توت فرنگی یکی از میوه های خوشمزه و پرطرفدار در بین تمامی افراد است. مطالعات نشان می دهد، مصرف روزانه 500 گرم توت فرنگی،‌ فواید آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد و سطح کلسترول خون را کاهش می دهد. هم چنین تحقیقات نشان می دهد مصرف توت فرنگی تاثیر شگفت انگیزی در پیشگیری از سرطان سینه دارد.

دکتر موریزیو باتینو و همکارانش در دانشگاه پلی تکنیک ایتالیا و دانشگاه آتلانتیک سانت آندر در اسپانیا اعلام کردند برای نخستین بار موفق شدند نشان دهند توت فرنگی قادر است در برابر سلول های سرطان سینه مقاومت و از گسترش آنها جلوگیری کند.
محققان همچنین دریافتند عصاره توت فرنگی قادر است از بیان ژن های مرتبط با سرطان سینه  همچون Csf1، Mcam، Nr4a3  و Set جلوگیری کند.
در این طرح مطالعاتی، محققان دانشگاه های آمریکاس اکوادور، و دانشگاه ایبروآمریکان مکزیک نیز شرکت داشتند.
­به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، سلول‌های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی هم‌چون ویروس و مواد سرطانزا موثر باشد. در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم می‌شود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم می‌شناسند.
سرنوشت سلول‌ها کاملاً کنترل شده‌است و براساس نیازهای بدن می‌باشد.
در جنین میزان تکثیر سلول‌ها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل می‌رسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، بوسیله فاکتورهای رشد، پیام‌های محیطی و برخی پروتئین‌ها و پیامبرهای سلولی، کنترل می‌شود.
جهش‌هایی که منجر به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول، می‌شوند باعث بهم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد می‌شود و می‌تواند منجر به بروز سرطان شود.
سلول‌های سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیام‌های سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه می‌دهند.
در سلول‌های سرطانی بیان پروتئین‌های سلولی تغییر کرده و برخی از آنها که نباید بیان شوند بیان شده و یا بیان برخی دیگر از ژن‌ها متوقف می‌شوند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما