دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص گوارش و كبد و آندوسكوپی
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر آزاده آقازاده
دکتر آزاده آقازاده
ماموگرافی، سونوگرافی دیجیتال
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
 
اینکه در بعضی مواقع دچار نفخ معده می شویم به این خاطر است که دچار سوء هاضمه شده ایم. در اثر خوردن غذاهایی که نافخ هستند، باد در شکم ایجاد می شود و سبب آزار و شکم درد می شوند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید تا به بررسی این غذاهای نافخ بپردازیم.

به نقل از بهداشت نیوز، این روزها بیشتر مردم دچار مشکلات گوارشی هستند و یکی از عوارض آن نفخ است.

نفخ تجمع گاز در دستگاه گوارش است که با بادکردن و فشار در شکم پس از غذا خوردن و آروغ زدن مشخص می ‌شود.

سیب

این میوه محبوب، حاوی سوربیتول، نوعی قند طبیعی موجود در بسیاری از میوه ها، است.

بدن برخی از افراد نمی تواند آن را به درستی جذب کند و منجر به تولید نفخ و اسهال، به ویژه در کودکان، می شود.

تمشک

این میوه خوش طعم، برای افرادی که در هضم سوربیتول مشکل دارند، مضر است.

آنها ممکن است به نفخ، درد در ناحیه شکم، اسهال یا تهوع، مبتلا شوند.

هندوانه

این میوه آبدار حاوی قند طبیعی فروکتوز است که برخی از افراد در هضم آن مشکل دارند.

ممکن است این مشکل ژنتیکی باشد و پزشکان به آن عدم تحمل ارثی فروکتوز می گویند و با آزمایش خون، مشخص می شود که فردی دچار عدم تحمل این نوع قند هست یا خیر.

کنگر فرنگی

این سبزی حاوی قندی به نام فروکتان است که باعث تولید نفخ می شود.

اگر پس از خوردن آن، احساس خوبی ندارید، دیگر از این سبزی مصرف نکنید.

سیب زمینی

سیب زمینی یکی از مواد غذایی است که کنار برخی دیگر از غذاها قرار می گیرد.

اما نشاسته سیب زمینی، موجب تولید نفخ در برخی از افراد می شود.

قارچ شیتاکه

این قارچ مشهور به دلیل دارا بودن مانیتول، نوعی قند طبیعی، فرد را دچار نفخ می کند.

مصرف بیش از حد آن مانند یک ملین ملایم است و باید مراقب باشید.

نخود فرنگی

این گیاه سبز و نرم، حاوی یکسری قند به نام گالاکتو-الیگوساکارید، است که از باکتری های روده تغذیه کرده و گاز تولید می کنند.

قهوه

کافئین موجود در قهوه نیز منجر به تولید نفخ می شود.

جودوسر

این ماده غذایی به دلیل وجود فیبر در آن، برای صبحانه عالی است و به فرد احساس سیری می دهد اما اگر جودوسر به مقدار زیادی به رژیم غذایی اضافه شود، تولید نفخ می کند.

انواع کلم ها

این سبزیجات بسیار خوش طعم و مفید هستند اما هضم شان مشکل است.

مصرف سبزیجاتی مانند بروکلی، گل کلم و کلم بروکسل ممکن است در فرد تولید نفخ کند.

زردآلو خشک

فیبر موجود در این میوه به بدن فواید بسیاری می رساند و اگر کسی به یبوست مبتلا باشد، این میوه خشک، در درمان او موثر است.

اما مصرف زیاد زردآلو به دلیل دارا بودن قند فروکتوز در مقادیر بالا، نفخ و دل درد می آورد.

هلو

این میوه بسیار خوشمزه، گاهی اوقات معده را به شدت آزار می دهد.

هلو حاوی قند طبیعی “پلی ال” است که با باکتری های روده چندان سر سازگاری ندارد.

گاهی اوقات این عدم هماهنگی منجر به انقباض های شکمی و همچنین تولید نفخ می شود.

جویدن آدامس

جویدن آدامس موجب جمع شدن هوا در روده می شود.

از طرفی انواع آدامس های بدون قند، سوربیتول و زایلیتول دارند که در برخی از افراد نفخ به وجود می آورند.

آبنبات

آبنبات ها به وسیله زایلیتول، مانیتول، سوربیتول و برخی دیگر از قندهایی شیرین می شوند که با دستگاه گوارش برخی از مردم، سازگاری ندارند و موجب نفخ می شوند.

بهداشت نیوز

5 1000
ارسال شده در 28 فروردین 1396 توسط با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • استفاده از این میوه ها برای افزودن به طول عمر
  • کلید هایی طلایی برای شناخت مواد سرطان زا
  • هوس غذایی و بیماری در بدن
  • میزان خسارت ناشی از زلزله در ایتالیا
  • تشریح مهمترین حوادث طبیعی یک هفته گذشته
  • استفاده از ماسک هنگام آلودگی هوا چقدر موثر است
  • عارضه های خطرناک ناشی از تغییرات آب و هوایی
  • مزایای استفاده از محصولات بابونه و جوانه گندم
  • محبوبترین ها

  • ترکیب چربی سوز با کمک آب لیمو به همراه عسل
  • پیشنهادات طب سنتی درباره درمان زخم ها
  • بررسی خصوصیات و ویژگی های درمانی فلفل سیاه
  • آب میوه ای برای از بین بردن چربی شکم
  • خوردن بیش از اندازه زردچوبه چه مضراتی دارد؟
  • معجزه های درمانی روغن بادام تلخ را بشناسیم
  • جینسنگ: داروهای گیاهی
  • مواد ترکیبی بو کردنی برای ترک سیگار
  • رپورتاژ

  • کاهش وزن همراه با حفظ حجم عضلات بدن
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • شامپوهای ضد ریزش و رویش مجدد مو حاوی کافئین
  • انجام خدمات جراحی و غیر جراحی زیبایی دکتر بهجو
  • ارائه خدمات ارتودنسی با استفاده از روش های نوین و پیشرفته
  • ارکید
    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x