بیماری فلج اطفال با اختلال حرکتی و جسمی در بدن بروز پیدا می کند،به منظور بررسی روش های درمانی و بهبود این عارضه راه های مختلفی برای تولید واکسن فلج اطفال بررسی شده است که در همین راستا سایت تولید واکسن فلج اطفال احداث خواهد شد.

معاون تحقیق و تولید فرآورده‌های بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با بیان این که ریشه‌کنی بیماری فلج اطفال در ایران حاصل تلاش محققان موسسه رازی است، گفت: با اختصاص 1000 میلیارد ریال که توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، سایت تولید واکسن فلج اطفال تزریقی کشور در موسسه احداث می‌شود و به تولید انبوه این واکسن دست خواهیم یافت.

 دکتر علی اسحاقی با اشاره به اینکه واکسن فلج اطفال موسسه رازی در چهار دهه گذشته ایمن‌ترین واکسن دنیا به شمار می‌رود، اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران در ردیف 10 کشور تولیدکننده واکسن فلج اطفال در دنیا قرار دارد، به عنوان تنها کشوری است که از سلول دیپلویید ریه انسان به عنوان بستر سلولی تولید این واکسن استفاده می‌کند.

اسحاقی افزود: واکسن فلج اطفال پیشانی و نماد موسسه رازی و پیچیده ترین واکسنی است که در این موسسه تولید می‌شود، در همین راستا به رغم اینکه ایران در منطقه‌ای خطرناک با شیوع بالای این ویروس قرار دارد، اما با توجه به سطح ایمنی بسیار بالای این واکسن، در 16 سال اخیر حتی یک مورد هم از ابتلا به این بیماری در کشورمان گزارش نشده است.

معاون تحقیق و تولید فرآورده‌های بیولوژیک موسسه رازی با اشاره به اینکه چندی پیش ایران با تولید واکسن‌های فلج اطفال تولیدشده توسط موسسه رازی موفق به دریافت گواهینامه ریشه‌کنی فلج اطفال از سوی سازمان جهانی بهداشت شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر  پوشش واکسیناسیون فلج اطفال در کشور به صد در صد رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه به جرات می‌توان گفت ایران ایمن‌ترین واکسن فلج اطفال دنیا را می‌سازد، گفت: در سایر کشورها واکسن فلج اطفال بر روی سلول پرایمری کلیه میمون تهیه می‌شود و همین موضوع احتمال آلودگی واکسن را افزایش می‌دهد؛ اما محل کشت واکسن فلج اطفال در موسسه رازی، سلول دیپلویید ریه انسان است که ایمنی بسیار بیشتری نسبت به سلول کلیه حیوان دارد.

دکتر اسحاقی خاطرنشان کرد: این شیوه تولید اگرچه گران بوده و هزینه بیشتری دارد؛ اما سلامت مردم موضوعی بسیار با اهمیت‌تر است که به سادگی نمی‌توان از کنار آن گذشت، به همین دلیل است که ایمنی واکسن فلج اطفال این موسسه به مراتب بیشتر از نمونه‌های خارجی آن است.

وی با اشاره به اینکه تولید این واکسن از زمان ایجاد بذر اولیه تا رسیدن به مرحله تولید نهایی حداقل چهار سال به طول می‌انجامد، افزود: فلج اطفال نوعی بیماری حاد ویروسی است که دستگاه گوارش و در بعضی مواقع دستگاه عصبی مرکزی را درگیر می‌کند و می‌تواند موجب فلج کامل و یا فلج قسمتی از بدن شود.

معاون تحقیق و تولید فرآورده‌های بیولوژیک موسسه رازی ادامه داد: با توجه به اینکه بر اساس مصوبه سازمان بهداشت جهانی از سال 2018 واکسن کشته تزریقی فلج اطفال در کل دنیا، جایگزین واکسن زنده خوراکی خواهد شد، تولید کافی این واکسن از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با تاکید بر اینکه ایران با کمال افتخار با تولیدات موسسه رازی در زمره 10 کشوری قرار گرفته که این واکسن را تولید می‌کنند، گفت: در حال حاضر ویروس این واکسن به صورت زنده بوده و به شکل خوراکی مصرف می‌شود.

دکتر اسحاقی با بیان اینکه در واکسن تزریقی فلج اطفال، ویروس کشته به کار می‌رود که ریسک ابتلا به بیماری را به شدت کاهش می‌دهد، اضافه کرد: در حال حاضر دانش فنی تولید واکسن فلج اطفال تزریقی در موسسه رازی وجود دارد و این در حالی است که تنها در 5 کشور جهان شاهد این مهم هستیم.

وی یادآور شد: در همین راستا با اختصاص 1000 میلیارد ریال که توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، سایت تولید واکسن فلج اطفال تزریقی کشور در موسسه احداث می‌شود و به تولید انبوه این واکسن دست خواهیم یافت.

منبع/ایسنا