اگر از سرطان خون قبل از پیشرفته شدن مطلع شوید، کنترل و درمان این بیماری سخت و مهلک آسان تر خواهد شد. سرطان خون نشانه های بارزی دارد، اگر فردی این نشانه ها را در خود دیده است، به هیچ عنوان نباید از کنار این نشانه ها سرسری و بی توجه رد شود، باید آن ها را حتما جدی بگیرد و به پزشک مراجعه کند تا اگر خدایی ناکرده این نشانه ها، نشانه های سرطان باشد، درمان را از همان روزهای اولیه آغاز کند تا روند بهبود و درمان آسان تر و با سرعت بیشتری پی گرفته شود.
بیش از نیمی از مبتلایان به سرطان خون افراد بالای 70 سال هستند اما رفته رفته سن شیوع این بیماری مهلک رو به کاهش است. اما نکته‌ای که در رابطه با انواع سرطان‌ها یکی است زمان تشخیص بیماری‌ست چرا که اگر سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود کنترل و درمان آن آسان است.

چهار نوع اصلی سرطان خون وجود دارد: لوسمی حاد لنفوئیدی، لوسمی حاد میلوئیدی ، لوسمی مزمن لنفوئیدی و لوسمی مزمن میلوئیدی. سرطان خون اگر نادیده گرفته شود به راحتی به نوع حاد آن تبدیل می‌شود. حال شما چقدر در رابطه با سرطان خون اطلاعات دارید؟ آیا نشانه‌های این سرطان کشنده را می‌شناسید؟

1.ضعف عمومی:

احساس ضعیف بودن بیش از حد یکی از شایع ترین علامت های سرطان خون به شمار می رود. خستگی مزمن به دنبال آنمی (کمبود گلبول های قرمز خون) ایجاد می شود. در شرایط حاد و مزمن، بیمار ممکن است طیف وسیعی از خستگی کم تا ضعف شدید را تجربه کند.

2.احساس خستگی مزمن:

این نشانه را می‌توان به عنوان اولین علامت سرطان خون تلقی کرد. با کاهش میزان گلبول‌ها خون اکسیژن را به تمامی قسمت‌های بدن نمی‌رسد، در نتیجه مبتلایان دچار کم خونی و خستگی مزمن می‌شوند و علایم دائمی چون ضعف عضله ، کمبود انرژی و خواب آلودگی دارند.
3.ایجاد کبودی روی سطح بدن با کوچک ترین ضربه : اگر بدنتان با برخورد با چیزی فورا دچار کبودی و خونریزی می‌شود این واکنش طبیعی نیست چرا که به دلیل پایین بودن پلاکت خونتان با کوچک‌ترین ضربه دچار کبودی می‌شوید. البته خونریزی از لثه، بینی و در ادرار بسیار خطرناک است و در صورت مشاهده به پزشک مراجعه کنید. زنان مراقب خونریزی‌های غیر طبیعی(خونریزی شدید و طولانی مدت)عادت ماهانه‌تان باشید. هر نوع خونریزی بدون علت می‌تواند از علایم سرطان خون باشد. این بیماری، میزان پلاکت خون را پایین می آورد و مانع از لخته شدن خون می‌شود.

4. عفونت های مکرر:

فردی که مبتلا به سرطان خون است سلول‌های سفید خونش نمی‌توانند با عفونت‌های به درستی مبارزه کنند در نتیجه بیمار دچار عفونت‌های مکرر می‌شود، در حالیکه که فرد همیشه گمان می‌کند دچار یک بیماری مانند آنفلوآنزا شده که همراه است با سایر نشانه‌های سرطان مانند کبودی، خستگی و ضعف. از آنجا که بسیاری از علائم سرطان خون با علائم سایر بیماری ها مشترک است کمی در خصوص علائم دقت کنید.

5.تورم غده لنفاوی:

اگر غده لنفاوی شما متورم شده است این می‌تواند به دلیل غیر طبیعی بودن سلول‌های سفید خونتان باشد. گردن، زیر بغل، کشاله ران و مناطق دیگر بدن را جهت پیدا کردن ورم غدد لنفاوی معاینه کنید. برای غدد در طول یک عفونت طبیعی است که متورم شوند، اما باقی ماندن در این حالت و یا رشد روز به روز می تواند نشانه ی حاکی از وجود سرطان خون باشد.

6. تب شدید:

تب یک علامت شایع میان تمامی سرطان‌هاست. فرد مبتلا زمانی دچار تب شدید می‌شود که سرطان در مراحل پیشرفته باشد و در تمامی بدن گسترش یابد.

7.کاهش وزن:

اگر بصورت طبیعی غذا می‌خورید ولی باز هم دچار کاهش وزن شدید هستید حتما به پزشک مراجعه کنید. کاهش وزن بدون دلیل نشانه شایع سرطان پانکراس، معده ،مری و معده است. از دست دادن اشتها ، در این نوع بیماری شایع است و بدون این که متوجه شوید، دچار کاهش وزن می‌شوید.در سرطان خون حاد،ممکن است تراکم سلول‌ها در ستون فقرات یا مغز به مشکلات متعدد از جمله حالت تهوع، استفراغ، اسهال و یبوست منجر می‌شود

منبع: خبر پو