روش های خانگی برای درمان خارش پوست

 کهیر، دانه یا التهاب های قرمز رنگی روی پوست است که انسان را با خارش و سوزش همراه می کند. بیشتر پزشکان متخصص، بروز کهیر را آلرژی فصلی یا غذایی تشخیص می دهند و با تجویز داروهای ضد حساسیت، این بیماری را درمان می کنند. اما اگر نمی خواهید داروهای شیمیایی برای درمان این عارضه مصرف کنید، شما را با بعضی از گیاهان دارویی آشنا خواهیم کرد که به کاهش این سوزش و خارش کمک شایانی خواهند کرد.

 کهیر یکی از بیماری‌های پوستی بدن و در حقیقت یک واکنش آلرژیک به مصرف برخی از مواد غذایی، داروهای شیمیایی، عطرها، بوها و حتی تماس با اشیای روزمره‌ای است که هر روز با آن‌ها تماس داریم. بروز کهیر بر پوست معمولاً ظاهر نامناسبی را ایجاد می‌کند. ناحیه‌ای که به کهیر مبتلا می‌شود دچار التهاب، قرمزی، درد و خارش می‌شود و مشکلاتی را برای فرد مبتلا به همراه دارد. درمانگران طب طبیعی در سراسر جهان بر این باورند که برخی از گیاهان دارویی می‌توانند تا حد زیادی عوارض و نشانه‌های بروز این بیماری را در بدن کاهش دهند.

نعناع تازه بخورید

 یکی از بهترین گیاهان دارویی که می‌تواند میزان خارش و درد ناشی از ابتلا به کهیر را در بدن بیمار کاهش دهد نعناع است. درمانگران طب سنتی مصرف این گیاه را به صورت تازه و به همراه وعده‌های غذایی یا میان‌وعده در کاهش میزان خارش و درد کهیر بسیار موثر می‌دانند. این گروه حتی نوشیدن چای نعناع تازه را در بهبود این عوارض تاثیرگذار می‌دانند.

حمام آرامش‌بخش

یکی از بهترین شیوه‌های تسکین خارش و سوزش ناشی از کهیر حمام کردن با بلغور جو دو سر است. برای انجام این کار کافی است دو فنجان بلغور جو دو سر را به وان آب نیمه‌ولرم اضافه کنید و پس از خیس خوردن بلغور به مدت 20 دقیقه درون وان دراز بکشید.

آلوئه‌ورا آثار را از بین می‌برد

بسیاری از خانم‌ها با خواص درمانی گیاه آلوئه‌ورا و ژل آن آشنا بوده و از فواید آن در درمان برخی از بیماری‌های پوستی مانند سوختگی، بریدگی و آفتاب‌سوختگی آگاهی دارند، اما شاید کمتر درباره خواص درمانی و تسکین‌دهنده این گیاه برای کنترل و درمان کهیر بدانند. ژل 99 درصد گیاه آلوئه‌ورا یکی از بهترین داروهای طبیعی برای از بین بردن تیرگی‌ها و قرمزی به جا مانده از کهیر است. البته توجه داشته باشید که ژلی که تهیه می‌کنید کاملاً خالص و بدون افزودنی‌های دیگر باشد.

مالیدن این ژل به روی آثار به جا مانده از کهیر در مناطق آسیب‌دیده، موجب درمان، بهبود تیرگی و قرمزی پوست می‌شود. این ژل می‌تواند در کمتر از یک هفته آثار باقیمانده بر روی پوست را درمان کند.

کمپرس شیر و تسکین درد

افراد مبتلا به کهیر در اوقاتی که این بیماری به شدت خود می‌رسد، درد زیادی در بدنشان احساس می‌کنند. این افراد می‌توانند برای کاهش میزان درد و خارش از کمپرس شیر استفاده کنند.

برای این منظور کافی است مقداری شیر سرد را با آب مخلوط کرده و درون ظرفی بریزید و یک دستمال نخی تمیز را به شیر آغشته کرده و آن را روی موضع مبتلا به کهیر بگذارید. بهترین میزان برای ترکیب آب و شیر آن است که یک چهارم ظرف را شیر و سه چهارم باقیمانده را آب سرد اضافه کنید، البته مراقب باشید که آب بیش از اندازه سرد نباشد تا موجب آزار پوست بیمار نشود. تکرار این کار موجب بهبود درد و خارش بیمار می‌شود. نکته‌ای که در این میان مهم است، این است که به محض خشک شدن پارچه یا از بین رفتن نم آن کافی است مقداری از مخلوط تهیه شده را روی پارچه در موضع مورد نظر اسپری کنید.

 

این چای گیاهی را تجربه کنید

حتماً می‌دانید که استرس و اضطراب یکی از مهم‌ترین عوامل در تشدید بیماری کهیر است. در حقیقت اعصاب ناآرام یکی از مهمترین عواملی است که موجب کاهش توان سیستم ایمنی بدن شده و به بروز بیماری کهیر کمک می‌کند. برای کنترل اعصاب و افزایش آرامش فرد مبتلا به کهیر می‌توانید چای نعناع و عسل را تهیه کنید و موجب برقراری آرامش در او شوید. برای تهیه این چای کافی است دو قاشق غذاخوری نعناع را در دو فنجان آب جوش دم کنید و اجازه دهید دو تا سه دقیقه روی حرارت کم باقی بماند. سپس این مخلوط را صاف کرده و آن را با یک قاشق چای‌خوری عسل و یک قاشق چای‌خوری لیموترش تازه ترکیب و به بیمار مبتلا به کهیر بخورانید. نوشیدن این چاری موجب تسکین استرس و آرامش اعصاب او شده و در نهایت موجب تسریع روند درمانی بیمار می‌شود.

بولتن نیوز