اسفناج یکی از سبزیجاتی است که خواص شگفت انگیز بسیاری دارد. از جمله خواص این ماده گیاهی نقش آن در کنترل آب مروارید می باشد. مطالعات نشان می دهد به دلیل وجود  فیتونوترینتهایی به نامهای لوتئین1  و زئاتانکسین  2 در اسفناج، مصرف منظم اسفناج خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می‌دهد.لازم به ذکر است خواص آنتی‌اکسیدانی این فیتونوترینت‌ها نیز  به محافظت از پروتئین‌های عدسی چشم کمک  می‌کنند و از تخریب آن جلوگیری می‌کنند.

اسفناج و بیماری قلبی

برگهای سالادی خصوصا شاهی، اندیو، اسفناج و کاهو منابع خوب فولات هستند.

مصرف منظم غذاهای غنی از فولات به کاهش بروز بیماری قلبی در افراد مستعد کمک می‌کند.

اسفناج و استخوان سازی

برگهای سالادی خصوصا اسفناج، شاهی و اندیو دارای مقادیری کلسیم هستند که برای تشکیل  استخوانهای محکم ضروری است.

گرچه، جذب کلسیم نیز مانند آهن توسط فیتاتها کاهش می‌یابد، اما این برگها همچنان از منابع خوب کلسیم محسوب می‌شوند.

اسفناج، منبع آهن

اسفناج نیز دارای مقادیری آهن است ولی به علت وجود فیتات‌ها که از جمله ترکیبات بلوکه کننده جذب آهن هستند، زیست دسترسی آهن اسفناج پایین است.

اندیو منبع خوب آهن است که برای ساخته شدن هموگلوبین ضروری است.

منبع: زندگی آنلاین