متخصصان تغذیه، چه خوراکی هایی را برای خانم های باردار لازم  و ضروری می دانند؟ برای اینکه ویتامین ها و مواد غذایی ضروری برای جنین مهیا گردد، چه برنامه غذایی را باید پیش برد؟ لیستی از تمام خوراکی های لازم که هر مادری در دوران بارداریش، حتما باید مصرف کند آورده شده است. با ما همراه باشید.

1- ماست
دارای ویتامین‌های A, B, C, D می‌باشد و علاوه بر آن آرام بخش و ضد عطش بوده و برای مصرف بهتر است به آن گلسرخ زده میل نمایید.
2- کره
کره دارای ویتامین‌های A,C, D, F بوده، و از فساد دندان امراض جلدی و پوکی استخوان جلوگیری می‌کند و لازم به ذکر است که زیاده‌روی در مصرف کره موجب خرابی و ضعف معده و بالاخره موجب بی‌اشتهایی می‌شود.
3- سیب
سیب در تقویت معده، اعصاب، قلب و اشتهاء موثر بوده و از روماتیسم، آسم، وسواس، خفقان، نقرس ودیابت جلوگیری می‌کند و همچنین سموم بدن را دفع می‌نماید.
4- گلابی
گلابی در تقویت اعصاب، قوای مغزی، قلب، معده و هاضمه موثر بوده و از خفقان، عطش، سوزش مثانه و یبوست جلوگیری می‌کند و زیاده‌روی در مصرف آن موجب نفخ و قولنج است بخصوص خوردن گلابی نرسیده (کال).
5- زردآلو
زردآلو دارای ویتامین A بوده و به رشد طفل کمک می‌کند و از عطش و حرارت معده جلوگیری می‌کند.
6- شیر
شیر تازه دوشیده شده گاو جوان قلب و مغز را تقویت می‌کند و از فراموش (نسیان)، مالیخولیا، وسواس، امراض قوه بویایی و خفقان جلوگیری کرده، اخلاط را دفع می‌کند و زیاده‌روی در مصرف آن موجب سنگ کلیهو مثانه، شپش و برص می‌شود.
7- کلم
کلم‌ها دارای ویتامین‌های A, B, C, PP بوده، برای اشخاص ضعیف‌البنیه، سرد مزاج و پیر مفید می‌باشد و اعصاب، مو، ناخن و قوه بینایی را تقویت می‌کند و از مبتلا شدن به جذام جلوگیری می‌کند و افرادی که مبتلا به سنگ کلیه و مثانه، رعشه و ورم روده و ورم طحال هستند در صورت مصرف کلم درمان خواهند شد و همچنین مصرف برای افرادی که مبتلا به مالیخولیا، سرطان، داءالفیل، واریس و بواسیر هستند، ضرر فراوان دارد و زیاده‌روی در مصرف آن موجب پرخوابی، دیدن خواب‌های پریشان، زیادی فشار خون، نفخ و غلظت خونمی‌شود.
8- برگ ریواس
برگ ریواس دارای ویتامین‌های A, B, C بوده و در تقویت معده و روده‌ها مفید می‌باشد و در از بین بردندیابت، صفرا، تنگی نفس، بواسیر، ضعف قوه بینایی نقش بسزایی دارد و مصرف آن برای مبتلایان به سینهدرد، سرفه و درد کلیه و مثانه جایز نیست و زیاده‌روی در مصرف آن موجب سنگ کلیه، مثانه و قولنج می‌شود و برای افراد نیش زده خطرناک می‌باشد.
9- شنگه
شنگه در جلوگیری از خونریزی سینه، معده و اسهال مفید می‌باشد.
10- هویج
هویج دارای ویتامین‌های A, D بوده و در تقویت کبد، شهوت مثانه و شیر مادر مفید می‌باشد و از زیادی کلسترول، دل درد کودک، جوش غرور و جوانی، اسهال و آسم جلوگیری کرده، خون تصفیه و عادت ماهیانه را منظم می‌کند وزیاده روی در مصرف هویج موجب زردی و یرقان می‌شود.
