دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
دکتر احمدی لاریجانی/ساختمان پزشکان
دکتر احمدی لاریجانی
دندان پزشک
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق‌تخصصی آندوسکوپی و کولونوسکوپی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر فراهانی/ ساختمان پزشکان
دکتر مهدی فراهانی
متخصص جراحی
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
دکتر خرازی
دکتر محمدرضا خرازی
کلینیک کاشت مو و ابرو
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق‌تخصصی آندوسکوپی و کولونوسکوپی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک دندان پزشکی دکتر مرضیه مظفری/ ساختمان پزشکان
دکتر مرضیه مظفری
دندان پزشک ( ونیر کامپوزیت، لمینیت سرامیکی، روکش های تمام سرامیکی و ...)
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
دکتر فراهانی/ ساختمان پزشکان
دکتر مهدی فراهانی
متخصص جراحی
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
دندانپزشکی هیراد/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی هیراد
ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی(ایمپلنت، لمینیت،عصب‌کشی و....)
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر خرازی
دکتر محمدرضا خرازی
کلینیک کاشت مو و ابرو
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر احمدی لاریجانی/ساختمان پزشکان
دکتر احمدی لاریجانی
دندان پزشک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان

بیماری سرطان، یکی از نگران کننده ترین بیماری ها است. متاسفانه این بیماری در ایران در حال افزایش است و اگر مراقب نباشیم و راه های پیشگیری از سرطان را مطاله نکنیم، این آمار افزایش هم پیدا خواهد کرد و مرگ و میر در آن چه بسا افزایش پیدا می کند. با دکتر سلام همراه باشید.

شیوع سرطان در ایران نگران‌کننده است و اگر وضع به همین شکل ادامه یابد، موارد مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان نیز سرعت خواهد گرفت. مواد غذایی ناسالم یکی از عوامل زمینه‌ساز بروز سرطان است.

در ادامه مرضیه سعدی، کارشناس ارشد تغذیه در خصوص ارتباط تغذیه و سرطان به سوالات زیر پاسخ داده است.

فولات و اسید فولیک چه هستند و آیا احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند؟
فولات یکی از انواع ویتامین B است که در سبزیجات، لوبیاها، میوه‌ها و سبوس‌ها زیاد است. کمبود فولات احتمال ابتلا به سرطان پستان و روده بزرگ را افزایش می‌دهد که این مورد در کسانی که الکل مصرف می‌کنند، بیشتر است. مصرف فولات به شکل مکمل احتمال ابتلا به سرطان‌های پستان، پروستات و پولیپ‌های روده بزرگ را افزایش می‌دهد برای تامین فولات توصیه می‌شود سبزی، میوه و خوراکی‌های سبوس‌دار بخورید و مکمل مصرف نکنید.

آیا سیر احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد؟
احتمال دارد که سیر بتواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. جالب است بدانید که از دیدگاه علم گیاه‌شناسی سیر از خانواده پیاز است.

غذاهای تراریخته (دستکاری کردن ژن‌ها) چه هستند و آیا بی‌ضرر هستند؟
غذاهای تراریخته که مهندسی زیستی شده‌اند با اضافه کردن ژن‌ها از گیاهان و دیگر موجودات زنده به جهت افزایش مقاومت در برابر حشرات، دیرتر کپک زدن، بهبود طعم، بهبود محتوا و افزایش کیفیت، تولید می‌شوند. امروز تولید غذای تراریخته کاری عادی است. مثلا با حفظ تمامیت کیفیت و کمیت، دانه ذرت را به یک ضدحشره طبیعی و نه یک سم حشره‌کش تبدیل می‌کنند. متاسفانه عده‌ای بی‌مورد بر علیه غذاهای تراریخته تبلیغ می‌کنند که حساسیت‌زا هستند یا ضرر دارند. اما واقعیت چیز دیگری است. مثلا با مهندسی زیستی و تولید گندم و غلات غنی از فولات به سلامت بشریت خدمت بزرگی شد. تا الان هیچ سندی دال بر مضر بودن یا سرطان‌زایی غذاهای تراریخته وجود ندارد. هویج، گوجه‌فرنگی، ذرت و سویای تراریخته تا به حال خدمات بزرگی به تغذیه سالم جامعه بشریت کرده‌اند.

آیا غذاهای اشعه خورده سرطان‌زا هستند؟
تا الان سندی در دست نیست که این غذاها سرطان‌زا یا مضر باشند. از اشعه برای کشتن عوامل زیستی مضر و افزایش ماندگاری غذاها استفاده می‌شود. اشعه در مواد غذایی باقی نمی‌ماند.

آیا باید از مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده خودداری کرد؟
مصرف مقادیر زیاد گوشت فرآوری شده احتمال سرطان‌ روده بزرگ و معده را افزایش می‌دهد. شاید علت «نیتریت» باشد که برای ثبات رنگ و پیشگیری از فساد میکروبی در انواع این محصولات (کالباس، سوسیس و همبرگر) استفاده می‌شود. این محصولات اگر شور یا دودی باشند سرطان‌زایی‌شان بیشتر است.

گوشت پخته هم سرطان‌زاست؟
سرخ کردن و کباب کردن گوشت سبب ایجاد مواد سرطان‌زا در آن می‌شود. این مواد در حیوانات سرطان‌زا هستند اما میزان سرطانزایی‌شان بر سرطان روده بزرگ انسان مشخص نیست. بقیه انواع پخت حتی ماکروویو هم چنین تاثیری ندارند. تا سرحد امکان گوشت لخم مصرف و تا حدی که ممکن است چربی‌های قابل مشاهده را حذف کنید. این ساده‌ترین راه برای عدم مصرف چربی‌های اشباع است.

آیا شیرین‌کننده‌های غیرقندی سرطان‌زا هستند؟
سندی در دست نیست که شیرین‌کننده‌ها در مقادیر مصرف معمول سرطان‌زا باشند. آسپارتام، ساخارین و سوکرالوز از مقبول‌ترین اینها هستند. شواهد موجود سرطان‌زایی اینها را تایید نمی‌کند. شیرین‌کننده‌های غیرقندی در حیوانات احتمال سرطان‌های مثانه، مغز، خون و لنف را افزایش می دهند اما در انسان اینطور نیست. در بیماران مبتلا به فنیل کتونوری نیز مصرف آسپارتام ممنوع است. شیرین‌کننده‌های جدید الکل‌های شیرین (سوربیتول، زایلیتول و مانیتول) و شیرین‌کننده‌های طبیعی (استویا و شیره آگاوه) هستند. همه اینها در صورت مصرف متعادل بی‌ضرر هستند. اگر الکل‌های شیرین اگر بیش از مقدار مجاز مصرف شوند سبب ناراحتی معده و نفخ شکم می‌شوند.

تدبیر و امید
5 1000
ارسال شده در 1 اردیبهشت 1396 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • عوارض رنگ شدن موی خانم های باردار
  • بررسی مزایا و معایب آی یو دی و قرص های ضد بارداری
  • آماده کردن محیط خانواده برای پذیرش فرزند دوم
  • درمان خانگی اشتباه برای رفلاکس معده
  • توصیه هایی برای سردرد های روزه داری
  • کلید هایی طلایی برای درمان و جلوگیری از افتادگی شانه
  • دیابت و عوارض بالارفتن
  • واكسن همه فن حريف!
  • محبوبترین ها

  • مصرف بیش از حد ویتامین D و ابتلا به این بیماری ها
  • آیا در مورد آسیب های کبدی ناشی از مصرف دارو اطلاعات دارید؟
  • صادرات داروی ایرانی ام اس به آسیا و اروپا
  • نجات قلب با آسپیرین
  • نخستين ژل ضد ايدز با اقبال عمومي روبه‌رو نشد
  • واکسن روتاویروس نوزادان و حقایقی که از آن بی خبرید
  • سودمندی ویتامین ث در كاهش فشارخون
  • زاندروکس XANDROX چه دارویی است؟
  • رپورتاژ

  • خدمات جراحی لیزر و عروق دکتر محمدی توفیق
  • اطلاعاتی راجع به پلکسر (plexr) دکتر خیرخواه
  • خدمات دندانپزشکی دکتر فريال حاجی زاده
  • ایمپلنت دکتر ادیب
  • رفع افتادگی پلک به روش پلاسماجت دکتر خیرخواه
  • دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام) است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی