند و باید آنها را هم بخورید. اگر شما هم به هنگام برش، خرد کرد و پوست کردن میوه ها تفاله زیادی جمع می کنید، باید دوباره به این کارتان فکر کنید. بعضی از متراکم ترین و متنوع ترین مواد غذایی در بخش هایی از میوه ها و سبزیجات یافت می شوند که ما اغلب آنها را به عنوان تفاله دور می ریزیم. این میوه ها و سبزیجات در طول رشد در مقابل عناصر مختلفی قرار می گیرند و این باعث می شوند که مواد غذایی سودمند و منحصر بفردی در آنها جمع شود.

در این مطلب خواص پوست برخی از میوه ها را در اختیارتان قرار می دهیم:

1) پوست پرتقال

– سرشار از ویتامین ث است و داروی سرما خوردگی است. اگر سرما خوردید، پوست یک پرتقال رسیده را در سه لیوان آب بجوشانید بعد آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید. از پوست پرتقال برای تمیز کردن کیف و کفش چرمی تان و برق انداختن آنها نیز می توانید استفاده کنید.

2) پوست سیب

– سیب را همیشه با پوست بخورید چون ویتامین موجود در پوست آن، از خود سیب بیش تر است. شما می توانید با پوست های خشک سیب یک چای مفید درست کنید و بنوشید. این جوشانده برای درمان چاقی و تب خال و برخی بیماری های دیگر مفید است. اگر روزانه یک قاشق مربا خوری گَرد پوست سیب را در یک لیوان آب حل کنید و بخورید، کلیه هایتان بهتر کار می کند.

3) پوست لیمو ترش

– پوست لیمو ترش هم ویتامین ث زیادی دارد. مقدار کمی پوست لیمو ترش را در مقابل آفتاب خشک و آسیاب کنید و هفته ای یکبار (یادتان باشد فقط هفته ای یکبار) دندان هایتان را با گرد آن مسواک بزنید. این کار باعث سفیدی دندان ها و استحکام لثه ها می شود. اگر چای را با پوست لیمو شیرین یا پوست لیمو ترش دم کنید، سرفه را آرام می کند.

4) پوست نارنج

– خوردن یک لیوان چای پوست نارنج جوشانده با یک قاشق مربا خوری عسل و دو قاشق غذا خوری عرق بهار نارنج، بی خوابی را برطرف می کند. چای پوست نارنج بهتر است دو ساعت قبل از خواب خورده شود. مخلوطی از پوست نارنج و پوست سبز گردو را با آب جوشانده سپس بعد از شستشوی سر موها را ماساژ دهید. این محلول تقویت کننده مو می باشد. مقدار 2 قاشق پوست گردو + 4 قاشق پوست خرد شده نارنج. از خلال نارنج بر روی برنج استفاده می شود.

5) پوست نارنگی

– از پوست نارنگی برای تهیه ی مربا و مزه دادن به انواع غذاها استفاده می کنند. پوست نارنگی شیرین تر از پوست بقیه ی مرکبات است.

6) پوست انار

– کسانی که دندان هایشان را می کشند، برای جلوگیری از خونریزی می توانند پوست انار را بجوشانند وآب آن را در دهان بچرخانند و سپس بیرون بریزند. همچنین اگر لثه ی کسی چرک کرد، می تواند تا رسیدن به دکتر کمی گرد پوست خشک شده ی انار را روی آن بپاشد.

7) پوست موز

– اگر لکه ی جوهری به انگشتتان خورد و خواستید آن را زود پاک کنید، قسمت داخلی پوست موز را روی لکه بمالید.

گردآوری و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

منبع: دکتر سلام