بر اساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی، روزانه نباید بیشتر از ۶ قاشق چای‌ خوری شکر مصرف کرد؛ در حالی که در هر قوطی نوشابه، ۱۰ قاشق چای‌ خوری شکر وجود دارد و خوردن یک قوطی نوشابه در روز می‌ تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.

طبق نظر دانشکده سلامت عمومی هاروارد، در افرادی که روزانه 1 تا 2 قوطی نوشیدنی های شیرین شده مصرف می کنند احتمال ابتلا به دیابت 26 درصد بیشتر است، طبق بررسی‌های جدیدی که انجام شده است، خوردن یک قوطی ۳۳۰ میلی‌ لیتری نوشابه، در عرض یک ساعت صدماتی زیادی به بدن می‌ زند. قند خیلی زیاد نوشابه شرایطی را در بدن ایجاد می‌ کند که طبیعتا باید پس زده شود، اما به‌ خاطر اسید فسفریک موجود در نوشابه، باعث می‌ شود که در معده باقی بماند و هضم شود.

– بعد از ۲۰ دقیقه، قند خون به‌طرز شدیدی افزایش پیدا می‌ کند و انسولین زیادی ترشح می شود. سپس کبد این مقادیر زیاد قند را به چربی تبدیل کند.

– بعد از گذشت ۴۰ دقیقه، تمام کافئین نوشابه جذب می‌شود که فشار خون را افزایش می‌دهد. با ادامه این روند، گیرنده‌های آدنوزین مغز مسدود می‌شوند و از خستگی جلوگیری می کنند.

در این باره بیشتر بخوانید: مصرف نوشابه های رژیمی تهدیدی برای زوال عقل

– ۵ دقیقه بعد، تولید دوپامین افزایش پیدا می‌ کند و مرکز کنترل لذت و میل فرد را طوری تحت تاثیر قرار می‌ دهد که فرد احساس می‌ کند میل به خوردن یک قوطی نوشابه دیگر دارد.

– بعد از گذشت یک ساعت از خوردن نوشابه، با افت قند خون، فرد احساس خواب‌ آلودگی و تحریک‌ پذیری عصبی می‌ کند. به‌ علاوه این‌ که، آب نوشابه از طریق ادرار از بدن خارج می‌ شود و مواد مغذی مورد نیاز بدن را همراه خود از بدن خارج می‌ کند.

نوشابه نه تنها دارای مقادیر بالایی از شربت ذرت حاوی فروکتوز است، بلکه محتوی نمک تصفیه شده و کافئین نیز می باشد. مصرف منظم این ترکیبات در مقادیر زیاد می تواند زمینه ساز ابتلا به پر فشاری خون، بیماری قلبی، دیابت و چاقی باشد.

منبع: www.medicalnewstoday.com