یکی از نوشیدنی های بسیار محبوب و رایج که ایرانی ها علاقه زیادی به مصرف آن دارند چای است.سلامت چای و عدم استفاده از مواد ایجاد کننده رنگ برای چای از دغدغه های مهم مدیران حوزه سلامت در کشور است.رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو، افزودن رنگ خوراکی به چای را غیرمجاز و ممنوع دانست.

نسترن محمدی با اشاره به طعم دهنده های افزوده شده به چای آنها را به دو صورت طبیعی یا مشابه طبیعی دسته بندی کرد و گفت: هر دو نوع اینها  بر مبنای  مقررات ملی و بهداشتی و اخذ مجوزهای بهداشتی، مورد مصرف کارخانه های تولیدی قرار می گیرند.

وی با اشاره به تولید چای سیاه به دو صورت C.T.C و ارتدکس به ارقام قلم، شکسته، باروتی و خاکه، اظهار داشت: چایی که با توجه به شکل فیزیکی از سوی تولیدکنندگان و بازرگانان ایرانی به نام چای «کله مورچه» معروف شده است نوعی از چای سیاه است که با روش فرآوری توسط دستگاه هایی که برای خرد کردن برگ چای استفاده می شود به شکل ریز و گرانوله در می آید که همین امر و سطح تماس بیشتر آن با آب موجب می شود رنگ دهی این نوع چای بیشتر از انواع دیگر باشد.

محمدی افزود: بیش از نیمی از مصرف چای سیاه در جهان چای  C.T.C بوده و در ایران نیز جهت تولید چای کیسه ای از این نوع چای استفاده می شود لذا کارخانه هایی اجازه افزودن طعم دهنده به چای تولید خود را دارند که از امتیاز کاربرگ ارزیابی برنامه های پیش نیازی (PRP) بالای ۹۰۰ برخوردار باشند.

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو، افزودن هر نوع رنگ حتی نوع خوراکی به چای را غیرمجاز و ممنوع دانست و تصریح کرد: کارشناسان غذا و دارو در سراسرکشور و مسئولین فنی به طور مستمر بر واحدهای تولید چای نظارت دارند تا از رعایت ضوابطی مثل فلزات سنگین، باقیمانده سموم و مایکوتوکسین ها  در محصول نهایی اطمینان حاصل نمایند.

محمدی از مصرف کنندگان خواست ضمن دقت در موارد درج شده بر روی برچسب محصول مانند شماره پروانه ساخت محصولات داخلی، آمار چای های وارداتی و تولید داخل را در سایت سازمان غذا و دارو به نشانی WWW.FDO.GOV.IR مشاهده کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در راستای حمایت از تولید داخل، مجوز بهداشتی واردات چای سیاه صرفا برای اوزان بالای ۱۰ کیلوگرم صادر می گردد.

منبع/ایسنا