قند، چربی و نمک مواد خوراکی خوشمزه اما بی خاصیتند. این مواد غذایی پر زرق و برق اگر به مقدار مناسب مصرف نشوند و بیش از حد از آنها استفاده از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر محسوب می شوند. اگر راجع به مضرات این مواد غذایی اطلاعی ندارید، مقاله پزشکی زیر را حتما مطالعه کنید و تصمیم بگیرید در رژیم غذایی روزانه خود این مواد را کمتر استفاده کنید.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت:یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است.
زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به افزایش میزان مصرف نمک، قند و چربی اظهار داشت: در کشور ما متاسفانه میزان مصرف قند، نمک و چربی بالاتر از میانگین مصرف مردم دنیا است و همین مساله سبب بروز بیماری‌های مختلف غیر واگیر مانند سرطان و قلبی و عروق در کشور شده است.
مدیر کل دفتر تغذیه و سلامت وزارت بهداشت، افزود: مصرف فست‌فودها و غذاهای حاوی چربی و نمک فراوان، زندگی ماشینی و کم‌تحرکی ناشی از آن، استرس و مصرف دخانیات مهم‌ترین فاکتورهای خطر بروز بیماری‌های مزمن هستند که از آنها به عنوان قاتلان جدید ایرانی‌ها یاد می‌شود.
به نقل از باشگاه خبرنگاران؛عبدالهی عنوان کرد: با رعایت الگوی غذایسالم می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌ها و مرگ و میرهای ناشی از آن جلوگیری کرد و تغذیه سالم نقش موثر و بازدارنده در بروز انواع بیماری‌ها دارد.  مهمترین عامل خطر ابتلا به دیابت مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین است و این نوع الگوی غذایی نامناسب باعث بروز انواع سرطان و گرفتگی عروق قلبی می‌شود.
عبدالهی متذکر شد: میزان مصرف قند و شکر در ایران روزانه 66 گرم بوده که متوسط آن در دنیا 25 گرم است و افراد در رژیم‌های غذایی روزانه خود باید 35 گرم روغن مصرف کنند که متاسفانه میزان استفاده از روغن‌ در بین ایرانی‌ها 46 گرم است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان مصرف میوه و سبزیجات در میان ایرانیان، ٤٨‌درصد است و استان بوشهر بالاترین میزان مصرف میوه را دارد.
این درحالی است که تصور ما این بود که بیشترین میوه را باید اهالی شمال کشور مصرف کنند.
تحقیقات انجام شده نشان داده است که مصرف یک قوطی نوشابه در روز منجربه حدود 7 کیلوگرم اضافه وزن در سال می‌شود. سرطان پانکراس، بیماری‌های کلیوی، فشارخون بالا، بیماری‌های قلبی به خصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزایمراز دیگر عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین است.
از سوی دیگر افزایش مصرف روغن و چربی به ویژه چربی‌های اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده نیز موجب افزایش شیوع بیماری‌های غیرواگیر نظیر بیماری‌های قلبی عروقی، برخی سرطان‌ها از جمله سرطان پستان، سرطان پروستات و دیابت شده است.
استفاده از نان سبوس دار، میوه و سبزیجات و همچنین حبوبات باید جزو برنامه‌ غذایی روزانه افراد باشد تا از بروز انواع بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان جلوگیری شود.
برای کاهش بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان مردم ایران باید فعالیت‌های بدنی خود را افزایش دهند تا کارهای پشت میزی مانع از اضافه وزن و بروز بیماری‌های مختلف در آنها شود.

جام جم آنلاین