11- کاهو
کاهو دارای ویتامین‌های A, B, C بوده و اعصاب، هاضمه و اشتها را تقویت می‌کند و از بی‌خوابی، اضطراب، دلهره، تشویش، عطش، ریزش مو، سفید شدن مو، ترشحات رحم، خارش رحم، رقیق شدن خون، جذام، جنون، یرقان، درد پستان، تب، زخم مثانه و درد سینه جلوگیری می‌کند و زیاده‌روی در مصرف کاهو موجب ضعف قوای جنسی، آسم، فراموشی، کدورت حواس و ضعف قوای بینایی می‌شود.
12- طالبی
طالبی دارای ویتامین‌های A, B, C بوده و قلب را تقویت می‌کند و برای افرادی که مبتلا به بواسیر، نقرس،روماتیسم، یبوست و سنگ کلیه هستند مفید می‌باشد.

13- نارنج
نارنج قوای مغزی را تقویت کرده و برای افرادی که مبتلا به خفقان، ورم حلق و گلو، زکام، استفراغ، دل بهم خوردگی، سینه درد و سرفه مفید می‌باشد و همچنین موجب آسانی زایمان می‌شود و زیاده‌روی در مصرف آن موجب ضعف کبد می‌شود بخصوص اگر ناشتا خورده شود.
14- گرمک
گرمک دارای ویتامین‌های A, B, C بوده و کبد را تقویت می‌کند و از پیری زودرس، چین و چروک صورت،خشکی پوست، خشکی مو، نقرس و روماتیسم جلوگیری می‌کند و برای یرقان، کم اشتهایی، استسقاءقند خون، زیاد نمودن شیر و زیاد نمودن ادرار مفید می‌باشد.
15- ریحان
ریحان دارای ویتامین K بوده و دستگاه گوارش و معده را تقویت کرده از تشنج، سردرد و دل بهم خوردگی جلوگیری می‌کند.
16- سکنجبین
سکنجبین شربتی است که از ترکیب سرکه، عسل و آب یا سرکه شکر و گلاب بدست می‌آید و دافع اخلاط می‌باشد و از عطشف صفرا و خشکی دهان جلوگیری می‌کند و لازم به ذکر است اگر زیاد ترش باشد برای اعصاب، رحم و معده ضرر فراوان دارد.
17- نارنگی
نارنگی دارای ویتامین A, B, C, PP بوده و اعصاب را تقویت می‌کند و از پیری زودرس جلوگیری می‌کند و برای مبتلایان به سیاتیک (عرق النساء)، ذات الریه، سرطانه، زخم معده و روده، رماتیسم، نقرس، تصلب شرائین،چاقی مفرط، واریس و درد کلیه مفید می‌باشد.
18- پرتقال
پرتقال دارای ویتامین‌های B, C, DD و املاح معدنی بوده و الکتریسیته بدن را زیاد می‌کند و همچنین بدن، مغز، اعصاب و اسخوان را تقویت می‌کند و از تشنج و امراض معده، خون، سوءهاضمه، سنگینی معده و تب جلوگیری می‌کند و برای حفظ جوانی و مرض قند مفید می‌باشد.
19- زرشک
زرشک دستگاه گوارش را تقویت نموده، از عطش مفرط حرارت معده، آسم، صفرا، غش و نفخ جلوگیری می‌کند و همچنین زخم‌ معده را درمان کرده، سموم را دفع می‌کند.
20- شلیل
شلیل ملین و مدر بوده از سودا، بوی بد دهان و عطش جلوگیری کرده، اشتها و غریزه جنسی را زیاد می‌کند.
21- آب لیمو
آب لیموی طبیعی و خانگی اشتها، عرق، ادرار و نیرو را زیاد می‌کند و برای درمان و جلوگیری از طاسی سر، تب، اسید اوریک، آسم، چربی، روماتیسم، سیاتیک، قند، سیفلیس، غلظت خون، ضعف قوای جنسی، سموم مفرط بدن، ترشحات رحم، امراض کبدی، وحشت، دلتنگی، صفرا، ترشی معده، سنگ کبد، آبله مرغان، مخملک، سرخک، تیفوس، سردرد، کمر درد، درد کلیه، درد شکم، کم خونی، تبخال، اسهال، آنفولانزا و زکام مفید می‌باشد.
