افرادی هستند که زمینه ارثی آلرژی دارند و در یک فصل خاص که می‌تواند بهار، تابستان یا پاییز باشد، به هنگام مواجه با عوامل آلرژی‌ زای محیطی که اغلب گرده گیاهان هستند، واکنشی در بدن‌ شان اتفاق می‌ افتد که منجر به ایجاد علائمی در بدن می‌ شود.

آلرژی واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل مختلف است. کسانی که دچار حساسیت هستند، دارای سیستم ایمنی فوق هوشیار هستند که نسبت به مواد ظاهرا بی آزار موجود در محل زندگیشان، واکنشی بیش از حد معمول نشان می‌دهند. برای مثال گرده گیاهان، می‌تواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده است. حساسیت یک مشکل بسیار شایع است و تقریباً از هر ده نفر، دو نفر به نوعی از آن مبتلا هستند.

علائم آلرژی:

– آبریزش بینی

– التهاب مجاری تنفسی

– ریزش اشک چشم

– خارش پوست

– عطسه‌ های پشت سر هم

– خارش شدید بینی یا سرفه

– خس خس

– حمله‌ های تنگی نفس

بنابراین افرادی که دچار این مشکل هستند اولا باید در این فصل‌ ها از خودشان مراقبت کنند و سعی کنند که در معرض این عوامل قرار نگیرند؛ یعنی باید ماسک داشته باشند و سعی کنند ساعاتی که باد شدید می‌ وزد از خانه خارج نشوند و اگر مجبور هستند به بیرون بروند حتما از ماسک استفاده کنند.

از همه مهم‌تر این است که باید به متخصص آلرژی مراجعه کنند و متوجه شوند به چه ماده آلرژی‌ زایی، حساسیت دارند که اگر می‌ توانند آن را حذف کنند و اگر نمی‌ توانند، خود فوق تخصص آلرژی تصمیم می‌ گیرد که آیا باید فرد واکسن آلرژی بزند یا خیر. مهم‌ ترین مساله این است که در این فصل از خودشان مراقبت کنند و اگر لازم بود دارو مصرف کنند.

در این باره بیشتر بخوانید:

– آویشن را به عنوان گیاه ضد آلرژی جایگزین داروهای شیمیایی بکنید.

– شب ها یک لیمو را نصف و در اتاق خواب قرار دهید، این عمل به بهبود آلرژی شما کمک می کند.

– در مورد آلرژی فصلی مصرف عرق کاسنی و شاتره، آب کافی و دمنوش بهار نارنج می تواند در بهبود حال افراد کمک کننده باشد.

برای کنترل آلرژی بهاره اگر به گرما و حتی گرده گیاهان حساسیت دارید:

? روزانه 2 تا 3 لیوان ماست (کم‌ چرب به‌ خصوص ماست پروبیوتیک) از ماه‌های قبل ازشروع فصل آلرژی‌ زا میل کنید.

گردآوری: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

منبع: دکتر سلام