از ارتباط لاغری با افسردگی چه میدانید؟ برخی بانوان با در پیش گرفتن رژیم های سخت اقدام به کاهش وزن شدید میکنند و این امر در ابتلای آن ها به مشکلات روانی تاثیراتی فراوانی خواهد گذاشت، اگر می خواهید از ابتلا به افسردگی در امان بمانید ، برای کم شدن یا اضافه شدن به وزنتان به متخصص تغذیه مراجعه کنید و روش های اصولی کاهش وزن را از وی بخواهید.

بدست آوردن تناسب اندام براي حفظ سلامت بسيار مفيد است، اما افراط در گرفتن رژيم‌هاي لاغري سخت و سنگين مي‌تواند سبب ابتلاي افراد بويژه دختران جوان به برخي بيماري‌هاي خطرناک رواني و حتي مرگ شود.

کارشناسان دانشکده علوم پزشکي سئول کشور کره جنوبي در جديدترين تحقيقات خود دريافتند که يک ارتباط مستقيم بين لاغري در افراد و ابتلا به افسردگي در آن‌ها وجود دارد.
براساس اين تحقيقات افراد لاغر يا آن دسته از افراد که با رژيم‌هاي غذايي سخت و سنگين وزن خود را کم کرده‌اند بيشتر از سايرافراد مستعد ابتلا به افسردگي و عوارض ناشي ازآن هستند.

براساس پژوهش‌ها هم لاغري و هم چاقي هر دو باعث ابتلاي فرد به افسردگي مي‌شوند، اما افسردگي ناشي از چاقي با افسردگي ناشي از لاغري متفاوت است و فرد دچار عوارض کمتري مي‌شود، اما افرادي که داراي افسردگي ناشي از لاغري هستند بيشتر در معرض ابتلا به بيماري‌هاي رواني و حتي تمايل به خودکشي و مرگ قرار دارند.

با وجود آنکه اکثر افراد گمان مي‌کنند با لاغر شدن و کاهش وزن به شادي و خوشحالي و روحيه مثبت دست پيدا مي‌کنند، اما نتايج تحقيقات نشان داده است که اين افراد بعد‌ها در معرض ابتلا به افسردگي قرار گرفته‌اند.

اين روز‌ها در دنيا به دليل ظهور ستاره‌هاي سينمايي بسياري از افراد به ويژه خانم‌ها و دختران جوان به دنبال لاغري هستند و از انواع رژيم‌هاي سخت براي رسيدن به خواسته خود استفاده مي‌کنند که برخي از آن‌ها سبب عوارض درماني جبران‌ناپذير در آن‌ها مي‌شود.

براساس تحقيقات محققان دانشکده اختلالات خوردن در کالج سلطنتي روانپزشکان کشور انگلستان زنان بيشتر از مردان دچار افسردگي مي‌شوند و زنان مبتلا به لاغري افراطي بيشتر از ديگران دچار افکار منفي و مزاحم مي‌شوند که مي‌تواند حتي باعث اختلالات رواني در آن‌ها شود.

براساس يک تحقيق همسو مردان دچار اضافه وزن کمتر از زنان دچار افسردگي و افکار منفي هستند و از روحيه شادتري برخوردارند و حتي برخي از آن‌ها هرگز به دنبال کاهش وزن خود نيستند.

يکي از اختلالات رواني که اين روز‌ها در دنيا بسيار رايج شده است مشکل لاغري افراطي يا آنورکسيا است که بيشتر دختران در آستانه بلوغ به اين بيماري مبتلا هستند و در اثر آن فرد تمايلي به خوردن مواد غذايي از خود نشان نمي‌دهد و حتي در مقابل درمان نيز مقاومت مي‌کند.

بسياري از افراد مبتلا به اين شکل بيمار گونه لاغري جان خود را به دليل کمبود دريافت مواد غذايي مورد نياز بدن از دست مي‌دهند.

کارشناسان اعتقاد دارند بايد تحقيقات بيشتري در خصوص ارتباط بين وزن افراد و روحيه آن‌ها انجام شود و بهترين وزن براي جلوگيري از ابتلاي آن‌ها به بيماري‌هاي رواني تعيين شود.

کارشناسان به افراد توصيه مي‌کنند براي تعيين وزن مناسب خود متناسب با سن و جنسيت به پزشک مراجعه کنند و از لاغر شدن شديد خودداري کنند، زيرا مي‌تواند درآن‌ها باعث ابتلا به بيماري‌هاي رواني شود.

جام جم