22- انگور
انگور دارای ویتامین‌های A, B, C, D بوده و قلب را تقویت می‌کند و از سرطان، سوء هاضمه، ترشی خون،روماتیسم، اوره چربی، خونریزی معده، سنگ کلیه و مثانه، مسمومیت و نقرس جلوگیری کرده، ادرار و خونرا زیاد می‌کند. و لازم به ذکر است که بعد از مصرف انگور نباید آب سرد خورد که در این صورت باعث عطش، نفخ، و تب‌های عفونی می‌شود.
23- خرمالو
کبد و کلیه‌ها را زهکش می‌کند و خوردن نارسیده آن مفید نمی‌باشد.
24- غوره
غوره که از میوه نارس انگور بدست می‌آید و برای ورم بیضه، اسهال و بواسیر مفید می‌باشد و سنگ کلیه را می‌شکند.
25- خربزه
خربزه ادرارآور و ملین بوده، از خونریزی، روماتیسم، نقرس، سنگ کلیه و مثانه جلوگیری می‌کند و برای مبتلایان به سل ریوی و سوء هاضمه مفید می‌باشد و لازم به ذکر است که آن را نباید قبل از غذا یا همراه نمک و فلفل میل نمود.
26- سماق
سماق در تقویت لثه‌ها مفید بوده و از خونریزی معده، مسمومیت، ترشحات غیرطبیعی رحم، استفراغ واسهال جلوگیری می‌کند و همچنین اشتهاء را زیاد کرده، معده را شستشو می‌دهد.
27- ترب
ترب کلیه‌ها را پاک و تمیز، سینه را نرم، خون را ضدعفونی، سنگ‌های صفراوی را خرد، تشنج، یرقان و سموم کبد را دفع و اشتها و ادرار را زیاد می‌کند و زیاده‌روی دذر مصرف آن موجب امراض کلیوی و پیچش شکم توأم با درد می‌شود.
28- چغندر
معمولاً از برگ و ریشه آن تغذیه می‌کنند. که برگ آن از درد مفاصل، نقرس، رعشه، سر درد و دندان دردجلوگیری می‌کند و ریشه آن نیز قوای مغزی، حافظه، اعصاب و استخوان‌بندی را تقویت می‌کند و همچنین دارای ویتامین‌های A, B, C بوده، اشتها را زیاد می‌کند و از جذام و حرارت خون جلوگیری می‌کند.
29- خیار
قوه ارتجاعی عضلات را زیاد می‌کند و از عطش، سر درد، بی حوصلگی، تب، حرارت صفرا و التهاب معدهجلوگیری می‌کند و سنگ کلیه و مثانه را می‌شکند و معده را ضدعفونی کرده و همچنین امراض حصبه و میکروب‌های معده را درمان می‌کند.
30- ازگیل
دارای ویتامین A, B, C می‌باشد و از التهاب امعاء جلوگیری می‌کند و اسهال خونی را معالجه می‌کند وترشی خون را نیز از بین می‌برد.
31- اسفناج
دارای ویتامین‌های A, B, C می‌باشد و از پیشرفت سرطان، درد سینه، یرقان، درد گلو، ترشی خون، درد کمر و درد ریه جلوگیری می‌کند و عضلات و استخوان‌ها را تقویت کرده و همچنین کلیه‌ها را تحریک می‌کند و برای اشخاص کم خون مفید می‌باشد.
32- بادام
برای مبتلایان به قند، امراض مغزی، عصبی و ضعف قوای دماغی مفید می‌باشد.
33- فندق
برای مبتلایان به قند مفید بوده، قوای مغزی و معده را تقویت می‌کند و نیروی شهوانی را زیاد می‌کند.

آکا ایران