برای بسیاری از ما اتفاق افتاده است که وقتی صبح از خواب پا میشیم با چشمانی پف کرده روبرو می شویم. در صورتیکه با این وضعیت بیرون برویم شاهد واکنش دوستانمان خواهیم بود که به ما می گویند: مگر دیشب نخوابیدی؟ چقدر داغونی؟! برای رهایی از پف کردن چشم باید چیکار کرد؟ چه راهکارهایی برای این مشکل سراغ دارید. با دکتر سلام همراه باشید.

می‌دانید چه راه‌هایی برای درمان یا حداقل پنهان کردن‌شان وجود دارد که هم در خانه خودتان می‌توانید دست به کار شوید و هم می‌توانید از جراحان و متخصصان کمک بگیرید؟ در این مطلب شمار ا با چرایی این ورم آزار دهنده که زیبایی صورت‌تان را کمتر کرده، آشنا می‌کنیم و همه راه‌های درمان و پوشاندن آن را مرور می‌کنیم؛ با ما همراه باشید.

بدون جراحی با پف‌ها خداحافظی کنید

این روزها روش‌های زیادی برای خلاصی از پفک‌های دور چشم وجود دارد که یکی از آنها لیزر است. در این روش جربی بدون ایجاد برش روی پوست‌(با ایجاد یک شکاف پشت پلک) برداشته می‌شود و افراد مستعد کلوئيد (نوعی جای زخم) و همینطور سیاه پوستان می‌توانند با خیال راحت از این روش استفاده کنند؛ هرچند که تمام نژادها و افراد با هر سن و سالی مناسب است مگر کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنند.

در لیزر پف دور چشم که بعد از بیهوشی عمومی آغاز می‌شود، خونریزی یا جای زخم نداریم؛ پزشک متخصص با دسترسی به غشای مخاطی پلک پایین، به چربی‌های زیر چشم می‌رسد و آنها را بر می‌دارد. بعد هم پوست را لیزر می‌کند که در نتیجه آن پوست زیر چشم کشیده می‌شود. در این روش بخیه‌ای در کار نخواهد بود و بیمار بعد از یک روز،از بیمارستان مرخص می‌شود.

در ضمن، با کمک لیزر می‌توان پوست زیر چشم را سفت‌تر کرد و چین و چروک‌ها و همینطور کبودی یا سیاهی زیر چشم را از بین برد.

در صورتی که از کادر درمانی متخصص و مجرب کمک بگیرید، نهایت خطری که تهدیدتان می‌کند، ایجاد قدری کبودی زیر چشم است که آن هم ظرف چند روز می‌رود پی کارش!

اگر هم پزشک متخصص فقط گزینه جراحی را برای از بین بردن پف دور چشم لازم ببیند، باید برشی در جای طبیعی خط پلک ایجاد کند تا بعدا جای بخیه جلب توجه نکند. برای پلک پایین هم برشی زیر مژه‌ها زده می‌شود بعد از برش دادن، پوست و چربی‌های اضافی برداشته می‌شوند و بعد از یک هفته بخیه‌ها باز خواهند شد.

سنتی عمل کنید

طب سنتی هم معتقد است پف زیر چشم غیر از دلایل ارثی، به خاطر سبک زندگی ایجاد می‌شود و اگر مصرف غذاهای شور و کافئین‌دار را کم کنید، خوب استراحت کنید، زیاد آب بنوشید، به قدر کافی ورزش کنید و تحرک داشته باشید، دیگر چشم پفکی نخواهید بود!

البته بعضی از بیماری‌های آلرژیک یا مشکلات مزمن سینوسی هم می‌تواند چنین عارضه‌ای در جهره فرد ایجاد کند. با این حال، قرار دادن پنبه آغشته به شیر که اسید لاکتیکش برای خواباندن پف چشم مؤثر است یا چای سبز کیسه‌ای (دم کشیده) – که دارای پلی فنول‌های ضد التهاب است، می‌تواند به کاهش پف دور چشم کمک کند.

در ضمن، اگر دستگاه گوارش‌تان را تقویت کنید، پف چشم‌هایتان هم کمتر می‌شود! چون طب سنتی معتقد است افرادی که زیر چشم‌شان پف می‌کند، سیستم گوارشی ضعیفی دارند و از آنجا که بافت زیر چشم بسیار حساس است، دچار ورم و پف می‌شود.

برای این کار کافیست از موادی که باعث راحت تر شدن عملیات هضم می‌شوند، کمک بگیرید و ادویه‌هایی مثل زیره برای غذای‌تان اضافه کنید. یا صبح که از خواب بیدار می‌شوید، یک ساعت قبل از صرف صبحانه، یک لیوان خاکشیر، نبات و آب جوش میل کنید.

حتی خوب است ۱۵ گرم زنیان را با ۲۰ گرم شیرین بیان، ۱۵ گرم انیسون، ۱۰ گرم زیره سبز و ۱۵ گرم سیاه دانه آسیاب کرده، یک قاشق مربا خوری‌اش را بعد از هر وعده غذا میل کنید؛ محلول آسیاب شده را روی زبان ریخته و با یک لیوان آب ببلعید.

یادتان باشد غذاهای خمیری، تند، شور، ترش، پر ادویه، چرب، سرخ شده، کارخانه‌ای، آماده و غلیظ را از برنامه غذایی‌تان حذف کنید. حتی دور قهوه، کاکائو، چای پررنگ و نوشابه گازدار را خط بکشید. با غذای‌تان آب ننوشید و سعی کنید آب یخ هم مصرف نکنید. غذای‌تان را هم خوب بجوید تا عملیات هضم با فشار کمتری به سیستم گوارش‌تان انجام شود.

در ضمن می‌توانید با مالیدن کتیرا یا شیر به پوست زیر چشم، نوعی لایه برداری گیاهی انجام دهید و نه تنها پف دور چشم که تیرگی آن را هم رفع کنید!

راستی! یادتان باشد حالا که بهار آمده و هوا معتدل شده و دفع مواد زائد از بدن آسان‌تر می‌شود، با ریتمی آرام و طولانی ورزش کنید تا اخلاط بدن راحت‌تر خارج شود؛ ورزش شدید باعث زیادی گرم شدن بدن، تحلیل بافت‌ها و در نهایت آسیب به بدن است.

بولتن نیوز