فصل گرما نزدیک است و نوشیدنی های خنک در ظهر می چسبد. یکی از بهترین نوشیدنی هایی که بیشتر افراد به آن علاقه ی زیادی دارند، شربت آلبالو است. برای اینکه یک نوشیدنی طبیعی و خوشمزه را برای تابستان گرمتان، تهیه کنید، میتوانید از یکی از دو روش زیر استفاده کنید. در این مطلب سعی شده است که نسبت شکر و آلبالوی استاندارد در شربت آلبالو مشخص شود ولی این بستگی به سلیقه ی شما دارد.

یکی از شربتهای محبوب ما ایرانی ها شربت آلبالو است که از آن بسیار در فصل تابستان استفاده میشود و از جمله نوشیدنی های سنتی ما ایرانی هاست

البته تهیه ی این شربت کمی زمان بر است ونیاز به کمی صبر و حوصله دارد که در نسل جدید کمتر  دیده میشود ولی از آنجاییکه میتوانید از این شربت مدت طولانی نگهداری کنید بدون اینکه خراب و بلااستفاده شود میتوانید مقدار زیادی در یک بار تهیه کنید و تا مدت ها از آن استفاده بفرمایید مطمئن باشید که طعم فوق العاده آن و نوشیدنش در تابستان به زحمتش می ارزد.

 

نسبت شکر و آلبالو در شربت آلبالو

موادی که برای تهیه شربت آلبالو نیاز دارید شامل یک و نیم کیلو آلبالو ، دو کیلو شکر و نصف قاشق چای خوری وانیل میباشد

آلبالویی که استفاده میکنید میتواند هم آلبالوی نوبر باشد و هم آلبالوی رسیده اگر از آلبالوی اول فصل استفاده میکنید شربت شما سرخ تر و خوش رنگ تر میشود و از طرف دیگر طعم آن کمی ترش میگردد و اگر از آلبالوی رسیده استفاده بفرمایید رنگ شربتتان کمی تیره تر و طعمش شیرین تر میشود پس خیلی نگران رسیده بودن یا ترش بودن البالوها نباشید در هر دو صورت بهنتیجه ی عالیی خواهید رسید

ابتدا یک ظرف که گنجایش کافی را دارد برداشته و کل آب را داخل آن ریخته و روی حرارت میگذاریم سپس کم کم شکر را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کاملا حل شود پس از اینکه شکر کامل حل شد و محلول کمی غلیظ شد آنرا از یک صافی رد میکنیم تا مایع یکدستی ایجاد شود سپس آلبالوها را خوب شسته و شاخه و برگ های آنرا جدا میکنیم یک پارچه ی کاملا نازک و تمیز برداشته ، آلبالوها را داخل آن میریزیم و سرش را میبندیم و داخل شربت میگذاریم

مجددا شربت را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا عصاره ی آلبالو به شربت منتقل شود کمی صبر میکنیم تا زمانیکه شربت کاملا غلیظ شده و اصطلاحا قوام بیاید سپس وانیل را هم میریزیم و در نهایت کیسه ی آلبالوها را از داخل شربت برداشته و خوب فشار میدهیم تا تمام عصاره خارج شود حال شربت آماده است میتوانید پس از اینکه خنک شدند آنها را در شیشه یا بطری بریزید و در جای خنک و خشک نگه داری فرمایید.

 

روش دیگری نیز برای تهیه شربت آلبالو وجود دارد در این روش ابتدا لازم است آب آلبالوها را بگیرید و سپس شکر را در آن حل کنید تقریبا برای شش لیوان آب آلبالو حدود دو کیلو شکر کافی است میگذاریم چند دقیقه به حال خود بماند سپس ظرفی که گنجایش شکر و آلبالوی تهیه شده را داشته باشد برداشته و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و کمی هم میزنیم پس از به جوش آمدن و رسیدن محلول به غلظت مورد نظر وانیل را هم اضافه کرده و اجازه میدهیم کمی هم با وانیل جوش بخورد تا طعم وانیل به شربت منتقل شود برای رسیدن به غلظت معین چیزی حدود بیست دقیقه زمان کافیست البته مدام باید بالاسر حرارت باشید و چک کنید تا بیش از اندازه غلیظ نشود

پس از انجام این مراحل میگذاریم کمی خنک که شد آنرا از صافی رد میکنیم و به این ترتیب شربت البالوی ما آماده است نوش جانتان.

tnews